Smažené krevety a kousky zeleniny v hladkém těstíčku
28. 1. 2006
Ingredience:
krevety 200 g
treska bílá 200 g
cibule 220 g
lilek 200 g
brambory 220 g
žampiony 210 g
paprika 250 g
olej 500 g
žloutek 2 ks
voda 100 ml
mouka hladká 100 g
Omáčka :
víno mirin 30 g
sójová omáčka 54 g
zázvor 3 g
stock dashi 100 ml
petrželka - nať 10 g
Popis přípravy:
Garnelky oloupeme a vyčistíme.Tresku nakrájíme. Zeleninu
očistíme a vše nakrájíme na silné proužky.Žloutky smícháme s
ledovou vodou a moukou a chvíli šleháme. Ryby a zeleninu necháme
chvíli v těstě proležet a smažíme v horkém oleji.(cca 170st.C)
Po usmažení vše necháme okapat na papíru.
Omáčku vyrobíme z teplého dashi a ostatních ingrediencí. Vše dobře
promícháme a necháme vychladnout. Při servisu zdobíme sekanou
petrželkou.