Jdi na obsah Jdi na menu
 


Články

Příspěvky

Strom splněných kočičích přání přináší další kočičí vánoce

12. 12. 2014

 

Od 14.prosince do Tří králů můžete pomoci kočkám v útulcích, aniž byste se kvůli tomu museli odlepit od počítače. Naopak, vaše přítomnost u obrazovky a klávesnice je více než žádaná. I letos se koná již tradiční internetová sbírka na podporu koček v péči mnoha organizací na ochranu koček z celé České republiky. Kočky, kocouři a koťata si přejí krmení, pelíšky, léky a velká část z nich i nové domovy.

 

Akce „Strom splněných kočičích přání“ má za cíl podpořit organizace pečující o opuštěné kočky a pomoci tak uhradit výdaje na krmivo, léčbu a veterinární péči. Na stránce www.kociciprani.cz naleznete profily jednotlivých koček a jejich přání. Jednoduše si tak vyberete konkrétní zvíře, jehož příběh vás zaujme, nebo které třeba pochází z vaší oblasti. Dárek mu lze zakoupit a poslat přes e-shop, donést osobně anebo peníze na něj poslat přímo na účet útulku. Každý dárce dostane na konci akce fotografii „své“ kočky s dárkem a může ji také zajít navštívit.

 

První kolo akce, Vánoce 2010, přineslo do útulků 96 000 korun. Další roky zájem o akci prudce stoupal. Výsledkem toho byla částka kolem 1 600 000 korun v roce 2013, což pro zúčastněné organizace znamenalo výrazný příspěvek do jejich rozpočtu. Každé kočce je možné koupit jeden dárek a zároveň virtuálně naplnit její misku - tedy přispět na krmení a stelivo, případně zakoupit zdravotní balíček. Také můžete podpořit jeden velký projekt od každého útulku.

 

Účastnící se organizace z celé České republiky, jejichž provoz zajišťují členové a dobrovolníci zdarma, ve svém volném čase a jejichž činnost je převážně hrazena pouze z darů jejich příznivců. Nejedná se o útulky financované městy, proto je každá pomoc velmi vítaná. Většina koček čeká na nový domov v takzvaných depozitech, tedy v běžných domácích podmínkách s individuální péčí.

Pořadatelem je Devět životů o.p.s., veškerou práci kolem akce vykonávají její členové a dobrovolníci zdarma, tím pádem jde opravdu každá koruna tam, kde je potřeba – kočkám.

 

Kočky ocení plnou misku, ale nevědí, díky komu je plná. Zato lidé, kteří se o ně starají ano, a po každém kole akce doslova zaplní facebookové stránky akce a mail poděkováním dárcům. Finanční podpora získaná během této akce jim umožní zaplatit náročnou operace zvířat, nakoupit kvalitní krmení, případně udělat si zásoby krmení na několik týdnů dopředu. Alespoň chvíli nemusejí řešit, kde seženou prostředky na provoz a mohou se plně věnovat péči o kočky. Mnoho z nich kočkám věnuje skoro všechen volný čas a nezná slovo dovolená. Po příchodu z práce je čeká kolotoč – veterina, úklid, odchyty, umisťování, propagace, shánění peněz – práce, která nikdy nekončí. Vlastní strom splněných přání nemají, ale určitě je potěší pěkné vánoční přání. Zkuste si na ně během vánoc také vzpomenout.

 

Proč to děláme? Protože máme rádi kočky. A co vy, pomůžete nám splnit jejich přání?

 

kontakt:

Františka Kernová

kociciprani@devet-zivotu.cz

602 25 88 75

 

Více na:

www.kociciprani.cz

www.devet-zivotu.cz

 

Dva miliony korun pro opuštěné kočky v útulcích

5. 1. 2014

 

 

Strom splněných kočičích přání, zkráceně Kočičí přání, je online sbírka, která opět ukázala, že lidem v České republice není lhostejný osud koček bez domova. Během akce trvající od 14. prosince do 5. ledna se podařilo vybrat přes dva miliony korun. Lidé kupovali kočkám dárky, přispívali na krmivo, stelivo i na veterinární vyšetření.

 

Tato největší online sbírka u nás se konala ve vánočním období již popáté. Na stránkách www.kociciprani.cz si mohli dárci vybrat konkrétní kočku a koupit jí dárek, přisypat peníze do mističky na běžné výdaje spojené s péčí o ni, přispět na zdravotní vyšetření nebo podpořit některý z velkých projektů zúčastněných organizací. I přes velmi malý zájem médií a s minimem partnerů se podařilo shromáždit více než 1 900 000 korun na dárcích pro konkrétní kočky a dalších zhruba 175 000,- na projekty podporující lepší péči o zvířata. Peníze putují přímo na účty zúčastněných organizací, ani koruna nejde jinam.

