Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vynikající sprinty na Youth Athletics. Bezpočet nových osobáků. Gratulace jsem rozdával takřka na potkání.

Na státní svátek 8.5.2017 jsme se sešli v Kolíně na mládežnickém mítinku Youth Athletics. Dnešní počasí bylo velmi nakloněné sprintům a já jsem si tak mohl užívat každou chvíli, kdy jsem gratuloval mým "ovečkám" k novým osobákům. Moc jsem si to užil....

img_9759.jpg

Nad krátkými překážkami, které byly v časovém pořadu hned ráno, se nejprve představili žáci a celé kvarteto postoupilo bez problémů do finálového boje. Již v rozběhu si zde nový osobák vytvořil Tomáš Konvalina časem 14,49 s, který dokázal zopakovat na setinu také ve finále a bral za něj stříbro. Osobák z rozběhu si odnesl také Jirka Šámal za čas 15,45 s. Ve finálovém závodě se dařilo i Pepovi Šedivému, který díky času 15,45 s bral bronz. Velký osobák si ve finálovém souboji ukořistil Honza Brát, jenž doběhl sice na nepopulárním čtvrtém místě, ale čas 15,55 s je pro něj jistě novou motivací pro další trénink.

img_9879.jpg

V dorosteneckých kategoriích se nejprve představila na 100 m překážek Anežka Jurečková, která v rozběhu zaběhla super PB 16,53 s a ve finále jej potvrdila časem 16,54 s. Honza Bouma na trati o deset metrů delší velmi dobře zahájil svůj rozběh, ale došlap za poslední překážkou, jenž vypadal velmi nebezpečně, mu plány na nový rekordní zápis zhatil. Nicméně ve finále si Honzík vše již dobře pohlídal a časem 15,08 s ozdobil zisk stříbrné medaile.

img_9921.jpg

img_9890.jpg

Na nejkratších hladkých  sprintech jsem se mohl nadýmat pýchou! Na šedesátce nejprve Jirka Šámal totálně ovládl závod starších žáků a časem 7,47 s si vyrovnal osobní limit. Janča Šafránková předvedla, že je obrovská bojovnice a ve finálovém "fightu" dokázala neuvěřitelně pokořit čas 8,00 s a vytvořila si krásný osobák navíc se stříbrnou příchutí. V rozbězích 60 m si zdolal nový PB také Pepa Šedivý výkonem 8,09 s a Jirka Solom za 8,76 s.

img_0278-1.jpg

safrankova.jpg

Masakr na kile! Tak bych asi mohl zhodnotit vystoupení Standy Jíry a Marka Řeháka. Právě druhý jmenovaný již v rozběhu zaběhl osobák a dokonce si zde odebral symbolický skalp svého o rok staršího tréninkového parťáka. Standu to zřejmě pořádně nakoplo, aby se ve finále vzepjal k vynikajícímu času 11,15 s, jenž znamená připsání nového PB. Marek, který sice doběhl na druhém místě nemusel litovat. Velmi dobře zachytil Standovu rychlost a v těsném závěsu finišoval v neuvěřitelném čase 11,18 s. Opravdu senzace...moc vám oběma gratuluji. Jste supermani.

img_0237-2.jpg

Osobáky padaly také na dlouhých překážkách. Nejprve tedy v žákovské kategorii na trati 200 m překážek zaběhl Jiří Šámal poprvé ve své kariéře pod 30 vteřin (29,53 s) a poté přihodil další slušný PB i Pepa Šedivý za čas 30,05 s. Mezi dorosteneckými překážkáři na 300 m překážek byl k vidění pouze jeden závodník naší skupiny. O to výraznější však bylo jeho představení. Tadeáš Krakuvčík se předvedl ve vynikajícím světle, když doběhl v čase 41,27 s. Velmi vyzrálý výkon, který jsem s nadšením a pokorou před touto tratí sledoval z tribuny, byl nakonec ještě ověnčen také novým oddílovým rekordem v kategorii dorostenců. Bombastico!

img_0295.jpg

Dva osobáčky přidali i žáci na vytrvaleckých tratích. Nejprve Vítek Technik, který na 800 m zaběhl 2:29,73 a poté Kuba Bílek na 1500 m za čas 5:28,06, za nějž byl navíc oceněn na stupních vítězů stříbrnou medailí.

bilek.jpg

Ve výšce se dobře předvedl Tomáš Puczek. Obdobně jako na včerejším závodě při Finále Polabské výškařské tour se dostal až k překonávání nového osobáku na 191 cm. Veliká škoda, že to opět neklaplo. Nakonec si "Půca" alespoň vylepšil season best na 186 cm.

img_0009-1.jpg

Na závěr ještě nesmím zapomenout na první pokus v dálkařském sektoru, kterým Pepa Bernat "vystřihl" 638 cm a pokořil svůj dva dny starý osobák. Moc gratuluju, Pepíno! wink

img_0485-1.jpg