Jdi na obsah Jdi na menu
 


Celotáborová hra 2020

Naše pátrání po obrech začalo v druhé půli června tímto dopisem:

Vážení obrologové,

už se přiblížil čas vymezený naší expedici pro provádění výzkumu života obrů. Povolenku pro výzkum jsme dostali do lokality Světového parku Klondyckých obrů na dobu od 4. července do 18. července roku 2020.

Pobyt v této vzácné lokalitě nám umožnila Světová organizace na ochranu obrů. O povolenku požádalo celkem 20 týmů z nejrůznějších koutů světa.

Pro výzkum jsme byli vybráni právě my – skupina obrologů, do které patříš i ty! Je to velká čest. A taky velká zodpovědnost.

Oči celého světa se budou upírat k našim výsledkům a všichni obrologové napříč zeměkoulí budou netrpělivě očekávat zveřejnění našich nových poznatků.

Zároveň je našim úkolem vzácné území výskytu obrů v oblasti Klondyku chránit a zušlechťovat k obrazu obřímu, aby podmínky pro život obrů naší přítomností netrpěly.

 

Zodpovědně musíme přistoupit už k přípravě výpravy.

Sbalte si vše potřebné (seznam pro jistotu v e-mailu). Nezapomeňte, že obří území může přinést obří zimu, obří vedro, obří sucho nebo i obří déšť a obří bahno! Buďte připraveni na všechno!

Naopak doma odložte všechny peníze, mobily, mp3, počítače a podobné vymoženosti lidské společnosti (mohou na nich být viry či bakterie, které bychom zavlekli do vzácného území a mohli bychom tím způsobit obrům katastrofu).

Výzkum budeme provádět intenzivně ve dne i v noci, takže nezapomeňte na baterku. Všechny poznatky budeme muset dokumentovat a analyzovat před tím, než je zveřejníme okolnímu světu – badatelské zápisníky na vás čekají, psací potřeby a pastelky si vezměte své, aby nám při půjčování tužek neunikl ani jeden okamžik a ani jedna podstatná informace. Připravte si také malý batůžek na badatelské výpravy.

Těším se na vás v sobotu 4. července v 15 hodin na točně v Severním, odkud naše expedice vyrazí společně na průzkum.

Za celý tým vedoucí expedice

Radka, OTD Css. (obrolog tělem i duší i celým svým srdcem)

svetpark.jpg

Kromě výzkumu obrů, zkoušení různých jejich aktivit (vybíjená s obřím míčem, ochrana obřího území před padouchy, cestování Obří hromadnou dopravou OHD, vyšívání obřího ubrusu, obří pizzerie či pivovar...) jsme se věnovali také pozorování okolní přírody (např. večeře bobrů, průzkum drobných živočichů v rybníku, ...), pochutnávali jsme si na lesních jahůdkách a borůvkách, kterých tu byly mraky. Od hvězdářů z astrobusu jsme se dozvěděli spoustu nových informací o vesmíru. Vzniklo mnoho nových pohádek a příběhů, které obrologové vymysleli a sepsali pro místní obry.

Všichni jsme si vyzkoušeli, jak je krásné trávit čas venku, s kamarády.

Protože bez práce nejsou koláče, obrologové pomáhali i s nádobím, loupáním brambor, přípravou dřeva,... 

Pro vlastní pohodlí ve chvílích bez bádání si každý udělal polštář s přírodními motivy. 

Za splněné výzkumné úkoly získávali obrologové postupně vyšší tituly, což bylo nejen otázkou prestiže, ale také vyšší výplaty, která byla poslední denní aktivitou před večerkou.

Za získané táborové peníze si obrologové nakupovali v táborovém krámku dobroty, od hvězdářů různé zajímavé materiály o kosmu a v závěru tábora se otevřel velký táborový obchoďák se spoustou lákadel.  

 

 

Náhledy fotografií ze složky rok 2020

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář