Jdi na obsah Jdi na menu

BABOVŘESKY 2 - Odhalujeme více

15. 5. 2013

-001.jpgKe stávajícím lokacím jako jsou Dobčice, Záboří, Pištín, Dřítěň, Netolice, a Hluboká nad Vltavou, přibudou nové lokace – konkrétně obec zapsaná na seznamu UNESCO – Holašovice a Wellnes hotel Boží oko v Malých Chrášťanech.

Chybět nebude univerzální drbna a obecní věřící Horáčková (Jana Synková), která všude byla, všechno zná a od všeho má klíče, její „babovřeské BBC", tedy šest bab (Jindřiška Kikinčuková, Jana Altmannová, Růžena Havlová, Anastázie Perlíková, Jarmila Bursová a Jaroslava Ulrichová), kterým neunikne nic a nikdo a jenž chodí do místní hospůdky, kde jim likér zvaný „uršulum proti šakalům" s "boží pomocí" nalévá svérázný hostinský (Jan Kuželka).

Chybět nesmí šéf „vejboru" starosta (Pavel Kikinčuk), jeho svérázná manželka, babovřeská „Lady Gaga" (Veronika Žilková), zamilovaná a pragmatická Ivana (Lucie Vondráčková), ani její milý, který se díky tetičce Trůdě stal milionářem - Adam (Jan Dolanský).

A nad tím vším se snaží bdít, leč trochu marně, mladý velebníček s trochu úsměvným jménem (Lukáš Langmajer) a sestra Glorie (Pavla Bečková).

Opět se setkáme i Lubomírem Kostelkou, Jiřím Pechou, s trojicí vesnických frajerů Radkem Zimou, Petrem Polákem a Jaroslavem Čermákem a se starostovic dcerkami Barborou Šimkovou a Veronikou Novotnou.

Tento herecký tým doplní nové postavy a další známé osobnosti jako finanční kontrolor Bronislav Kotiš, Filip v podání Martina Stropnického, vnučky našich drben Kamila Kikinčuková, Taťána Krchovová, Iva Malatová, farská kuchařka Miriam Kantorková, vikář Michal Pavlata či biskup Přemysl Kubišta, a také další velmi známé a atraktivní tváře ze světa sportu...

Film bude opět legrací od začátku až do konce. Nikdo však nebude nahý ani před, ani za kamerou, a to ani za příliš prudkého slunce, které  - jak tvůrci doufají - bude péct o sto šest, aby se za 31 dní podařilo natočit opět pořádný „biják" pro zasmání.

A třeba nebude chybět voňavé „seno", ani čerstvé „jahody". Možná padne i nějaká ta „facka" a jemná „erotika"... Kdo ví...

A jak se říká: kdo si počká, ten se dočká a opět v únoru příštího roku, konkrétně 20. 2. 2014 se na výsledek filmu BABOVŘESKY 2. mohou milovníci legrace přijít podívat do kina.

„Počasí je to jediné, co neovlivníme. Ale jak vždy říkám, bude to tak, jak to má být, a zároveň, kdyby z jedné strany seděl papež a z druhé Putin s Obamou", když se pokazí počasí, nenaděláme nic. Zatím nám ale vždy vyšlo krásné počasí, ať jsme točili ve dne nebo v noci. Takže nám držte palce, ať se nám dílo podaří. Chci lidi bavit, rozesmát je, a to je posláním i dalšího pokračování této letní, bláznivé, české a typicky jihočeské komedie, kterou v kinech v ČR a SR vidělo už na 750 tisíc diváků," dodává čerstvý jubilant, konečně „dospělý" Zdeněk Troška.

TVŮRCI:

Režie: Zdeněk Troška
Producent: Dana Voláková a Michaela Flenerová
Výkonná produkce: Michaela Flenerová
Scénář: Zdeněk Troška a Marek Kališ
Námět a spolupráce na scénáři: Luboš Draganovský
Kamera: Ervín Sanders
Střih: Dalibor Lipský
Zvuk: Tomáš Bělohradský
Make Up: Jiřina Pahlerová
Architekt: Václav Vohlídal
Kostýmy: Josef Jelínek
Hudba: Karel Vágner
Marketing a PR: Dana Voláková



HERCI:

Veronika Žilková, Jana Synková, Lucie Vondráčková, Lukáš Langmajer, Pavel Kikinčuk, Jan Dolanský, Bronislav Kotiš, Martin Stropnický, Jiří Pecha, Lubomír Kostelka, Jindřiška Kikinčuková, Jana Altmannová, Pavla Bečková, Radek Zima, Růžena Havlová, Anastázie Perlíková, Jarmila Bursová, Jaroslava Ulrichová, Barbora Šimková,Veronika Novotná, Jan Kuželka, Jaroslav Čermák, Petr Polák, Kamila Kikinčuková, Taťána Krchovová, Iva Malatová, Miriam Kantorková, Michal Pavlata, Přemysl Kubišta, Viktor Pavel Vávra, Marie Strnadová, Julie Sičáková, Hana Nigrínová, Nela Řehořová, Karel Liebl a hokejisté NHL.


LOKACE:

Natáčí se kromě Dobčic, i v sousedním Záboří, nedalekém Píštíně, Netolicích, Dřítni, v Hluboké nad Vltavou, Holašovicích a v Malých Chrášťanech.

Natáčení v jihočeských lokacích proběhne od 24. 5. až do 28. 6. 2013.

Generální partner: TV Nova
Mediální partner ČR: EuroZprávy.cz
Distributor ČR: Falcon a.s.
Distributor SR: Bontonfilm
Videodistribuce ČR a SR: Bontonfilm

Premiéra 20. 2. 2014