Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na kolínském mikromeetingu osobák po třech letech pro Kačku na 100 m a rychlé dvoustovky Lukáše a Šimona.

Ve středu se na našem domácím stadionu uskutečnil mikromeeting Českého atletického svazu, který za příjemného odpoledního sluníčka přinesl 6 osobních rekordů pro naši tréninkovou skupinu, která jej využila jako ideální závodní příležitosti.

Závod se velmi vydařil Kačce Tvrdé, které zdá se jarní příprava, po níž byla nejprve docela dost "zatažená", sedla velmi dobře, když se konečně "odšpuntovala zátka" a na jejich výkonech na 100 i 200 metrů to bylo patrné. Na stovce si Kačka počínala parádně a od začátku to bylo velmi energické a co je nejlepší, v  závěru  tratě netuhla a propti soupeřkám naopak zabrala do finiše. Moc hezky se na to dívalo a navíc z toho byla odměna ve formě nového osobáku po 3 letech (12,72 s). Dvě stě metrů běžela Kačka v euforii z tohoto výkonu a zde si vytvořila prozatím letošní nejlepší výkon 26,51 s. Myslím, že se večer Kačce dobře usínalo:).

1tvrda.jpg

Velmi kvalitní závod absolvoval Marek Řehák na 100 metrů. Prvních 30 m bylo z mého pohledu bez chybky. I Marek sám se zde cítil dost frekvenčně a plný síly. Bylo to vidět i na tom, že udržel své soupeře "na uzdě". Poté ale už začal ztrácet. V cíli zdolal 10,94 s, ale každého výkonu pod 11 vteřin si vážíme. Pocitově odcházel Marek s pocitem dobrého závodu a to je také důležité. Vždyť závod je nejlepší trénink...

1rehak.jpg

Dva nové osobní rekordy si na tomto mítinku posunul Kuba Svoboda, jenž se připravuje především na překážky. Každopádně rychlost je velmi podstatnou složkou, a tak mě těší, že si vylepšil PB na 100 (12,31 s v silném proťáku -1,7 m/s) a 200 metrů (24,84 s).

Lukáš Soukal se rozhodl na tomto mítinku jít pouze dvoustovku a soustředit veškeré úsilí pouze k jednomu závodu. A vyplatilo se mu to. Už od startovního výstřelu, po němž následovala perfektní startovní reakce a senzačně vyběhnutá zatáčka, si v cíli doběhl pro sladkou odměnu v podobě nového osobáku 22,58 s. V protivětru -1,0 m/s se není čemu divit, že po doběhu měl pocit tuhnutí na cílové rovince. Každopádně u Lukyna platí stokrát více: "Každého úspěchu je potřeba si vážit, i kdyby to byl osobák byť o jednu setinku!". V letošních republikových dorosteneckých tabulkách zakotvil Lukáš na vysoké čtvrté příčce.

1soukal.jpg

Nový osobák si zde zaběhl i Šimon Kratochvíl. Podobně jako Lukáš zvolil start pouze na dvoukile a i jemu se to náramně vyplatilo. Zatáčku měl troufám si tvrdit, Šimon ještě preciznější a vybroušenější než Lukáš. U cílové pásky jsem se nemohl toho pohledu nabažit. Moc se mi to líbilo. V cíli pravda, spadla Šimonovi kolena, ale přesto z toho byl posun PB na 23,32 s a moc mě těšilo, že Šimon odjížděl opravdu spojen.

1kratochvil.jpg

Osobák si na této trati zaběhla také Anička Vitoušová (28,91 s), pro níž je to poprvé pod 29 vteřin.

1vitousova.jpg