Jdi na obsah Jdi na menu
 


V Plzni nejlépe štafetmani, kteří vybojovali 5. příčku.

Horký letní víkend přivítal účastníky letošního Mistrovství ČR dospělých v Plzni. V sobotu 8. srpna reprezentovali na tomto šampionátu naši skupinu Marek Řehák a Jirka Šámal na 100 metrů. Tento závod jsme pojali jako dá se říci odstartování podzimní části sezóny, a tak jsme po 3 týdnech volnější programu nevyhlíželi výkony s velkými ambicemi. 

Marek Řehák mi po absolvování závodu naprosto mluvil z duše, když zhodnotil svůj výkon de facto shodně jako já. Prvních 30 metrů vypadalo dosti svěže, ale poté chyběla síla, která by prodloužila krok a tím pádem se oproti soupeřům propadl. V cíli poté zaznamenal výkon 10,98 s, který ho v celkovém pořadí zařadil na 19. místo. Nemyslím si ale, že je nutno nějak zvlášť negativisticky hodnotit tento závod. Krásné počasí, slušné podmínky, výborní soupeři. 

1rehak.jpg

Jirka Šámal startoval na dospěláckém MČR poprvé a v cíli zaznamenal 11,17 s. Podobně jako marek 2 desetiny za osobním maximem. I v jeho případě platí podobná paralela s třídenním volnějším režimem, takže mě výsledek nijak nešokoval. Potěšilo mě, že si Jirka dokázal po závodě sám vyhodnotit největší technickou chybu, kterou udělal krátce po startu. To je důkazem, že už dokáže o svém výkonu přemýšlet hlouběji. 

1samal.jpg

V závěru sobotního dne jsme absolvovali štafetu 4x100 m mužů. Po odchodu našich borců Hamplíka a Standy Jíry se naše ambice na zisk cenných kovů ztenčily. Nicméně i letos jsme dokázali, že v Kolíně umíme připravit kvalitní sestavu a na MČR jsme to dokázali. Sestava Dominik Holub, Lukáš Soukal, Jirka Šámal a Marek Řehák předvedla tato omlazená sestava výkon 42,10 s, který je 4. nejrychlejším časem kolínské historie! Je to fajn pocit, že můžeme opět myslet do budoucna. Těší mě, že v tomto kvartetu byli 3 kluci z naší skupiny. Na Mistrovství ČR v Plzni znamenal tento čas 5. příčku.  Pro mě to však bylo jednoznačným úspěchem! V součtu aktuální výkonnosti dokázali kluci v tomto závodě index úrovně techniky 2,58 s, což je nadprůměrně dobrý výsledek. A v tak nabitém a kvalitním závodě, kde na medaili bylo nutno běžet čas pod 41  vteřin, nemůžeme být s naším výkonem rozhodně nespokojení. Pochvalu si zaslouží všichni členové týmu, ale vyzdvihnout musím zejména Lukáše Soukala, který se jako nejmladší z této sestavy a de facto nováček, konečně po peripetiích z loňského roku, dokázal uklidnit a předvést to nejlepší, co v sobě má. Pro jeho štafetové sebevědomí je to nesmírně důležité.

1stafeta.jpg

A právě na Lukáše čekal jeho individuální start na tomto MČR až v neděli. Jako jediný totiž startoval v závodě na 200 metrů. Jako nováček na seniorském mistrovství si vedl dobře. Velice dobrý pocit zanechal zejména v zatáčce, která mu vyšla senzačně. I on sám se zde cítil perfektně. Po 150 ti metrech mu sice jak se říká trochu "došlo", ale za výkon 22,33 s jen 6 setin vzdálený od osobáku a jenž je jeho druhým dosavadním nejlepším výkonem, se rozhodně stydět nemusí.

1soukal.jpg