Jdi na obsah Jdi na menu
 


SEGEDÍNSKÝ guláš

750 g libového bůčku bez kostiObrazek
1 kg kysaného zelí
1 větší cibule
1 kelímek zakys. pochoutkové smetany
1 lžíce sádla
1 lžíce mleté sladké papriky
1-2 lžíce hladké mouky a voda na zahuštění
sůl, kmín
 

Na sádle spěnit nadrobno nakrájenou cibuli, přidat na kostky maso a maso zatáhnout.Osolit,opepřit,okmínovat a nechat chvíli dusit.Poté přisypat mletou papriku, podlít vodou, přidat zelí.Promíchat a dusit pod poklicí 1-1,5hod než bude maso měkké.Podle potřeby přilít horkou vodu ,zahustit jíškou z hladké mouky a vody /dle potřeby/.Nechat vařit asi 10 minut. Nakonec přilít zakysanou smetanu, promíchat a vypnout sporák.

příloha: knedlík

tip: místo zakysané smetany dát sladkou smetanu.
Obrazek 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář