Jdi na obsah Jdi na menu
 


Celotáborová hra 2011

Cesta kolem světa

Teodor Khol, starý vynálezce a cestovatel nás požádal o pomoc. Jeho nepřátelé mu vzali 7 nejvzácnějších vynálezů a ukryli je na jednotlivých kontinentech. Teodor musí do 14 dní vynálezy předložit úřadům a dokázat tak, že jsou opravdu jeho. Je však slabý a nemocný, na cestu po světě se sám vydat nemůže ....

A tak jsme svět probádali my:

- do AFRIKY jsme se dostali díky své účasti v Rallye Paříž - Dakar. Luštili jsme hyeroglyfy, nosili vodu v oáze, lovili zvířata na safari, hledali diamanty v JAR. Navštívili jsme i ostrov Madagaskar a zkoumali tamní zvláštní, vzácná a velice ohrožená zvířata.

Objevili jsme 1. Teodorův vynález: lednici.

- v AUSTRÁLII jsme svými vystoupeními obohatili program Opery v Sydney. Na Novém Zélandu jsme se zapojili do chovu ovcí.

Odvezli jsme si 2.Teodorův vynález: bumerang.

- při putování ANTARKTIDOU jsme se na jižním pólu setkali i s Roaldem Amundsenem.

Získali jsme 3. Teodorův vynález: radiostanici.

- v JIŽNÍ  AMERICE jsme neohroženě zvládli cestu pralesem, dovedně jsme se při tom vyrovnali se všemi nebezpečími a nástrahami. V Brazílii jsme pomohli se sběrem kávy a zaskotačili si na karnevalu v Riu.

Za splněné úkoly jsme pro Teodora získali 4. vynález: kávomlýnek.

- v SEVERNÍ  AMERICE jsme prožili příjemný čas s Indiány, stříleli jsme z foukačky i luku a vyrobili si lapač snů. Na Klondyku jsme narýžovali trochu zlata a pak jsme si užívali jako boháči - hráli jsme golf a navštívili jsme největší knihovnu na světě Library of Congress ve Washingtonu. 

Vypátrali  jsme 5. Teodorův vynález: Coca-colu.

- v ASII jsme pomáhali se stavbou Velké čínské zdi, jedli oběd hůlkami, nakoupili jsme si na tržišti, pokořili nejvyšší horu světa a zachraňovali životy obyvatel japonské vesnice, ve které řádily přírodní živly.

Za odměnu jsme získali 6. vynález: kompas.

- při cestě EVROPOU jsme budovali hydroelektrárny v Norsku, stavěli Eiffelovku, tvořili obrazy do Louvru, hráli petanque, sháněli jsme kopečky italské zmrzliny, hledali za tmy kousky rozžhavené lávy. Cestovatelka Petra nám vyprávěla o své cestě  po Itálii.  V Řecku jsme zapálili olympijský oheň a ten nás provázel po celou dobu naší olympiády.

Našli jsme i Teodorův 7. vynález: telefon.

Cestu kolem světa jsme zvládli, nezasrašily nás rozmary počasí ani nástrahy  těžkých úkolů. Všech sedm vynálezů jsme předali Teodorovi a ten za za to poradil, kde najít začátek cesty k pokladu.

Najít poklad znamenalo ale rozluštit ještě spoustu šifrovaných zpráv, prokázat odvahu a mít oči na stopkách. Všechny tři družiny to dokázaly a  z tábora tak každý odjížděl se svým dílem pokladu :-)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář