Jdi na obsah Jdi na menu
 


Brigáda - střecha

2. 11. 2013

     V sobotu 2.11.2013 jsme se pustili do dlouho připravované brigády na střeše naší zbrojnice, kdy jsme sundali původní krytinu, vyměnili špatný trám u komína, vyklidili celé podkroví a natáhli plachtu. Sobotní brigády se zúčastnili: Bébar Tomáš, Bičan Miroslav, Blaha Vít, hlavní tesař Hanáček Lubomír a jeho spolupracovník Jindra, Lidinec Dalibor, Maňásek Aleš, Sklenařík Václav, Zelík Milan, Zelík Tomáš, Forbelská Jana a Maňásková Karla. Materiál zajistil Zelík Tomáš, dopravu materiálu zajistil Vrzala Miroslav ml. Na jídlo byla uzená cigárka a grilované makrely. V něděli 3.11.2013 jsme pak pokračovali úklidem po předchozím dnu a zalatováním. Díky dešti, který přišel krátce před polednem, se však podařilo zalatovat pouze polovinu střechy. Nedělní brigády se zúčastnili: Bartuněk Pavel, Bébar Tomáš, Bičan Miroslav, hlavní tesař Hanáček Lubomír, Maňásek Aleš, Sklenařík Václav, Vrzala Dušan, Zelík Milan, Forbelská Jana, Konečná Lada a Maňásková Karla. Na jídlo byly uzené klobásy.

     V sobotu 9.11.2013 brigáda pokračovala. Proběhlo dolatování, včetně vyrovnání a čištění "zánovních" střešních tašek vapkou. Bohužel nás ze střechy opět vyhnal déšť, tak jsme od 11 hodin jenom čistili. Birgády se zúčastnili: Bébar Tomáš, Hanáček Lubomír ml., Maňásek Aleš, Vrzala Dušan, Zelík Milan a Zelík Tomáš. Na oběd nám Konečná Lada připravila vepřové řízky s kaší.

     Dne 16.11.2013 práce na střeše opět pokračovaly. Ve čtyřech lidech (Hanáček Lubomír, Regent Roman,  Vlček Michal a Zelík Milan) jsme nahrubo pokryli celou střechu. Na oběsd byly vařené klobásy. V neděli 17.11.2013 i přes hodně špatné počasí (chladno, hustá mlha)jsme dořezávali tašky a pokládali už i hřebenáče. Nedělní brigády se zúčastnili: Hanáček Lubomír, Šeďa Pavel, Zelík Milan a Zelík Tomáš. Na oběd byly vepřové karbenátky s bramborem od Milana Zelíka.

     Dne 23.11.2013 jsme měli již poslední brigádu na střechu. Této se kromě členů (Bičan Miroslav, Hanáček Lubomír, Sklenařík Václav, Šeďa Pavel, Zelík Milan, Zelík Tomáš), zúčastnili i tesaři Radek Omelka a Jindra, díky kterým se podařilu střechu dokončit. Dodělali jsme ji za minutu dvanáct, neboť následující den přišel první ledový vítr a sněhový poprašek. Na oběd bylo pečené vepřové maso.