Jdi na obsah Jdi na menu
 


18. 9. 2011 - Blatnické vinobraní

20. 9. 2011

V neděli 18.9.2011 se uskutečnilo již tradiční Blatnické vinobraní.
Kulturní program se neobešel bez dětí z Vavřínku, které doprovázena cimbálová muzika Blatnická Studánečka. Dále vystupoval ženský a mužský sbor z Blatnice, blatnické Ochotnické divadlo a jako hosté mužské sbory z Kunovic a z Boršic. Nechyběla ani blatnická dechovka, která hrála do kroku krojovanému průvodu, který celou akci zahajoval. Velký hrozen nesli v průvodu také krojovaní hasiči - Martin Hruška, Tomáš Dominík a pan Peprna a pan Laga.
Hasiči tentokrát poprvé zajišťovali na této akci občerstvení.
V horkém letním dnu přišlo k chuti návštěvníkům i vystupujícím pivo, nealko nápoje a káva, které si mohli návštěvníci koupit v naší speciální Hasicí krčmě. Kvůli silnému větru byla Krčma bez střechy, ale svůj účel splnila dokonale. Občas se sice muselo na pivo chvíli čekat, ale pípa byla nepřetržitě v provozu celou dobu.
K jídlu byly zajištěné klobásky, grilované cigára a pro děti párky. V kotli se vařily klobásky a párky, velký gril a polní kuchyně zase zajišťovaly přísun cigár a vynikajících Hasičských topinek.
V našem třetím stánku se prodávaly lístkové tyčinky a koláče vlastní výroby, které napekly manželky hasičů.
Mezi našimi stánky si mohli návštěvníci prohlédnout zrenovovanou historickou stříkačku PS8 z roku 1955. Dále byly vystaveny staré přilby a další historické hasicí nářadí, které si děti mohly vyzkoušet.
V otevřených búdách prodávali vinaři burčák, který k vinobraní neodmyslitelně patří.
 

 

Náhledy fotografií ze složky Blatnické vinobraní s hasiči