 

Každý dárce, který zakoupil dárek, se může těšit na fotografii své kočky s dárkem či na fotografii náhradnice, oznamující, že jeho vybraná micka našla domov. Fotografie by měly být rozeslané do konce ledna a organizátoři doporučují dárcům, aby se přihlásili v případě, že fotografii nedostanou nebo omylem dostanou nesprávnou. Letos si totiž útulky poprvé zadávaly kočky samy a výrazně tak organizátorům ulehčily práci kolem celé akce. Je potřeba ocenit i neskutečné nadšení některých dárců, kteří denně sledovali stránky a hlásili každou chybu, každý pokrok a motivovali své přátele k účasti.

 

Číslo 1885 označující počet obdarovaných koček ukazuje i na jeden velmi smutný fakt - tato zvířata jsou jen malou částí koček v péči organizací zabývajících se ochranou bezprizorních koček. Není zde vůbec řeč o magistrátních útulcích, ty totiž kapacitně absolutně nezvládají řešit situaci těchto zvířat. O kočky, jejichž profily jsou vystaveny na stránce Kočičího přání, pečují dobrovolníci a členové mnoha spolků, o.p.s. a sdružení bez nároku na odměnu, ve volném čase a často velkou část financují ze své vlastní kapsy. Již léta se situace nemění k lepšímu, pouze přibývají další podobné organizace. Bez zaměstnanců, grantů a dotací. Navíc jim kvůli nedostatečné legislativě a chybějícím kontrolám kazí pověst a ubírají dárce organizace, které zvířata spíše týrají, než zachraňují.

 

Organizátoři i zúčastněné organizace by proto ještě jednou rádi srdečně poděkovali všem lidem, kteří se zapojili a díky kterým se podařilo získat tuto obrovskou finanční pomoc. Jejich zájem a podpora dodává lidem pečujícím o opuštěné kočky energii a chuť do další práce.

 

 

Další detaily najdete na Facebookových a webových stránkách akce:

https://www.facebook.com/kociciprani

http://kociciprani.cz

 

kontakt:

kociciprani@devet-zivotu.cz

 

Vrskmaňské kočky, e-mail ze 7.5.2012

14. 5. 2012

Dobrý den, obracím se na Vás s obrovskou prosbou. Bydlím na vesnici na Chomutovsku. Bohužel z určitých důvodů se odsud museli odstěhovat sousedé, po kterých tu zbylo pár koček. Dům, kde bydleli, koupili noví majitelé a ti ke kočkám bohužel nemají vztah. Kočky byly zvyklé chodit "domů" oknem, neboť dvůr hlídá pes, který kočky nemusí a tak se děje to, že nová majitelka kočky z oken shazuje. Kočky čekají u popelnice, jestli něco dostanou, nechápou, že co bylo, již není ...... Bývalí majitelé si kočky vzít nemohli, stěhovali se do města do podnájmu, kam si je vzít nesměli. Vím, jak těžké to pro ně bylo, ale nebylo zbytí. Jsou sami ve velmi těžkých životních podmínkách. Co se kočiček týče, jedná se o tři zdravé kočky. Ája, Pinďa a Micina. Pinďa a Micina jsou dcera s matkou. Všechny kočky jsou dle mého od pohledu zdravé, s chutí k jídlu, rády se mazlí, nejsou naučeny na kočkolit, ale za j�
�dlo a pohlazení budou zbožňovat kohokoliv. Jsou zvyklé běhat venku i spávat, možná si i něco uloví, ale je potřeba se o ně postarat. Největší problém tu bude asi malý mrzáček Moa... číst dále... 

 
Celý příspěvek | Rubrika: Články | Fotografie: Kočičky z Vrskmaně | Komentářů: 1

Pět kočiček hledá akutně nový domov - kočičky z garáže

23. 2. 2012

 

Vyzvání telefon. Pokaždé mě napadne, aby to nebyla nějaká kočičí tragédie :(
A tak se zase jednou tak stalo...
V malém domku až donedávna žila hodně stará paní se svým psychicky narušeným synem vcelku poklidným životem. Ale všechno jednou skončí, starou paní postihla
mozková mrtvice a musela do nemocnice. Za čtrnáct dní byla doma, ale vše se
opakovalo, opět mozková mrtvice, nemocnice. Chudinky kočičky, do té doby zvyklé
být v teple domova, byly přemístěny do garáže u domku z obavy, že by jim syn
 majitelky ublížil. On má kočky sice rád, ale dvě koťata si pochoval způsobem, že
to nepřežila, zůstalo jen jedno. Začaly velké mrazy a kočky trpěly venku v promrzlé
pootevřené garáži...číst dále...

