Jdi na obsah Jdi na menu
 


Okresní kolo v PS - Březová

23. 6. 2012

     Dne 23.6.2012 se v Březové konalo Okresní kolo v požárním sportu. Náš okrsek Napajedla reprezentovali: v kategorii mužů SDH Komárov, v kategorii ženy to byly ženy z SDH Pohořelice a SDH Žlutava. Počasí krásně vyšlo a proto se soutěžilo ve všech třech plánovaných disciplínách. Naše ženy začaly štafetou 4 x 100 m, na které dosáhly průběžného druhého místa s časem . Složení štafety: Lucie Forbelská (okno), Jana Forbelská (břevno), Gábina Hyblerová (hasící přístroj), Beáta Sukupová (kladina).

štafeta:  http://youtu.be/KCUEyhxl7Fg

     Další disciplínou byl běh na 100 m s překážkami, kterého se mohly zúčastnit max. 4 členky družstva, přičemž každá měla dva pokusy, s tím ale, že do konečných výsledků byly započteny pouze tři nejlepší časy různých žen. I v této disciplíně ženy dosáhly průběžného druhého místa, s časovým součtem  . V této disciplíně byla první tři místa ještě navíc samostatně oceněna medailemi. Jana Forbelská se umístila na vynikajícím 3. místě.

Petra Vendolská - 1. pokus: http://youtu.be/D5fsN-zak5w

Petra Vendolská - 2. pokus: http://youtu.be/kLGrgAY_3yQ

Gábina Hyblerová - 1. pokus: http://youtu.be/sTxSgYivUTM

Gábina Hyblerová - 2. pokus: http://youtu.be/WXB5plGBxBQ

Beáta Sukupová - 1. pokus: http://youtu.be/L2Jj9bYsN-c

Beáta Sukupová - 2. pokus: http://youtu.be/dGqE8z7pTxQ

Jana Forbelská - 1. pokus: http://youtu.be/OGJMvVTW7ew

Jana Forbelská - 2. pokus: http://youtu.be/Zndd080oKYk

     Třetí a zároveň královskou disciplínou byl požární útok, který naše ženy splnily nejlépe, s časem. Zvláštností byly nástřikové terče, k jejichž překonání je třeba naplnit 10-ti litrovou nádržku otvorem o průměru 50 mm. Složení družstva: Konečná Lada (sací koš), Vendolská Petra (spoj savic), Forbelská Lucie (strojník), Vendolská Lenka (hadice B), Sukupová Beáta (rozdělovač), Hyblerová Gábina (levý proud), Forbelská Jana (pravý proud).

požární útok:  http://youtu.be/RPcUecmfskE

     Podáním skutečně kvalitních výsledků ženy dosáhly v celkovém součtu bodů 1. místa a tak si zajistili postup do Krajského kola v požárním sportu, na které pojedou ženy SDH Pohořelice historicky poprvé. Toto krajské kolo proběhne dne 4.8.2012 v Kroměříži a naše ženy na něm budou reprezentovat celý Zlínský okres, společně s ženami z SDH Poteč, které skončily druhé.

vyhlášení a předání cen:  http://youtu.be/Ngrr64_qyWs

oficiální výsledky zde: 

 

      Mužům z SDH Komárov dělal pravý proud Milan Zelík, video:  http://youtu.be/9e0a9g9Bnt8.