Jdi na obsah Jdi na menu
 


29.3.2011 ze Zelené Lhoty na Prenet, pak do Dešenic na vlak

29. 3. 2011

V úterý 29.3.2011 – po dlouhé studené zimě opět na Šumavu !!!!

Ze zastávky Zelená Lhota se vydáme po silnici do kopce – asi po 600 metrech odbočíme vpravo a lesní cestou 3 km vystoupáme až k zelené turistické značce - na Prenet. Tam v restauraci si dáme něco dobrého do „zobáčků“, dle nabídky, kterou si můžete prohlédnout v odkaze - zdržíme se cca 1 hodinu. Kolem 13.-té hodiny se vypravíme na zpáteční cestu 2 km  po zeleném značení na Křížový vrch, kde odbočíme a po žluté budeme pokračovat 4,5 km přes Matějovice – opravené kaple Panny Marie do Dešenic na vlakovou zastávku.
Cestou nás čekají překrásné rozhledy do Úhlavského luhu až k Nýrsku a Klatovům.
A hlavně po dlouhé zimě pookřejeme na duši a načerpáme ze sluníčka nějaký vitamin D a pro zdraví ujdeme několik málo kilometrů ……

Horský hotel Prenet je umístěn v nádherném prostředí Šumavy, ve výšce 984 m n/m. Objekt je postaven pod horou Prenet, na náhorní plošině a na samotě. Dalším objektem v sousedství je historická kaple sv. Kunhuty (z  r. 1384), v níž žil poustevník. Měla barokní oltář a obrazy Křížové cesty z roku 1797. Vnitřní zařízení bylo však zničeno – bývalé poutní místo.
Restaurace je v hlavním ze dvou objektů, je zařízená v dřevěném stylu s krbem. Teplá jídla připravují po celý den.

Sraz tradičně ve vlaku od Plzně – zpáteční jízdenku do zastávky Zelená Lhota !!

Máme tak hezký plán - počasí k nám bude jistě přívětivé, tak se těšme….