 
Celý příspěvek | Rubrika: Články | Komentářů: 4

Ester Kočičková a třetí kočičí přání na pomoc útulkům

14. 12. 2011


15. prosince se již potřetí spustí akce na podporu koček v péči občanských sdružení z celé České republiky. Patronát nad přáními opuštěných koček převzala Ester Kočičková, nejen proto, že jí k tomu předurčuje příjmení, ale také protože má kočky ráda a chce jim pomáhat.
První kolo akce, Vánoce 2010, přineslo do útulků 96 tisíc korun, jarní Kočičí koleda už 151 tisíc, přičemž bylo obdarováno 306 zvířat. Pořadatelé doufají, že tentokrát budou ještě úspěšnější. Úspěch akce vidí v naprosté transparentnosti a především pak v tom, že mnoha lidem nejsou osudy opuštěných a týraných zvířat lhostejné. Web si při posledním kole akce prohlédlo kolem 10 000 návštěvníků.
Začátek tohoto kola je 15. 12., konec na Tři Krále, tedy 6. 1. 2012. Každé kočce bude možné koupit jeden dárek a zároveň virtuálně naplnit její misku - tedy přispět na krmení na měsíc pobytu v útulku....(více)

 

Pět zrzečků

14. 10. 2011

                        

 Zrzci

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Malá zrzavá kočička, sama ještě kotě, pobíhala u dlouhého paneláku, kde kdysi žila i Vendulka (Nelinka) a Lojzík. A zrovna paní, která tyto dvě kočky má doma, se už nemohla na vysoce březí zrzku hledající u popenic jídlo, koukat. I přesto, že je už v důchodu a peněz nemá nazbyt,odnesla si jí domů. Zrzka zanedlouho porodila pět zrzečků, kteří jsou jí hodně podobní, liší se od sebe pouze kresbou kožíšků. 5.září by jim měly být čtyři měsíce, jsou to 3 kluci a 2 holčičky. Paní jim sice sama hledala páníčky, ale všichni lidé nakonec odřekli. Požádala nás, jestli bychom koťatům našli nové domovy my, jejich maminku že si ponechá. Bohužel, všechna koťata mají stejně jako jejich matka také ušní svrab. Vzhledem k tomu, že je zrzečků požehnaně  a nás čekají veliké výdaje za přípravek proti svrabu spot-on Advocate a vakcinace pro všechny, chtěli bychom poprosit hodné lidi o příspěvky na toto vše. Aby se všichni mohli co nejdřívě vyléčit a odejít do nových domovů. Budeme moc rádi i za malé částky, posílat je můžete na č. účtu : 2500047437 / 2010, variabilní symbol : 9797. Jména dárců zde zveřejníme. Moc děkujeme za pomoc. Koťata si můžete zamluvit na tel.: 608807364 nebo mejlem : mosteckekocky@centrum.cz 
30.8.2011 byli zrzečkové na veterině na prvním očkování
12.9.2011 dostali všichni spot-on Advocate
26.9.2011 se konalo přeočkování
 
Na zrzečky nám přispěli : p. L. Růžičková částkou   400,-
                                         p. Z. Stanislavová             500,-
                                         p. I. Sukupová                  460,-  
                                         p. M. Klepalová                1000,- 
                                         p. E. Horáková                   500,-
                                         p. M. Lauková                    500,-
 
Všem velice děkujeme, moc jste nám pomohli ve velmi těžké finanční situaci

Všechny kočičky už našly nové domovy.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Články | Komentářů: 0

Gina

13. 10. 2011

Gina - 4 měsíce

GinKotě nám přinesla paní z KVS. Je nastydlé, průjem z něj jen teče, má ho i na zádech, v momentě byl rozmazaný po celé kleci. Ani nevíme, jestli je to kluk nebo holka, protože má prdelku a celé její okolí jako v ohni, a nenechá si na ní sáhnout, hrozně vyvádí, ale není se co divit, musí ho to hrozně bolet :-( Pan doktor mu píchnul antibiotika, dal Smectu a musí dodržovat přísnou dietu. V ouškách má plno svrabu. Muselo zatím zůstat na veterině, protože u nás už není volné místo, natož pro takového maroda. Doufáme, že přežije a vyroste z něho krásná kočka nebo kocourek. Zatím to s ním ale vypadá velmi bledě....číst dále...

 

Krátký život dvou koťátek

12. 10. 2011

 Diky a Wiky, koťátka z kurníku

kotě 2kotěDvě malá nastydlá koťata s průjmem a zhnisanýma očima přivezla příbuzná jedné staré paní, která je měla v kurníku. Jejich maminku zakousl pes, pak zakousl i kočku, která se o ně místo ní starala. Své kočky paní nechce nechat vykastrovat, protože hned za domem je silnice, kde jí už spoustu koček zajela auta, tak aby prý vždycky nějakou měla...a tak ony pořád rodí, něco zajede auto, něco zakousne pes...Kočky ale miluje, jak sama říká.....

 
Celý příspěvek | Rubrika: Články | Komentářů: 6

Velikonoční strom kočičích přání

18. 6. 2011

 Akce na podporu koček a koťat v útulcích

Kočičí koleda
Devět životů vás zve na akci, kterou pořádá v rámci projektu Kočičí přání. Od velikonočního pondělí 25.4. do dne matek 8.5. bude probíhat akce na podporu koček a koťat v útulcích. Jejím cílem bude sehnat prostředky na nákup krmiva a financování veterinárních výdajů spojených s péčí o nalezená koťata a jejich matky...číst dále...