Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Jdi na obsah Jdi na menu

 

Péče o ruce
 

přeloženo z latiny znamená pěstění rukou. Slouží převážně k estetickému účelu. Krásně upravená ruka je určitou zárukou, že na ruce nedojde k některým onemocněním. I tato služba vyžaduje znalosti. Pro manikúru znám anatomii nehtu a ruky. Ovládám techniku péče o ruce. Umím pracovat s příslušným nářadím. Svoji práci dělám klidně a pečlivě. Ne každý si může dovolit ve svém povolání mít dlouhé, barevně zdobené nehty. Jde o klasické ošetření, jak mít krásné ruce. 

Před zahájením práce vždy zkontroluji stav pokožky rukou a nehtů .

Indikace manukúry a péče o ruce vůbec - zdravá kůže a nehty rukou.

Kontraidikace manikúry a péče o ruce vůbec - otevřená poranění, hnisavá, bakteriální, virová, mykotická, parazitární onemocnění a další závažná onemocnění kůže rukou a nehtů.

U zdravé pokožky a nehtů si klient před zahájením péče o ruce omyje ruce mýdlem, vysuší jednorázovým papírovým ručníkem. Pak provedeme dezinfekci rukou.

Manikúra: Druhy manikúry, které mohu provádět:                                              - mokrou manikúru, tzv. klasickou manikúru (využití namáčecího, změkčovacího roztoku)                                                                                         - suchou manikúru, tzv. francouzskou manikúru (oblíbená pro čas, změkčení kůžičky provádím speciálními továrně zhotovenými přípravky).

Manikúru mohu doplnit o:                                                                                                                          - peeling rukou - odstranění zrohovatělé vrstvy pokožky od konečků prstů po loketní kloub. Ošetření probíhá 5 minut. Pak omyji ošetřené části teplou vodou.

- kosmetická masáž rukou je od konečků prstů po loketní kloub. Kosmetická masáž rukou trvá 15 až 20 minut. Pak následuje omytí zbytků masážního prostředku. Dle dolmluvy mohu provést masáž celých horních končetin.

- masky a zábaly rukou - vyživující a zvláčňující továrně zhotovené masky aplikujeme na ruce. Každou ruku vložíme do igelitového sáčku a froté návleků na dobu 15 až 20 min. Pak ruce ze zábalu vybavíme a dočistím pokožku teplou vodou.

- parafínová maska. Aplikuje se na čisté vydezinikované ruce ošetřené výživným krémem. Jde o několikrát opakující se ponoření ruky po zápěstí do parafínové lázně o teplotě 45 až 50 stupňů C. Po zatuhnutí rychlé vložení do igelitu a froté návleků na 15 až 20 minut. Parafínovou lázeň lze použít samostatně nebo před francouzkou manikúrou. 

- konečná úprava nehtů - nehtové regenerátory.

 

zpět na manikúru

 

 
 

 

 
Update cookies preferences