Jdi na obsah Jdi na menu

Lucie Bíla v nové komedii Zdeňka Trošky

20. 5. 2012

bila.jpgDo nové komedie Zdeňka Trošky s názvem Babovřesky aneb z dopisu venkovské drbny přibyla další hvězda. V roli cikánky se objeví Zlatá slavice a zpěvačka Lucie Bílá. Doslova na poslední chvíli se režisérovi a produkci podařilo s hvězdou domluvit sice na malé, ale velmi výrazné roli.

„My jsme dělali konkurz na 'cikánku' a nepodařilo se nám vybrat úplně ty nejvhodnější adeptky. Až producentka Danuška Voláková mi řekla, že viděla Lucku Bílou při natáčení komedie mé kolegyně Marie Poledňákové - Líbáš jako Bůh, ale že scéna nakonec ve filmu nebyla, jen v jeho  titulcích. A ujišťovala mne, že Lucka tam byla úplně skvělá. Vzal jsem Danu za slovo, zavolal Lucce, slovo dalo slovo a už to bylo. A jsem moc rád, protože Lucka Bílá si i přes svůj velmi zaplněný diář udělala čas a bude s námi dva dny natáčet, z čehož mám obrovskou radost," řekl Zdeněk Troška, kterému Bílá hrála už v pohádce Princezna ze mlejna.

Bílá si zahraje roli cikánky a jejím partnerem bude „pravověrný Rom", který vzešel z castingu. Co přesně bude zpěvačka hrát? „Lucka bude úplně luxusní cikánka, která do Babovřesk přijede z Kanady. Opravdu na úrovni, ale do té doby, než otevře hu.., tedy pusu," podotkl s úsměvem režisér.

Komedie laděná tak trochu ve stylu série Slunce, seno..., bude plná hvězd. V obsazení figurují Veronika Žilková, Lucie Plekancová-Vondráčková, Jan Dolanský, Pavel Kikinčuk, Jana Synková, Lukáš Langmajer, Jiří Pecha, Lubomír Kostelka, Miro Noga, Jitka Sedláčková, Jan Kuželka, Jana Altmanová a další. Babovřesky začne Troška natáčet už 22. května v jižních Čechách, vybral si Dobčice, Záboří, Pištín, Netolice a Hlubokou nad Vltavou. Do kin přijde film v březnu 2013.

 

zdroj: http://ceskobudejovicky.denik.cz