Jdi na obsah Jdi na menu
 

Kdo jsme?


... Ženský pěvecký soubor, seskupení stále mladých a talentovaných žen, především maminek s dcerami, které rády zpívají, hrají na hudební nástroje, chválí Pána Boha a rozdávají kolem sebe úsměv a radost ... 

Prvotní myšlenka vzniku se zrodila v hlavě naší dirigentky Alenky Kostkové v únoru roku 2001. Jak sama říká: "Trvalo mi 4 měsíce, než jsem se odhodlala k tomu, abych pozvala děvčata na první zkoušku. Velice mě k tomu kroku povzbuzoval manžel. Rozhodla jsem se - až seženu doprovod (na CD) k jedné písni, tak začnu. Pán mi ho poslal a tak jsme mohli začít ..."

Po 3 letech působení jsme si vybrali své jméno, se kterým jsme dnes známé nejen v našem kraji ale i daleko za hranicemi České republiky. Latinsky LAUDATE znamená chvalte, vzdávejte chválu! A tak se naším posláním stalo oslavovat našeho Pána Ježíše Krista a vzdávat mu čest a chválu.

V průběhu roku míváme zkoušky většinou v neděli před bohoslužbami. Snažíme se scházet a cvičit i během týdne, záleží vždy na předchozí domluvě. Kromě zkoušek se scházíme i při každoročním novoročním setkání s našimi drahými polovičkami (tzv. bodyugardy), také při různých životních jubileích našich členek, na soustředění nebo jen tak na zahradních grilovačkách. Jednoduše se snažíme spolu trávit mnoho času i mimo zkoušky, koncerty a vystoupení.

Pravidelně vystupujeme dopoledne v Evangelickém kostele v Bystřici a odpoledne na biblických hodinách na místní faře. Vyjíždíme na různá místa nejen v naší republice, ale i v zahraničí, kde pořádáme různé koncerty nebo benefice.

Na konci roku 2009 jsme vydali své první CD s názvem Laudate S LÁSKOU, na kterém můžete slyšet mnoho našich písní, které jsme nahráli v prostorách Evangelického kostela v Bystřici. O rok později jsme pak na tom samém místě natočili i velmi očekávané vánoční CD, které jsme nazvali Tmou dobrou zprávu hlásej.

06.11.2011 v bystřickém kostele jsme v rámci každoročně konaného Festivalu pěveckých sborů oslavili 10. výročí našeho vzniku, jako pěveckého souboru. Oslavy se neobešly i bez malého rautu, který jsme pořádali po skončení ve farní budově SCEAV, nejen pro náš soubor, ale i pro ostatní účastníky festivalu. Díky našemu Pánu jsme se na tom samém místě mohli sejít i po 5-ti letech a oslavit spolu i 15. výročí vzniku souboru Laudate. Slavnostní koncert, který jsme celý vyplnili svými písněmi se konal 10.04.2016 v evangelickém kostele v Bystřici.

Snažíme se, aby naše písně promlouvaly do všech srdcí, aby náš zpěv byl plný radosti a aby s námi odevzdávaly čest a chválu našemu Stvořiteli všechny národy světa ...

LAUDATE OMNES GENTES, LAUDATE DOMINUM
VŠECHNY NÁRODY SVĚTA, VZDÁVEJTE BOHU ČEST