Jdi na obsah Jdi na menu
 


lymfa a jedna z příčn jejího ucpávání

Rakovina prsu

Mile ženy a holky, dostala jsem zajímavý mail ohledne rakoviny prsu a jedné z jejich možných příčin - už několik let (po jednom doporučení) pečlivě čtu složení při výběru přípravků pro hygienu v oblasti podpaží a vyhýbám se všem, jehož součástí  je "aluminium zirkonium" a tento mail mě v tomto mém počinu jen utvrdil!!!

Tento mail je skutečně velmi důležitý pro Vás všechny mladé, starší i ty v nejlepším věku.

Léta používám antiperspirant - kuličku.

A hle, v podpaží se mně udělaly červené měkké a tvrdší a tvrdé boule a tak jsem začala běhat po doktorech o sto šest. A výsledek ? Nemám se holit a nemám používat antiperspiranty!!!!!!!!!!!!!!! Jak úžasné doporučení!!!!!!!!!!! Tak se holím zásadně večer, používám deodorant od firmy Just, který je vyroben z bylinek.

 

RAKOVINA PRSU 

Jednou z příčin vedoucích ke vzniku rakoviny prsu je používání ANTIPERSPIRANTU. Většina výrobku pro osobní odsmraďování jsou tzv. antiperspiranty deodoranty. Jdete domu a mrknete se na obal.

Deodorant je v pohodě, antiperspirant nikoli. Jak poznáte antiperspirant? Kromě toho, ze by antiperspirant mělo být napsáno na obalu, což bohužel není vždy pravidlem, je hlavní složkou antiperspirantu Aluminium Chlorohydrate nebo něco tomu velmi  podobného. Důležité je v tomto případě to Aluminium! Jde o sloučeninu hliníku, jejímž úkolem je proniknout do pokožky a blokovat funkci potních žláz. Je-li na obalu výrobku pod nadpisem složení (Ingredients) napsáno všechno možné jiné než Aluminium, jedná se s největší pravděpodobností o pouhý deodorant, který voní, ale neblokuje přitom proces pocení.

Důvody, proč mít z antiperspirantu obavy, milé dámy, jsou zde: Lidské tělo využívá několik oblastí, kudy vylučuje škodliviny (toxiny): v jamkách, co máte na opačné straně kolen, za ušními boltci, oblasti třísel a v podpaží. Škodliviny jsou tudy vylučovány ve formě potu neboli perspirace. Antiperspiranty, jak již jméno napovídá, pocení zabraňují. Tím potlačují schopnost těla vylučovat v podpažních jamkách přirozeným způsobem toxiny. Tyto toxiny ovšem magicky nezmizí. Když je tělo nemůže vyloučit pocením, ukládá je, a to do nejbližších lymfatických uzlin - v oblasti podpaží. Jak známo,  téměř všechny rakovinné nádory (tumory) prsů se objevují vnějším horním kvadrantu prsu. Tedy přesně tam, kde se lymfatické uzliny nacházejí.

 Další důkazní materiál: Muži jsou, jak známo, méně náchylní (nikoli vsak imunní) k rakovině prsu vyvolané používáním antiperspirantu. Důvodem je fakt, ze muži si zpravidla nevyholují podpažní jamky a většina naneseného antiperspirantu tak ulpí na ochlupení a není přímo nanášena na kůži. Ženy, které aplikují antiperspirant přímo na čerstvě oholenou pokožku podpažních jamek, (k čemu je paradoxně mnozí výrobci, např. Gillette, přímo nabádají), zvyšují své riziko ještě víc. Holení totiž odstraňuje vrchní vrstvy staré pokožky a narušuje její povrch, čímž usnadňuje chemikáliím v oblasti podpaží rychlé pronikání do hlubin těla. A též si navíc uvědomte, že hliník a jeho sloučeniny jsou na seznamu látek podezřelých z napomáhání vzniku Alzheimerovy choroby (to je ta, co vám z mozku udělá ementál s pěknými velkými dírami, což se navenek projevuje jako předčasná, rapidně postupující senilita končící smrtí).

PROSÍM předejte tyto informace všem, na kterých vám záleží.

Rakovina prsu se v poslední době stává až hrozně častým (smrtelným) onemocněním. Uvědomění může v tomto případě zachraňovat životy. A pokud snad máte k mým slovům nedůvěru, doporučuji vám provést si malý průzkum sami.

Ujišťuji vás, že dospějete ke stejnému závěru.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Souhlasím

(Iva Chomutov, 23. 9. 2011 8:43)

Krásný den, souhlasím s Růženkou ohledně používání antiperspirantů. Máme v práci kolegyni, která je po operaci rakoviny prsu a ta nám toto říkala. Jí na to zakázali v nemocníci v Praze, když byla nemocná. Lepší jsou deodoranty nebo spreje. Přeji krásný slunný podzimní den, Iv