Jdi na obsah Jdi na menu
 


15.6.2011 výlet na Sušicko - rozhlednu Sedlo

Výlet do Sušice – rozhlednu Sedlo u Albrechtic – pěšky do Sušice

15.6.2011 – středa schází se nás ve vlaku 8 – sluníčko i mráčky, ale uvidíme … Tentokrát ze zásob v batůžcích čerpáme již po cestě – vždyť se scházíme skoro po měsíci … V Hrádku nás čeká přestup na bus – ČD mají výluku až do Sušice. MHD nás dopraví do města, na sušickém náměstí stiháme aktuální foto a na čas dojdeme do solné jeskyně – výběr hudby, příjemná atmosféra, hoďka relaxace a na závěr i s příjemnou masáží hlavy – co víc si ke spokojenosti přát – brzy si zopakujeme – příjemného není nikdy dost a na Sušicku je mnoho zajímavostí kam se rády podíváme.
Místo oběda si dáme mnohé z batůžkových zásob a kávičku z termosky, aby netížila při následném výstupu na Sedlo. Z Nábřeží odjíždíme busem do zastávky Albrechtice a pak podle plánu již „hore kopcom“ 2 km až na Sedlo – cestou mudrujeme, dýcháme zahřáté na provozní teplotu ... a kocháme se… Nahoře pak za pohled z rozhledny na Sedle 902 m.n.m. na šumavské kopce to stojí. Sv. Petr na ně poslal i přeháňku, kterou z rozhledny sledujeme – nám se však vyhnula – krátký odpočinek, foto a MMS Marušce – něco málo na doplnění kalorií. Pak již jen z kopce po červené turistické značce až do Sušice – časově to dobře stihneme – jde se dobře, občas sluníčko přímo praží, ale cesta je hodně lesem – v Záluží značky hledáme, proto kus musíme po silnici – známe lépe značené cesty…, máme mapu a na červenou opět narazíme, už nám pak zbývá jen 3 km z kopce stále lesem až na Žižkův vrch – v 16,15 hodin se nám tam objevuje nejkrásnější pohled na celou Sušici a okolí – obloha jasná, super nálada nás všech – foto, pitná zastávka a dole v Sušici bude čas i na něco za odměnu po pěší tůře 10,8 km… - všechny máme chuť na točené orosené pívko „jako křen“ – jen v nás zasyčí v útulné čínské restauraci.
K nádraží se dopravíme MHD – pěšky bychom vlak nestihly – ani zpáteční výluka nám už vůbec nevadí a z hezky prožitého dne máme fota a hřejivý pocit na duši, vzpomínky na překrásné rozhledy, v Sušici také na nešťastně rozbitou lahev, která  měla být vypita na Evičky zdraví a náš „dobrý krok“ – náhrada příště, ale i bez ní jsme „zdrávy došly“, i když zítra budou bolet lýtka

A příště - 25.6.2011 u spolužáka Lojzíka na zahrádce odpočinkové posezení