Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tempo - Motorlet

20. 9. 2009

Tempo - Motorlet 3:2 (2:1). Staněk 2, Kopeš - Vondrák, Vacek

www.fctempo.cz

Napětí v řadách Tempáků by se dnes dalo krájet. Pro dnešní duel s Motorletem postavil Michal Hozák tým, jenž měl doma uhájit velice důležité tři body. Někteří naši hráči odjeli na školu v přírodě a tak to byl pro trenéra těžký oříšek. Sraz byl stanoven, jako obvykle hodinu a půl před zápasem. Kluků se sešlo dnes tak akorát, aby se dalo hrát. Motorletští se dostavili v hojném počtu. Moc dobře si byli vědomi důležitosti dnešního utkání.

Zápas mohl začít. Kluci byli nažhavení na výhru a bylo to znát. Nedali soupeři oddechnout. Hrála se 2. minuta zápasu, po levé straně se uvolňuje Blažka (Pítrson) a s přehledem posílá míč Kopešovi, který se dobře orientuje pře gólmanem Motorletu a propaluje mičudu do sítě. Jásot domácích diváků a hráčů zaburácí nad hřištěm. Od trenérů Motorletu vzlétají hlasitá slova kritiky směrem k jejich borcům. Hra pokračuje od branky k brance. Obě strany to stojí značné úsilí dostat se na dostřel k brankáři soupeře. Jedna taková akce ze strany Motorletu končí “angličanem” Nekrytý útočník v modrém dresu střílí k tyči a gólman Novotný je krátký. Míč se odráží od tyče za jeho záda. Je srovnáno. Zápas nabývá na obrátkách. Na našich borcích je vidět únava z vysokého tempa hry. Motorlet střídá dvě kompletní řady hráčů a má ještě nějaké navíc. Přichází další útočná akce na naši branku. Hraje se 11. minuta zápasu a útočníci Motorletu svírají naše obránce. Střela na branku… gólman Novotný vyskakuje do výšky a střelu kryje.. padá z výšky na záda a míč stahuje do náruče. Pak se bolestí rozpláče a svíjí se na hřišti. Následuje výměna brankáře. Za zraněného Novotného nastupuje Hozák. Hra pokračuje. Ve 12.minutě se trefuje střídající Staněk po přihrávce Blažky. Do šaten se jde za stavu 2:1 pro naše barvy.

Druhý poločas znám jen z doslechu, neboť jsem byl nucen se svým synem gólmanem Novotným odjet do Thomayerovy nemocnice na vyšetření páteře a ledvin. Žádné z mých podezření se nepotvrdilo a gólman je v pořádku. Kluci se rvali o výsledek jako lvi. Ve 2. minutě druhého poločasu opět dvojice Blažka-Kopeš navyšuje skóre na 3:1. Strhující konec zápasu nastává v 10.minut před koncem utkání, kdy Motorletští snižují na 3:2 a začíná urputný boj o skóre. Kluci už nemají sílu na další útoky a míče odkopávají z dosahu brankoviště. Dělají pro výsledek co nejvíce mohou. Zápas dohrávají na pokraji svých sil a nervů. Stav 3:2 však uhájili. První tři mistrovské body pro naše barvy zůstávají doma. To je moc a moc dobře. Zítra po tréninku se kluci mohou těšit na dobrou pizzu, kterou jim zajistí za zasloužené vítězství realizační tým SPA. Kluci děkujeme.Smích

Sestava: Novotný,Hozák – Rod, Staněk, Šebek, Kopeš, Buzek, Obermajer, Blažka.

www.fotbal-motorlet.cz

Velkoryse odevzdané body
3.kolo – Přebor starších přípravek - Neděle 20.9.2009 13:15 – hřiště Tempo-přír.tráva
Ani napotřetí jsme neokusili radost z bodového zisku. K dalšímu soutěžnímu utkání jsme vyrazili na hřiště Tempa, které stejně jako my zatím čekalo na první mistrovské body. Poprvé jsme se tak letos v soutěži střetli s „čistokrevným“ ročníkem 99, tedy o rok starším mužstvem. I přesto, že náš výkon byl oproti minulému utkání se Slavií o něco živější,


jsme však nedokázali využít „početní převahy“ (soupeř nastoupil pouze s jedním hráčem na střídání a po zranění brankáře odehrál utkání bez hráčů na střídačce). Většině našich kluků nelze upřít snahu, ale protože jsme se nesnažili soupeře přehrát fotbalově, a namísto toho jsme se utápěli v dlouhých vedeních balónu, kličkách, osobních nebo sprinterských soubojích, nemohli jsme se prosadit. A když jsme si při všech třech obdržených gólech nepočínali před vlastní brankou dostatečně razantně, a naopak jsme neproměnili ani šance, kdy jsme byli sami před brankářem, prohra byla na světě. V týdnu jsme v soutěži 5+1 remizovali celkovým skóre 10:10 s týmem ČAFC, a pohodu z tohoto utkání, kde o nic nešlo, jsme si bohužel přenesli i do úvodu utkání na Tempu.

Od zahájení zápasu jsme totiž hráli tak, jako by vlastně o nic nešlo. Z bezstarostného výkonu nás vykolejila situace před naší brankou, odkud jsme nedokázali jednoduše míč odkopnout, i když k tomu bylo několik příležitostí. Míč se tak podařilo z menší skrumáže soupeři přece jen dotlačit do naší branky – 1:0. Vzápětí nás z letargie probudila tyč po střele domácích. Věděli jsme, že v silách našich kluků je v takovýchto zápasech uspět, proto jsme nepanikařili a brzy se dočkali srovnání skóre. Matyáš Kozák přistrčil míč Fandovi Vondrákovi a očekával narážečkou míč zpět. Fanda se ale rozhodl pro kličku vlevo a střelu. Míč trefil parádně a pěkným „angličanem“ vyrovnal – 1:1. Gól nás velmi povzbudil a konečně jsme začali hrát na co jsme u kluků zvyklí. Martin Ambler zleva vyvezl míč, posunul do strany Tomášovi Vackovi, který přesnou přihrávkou našel před brankou osamoceného Tomáše Eckhardta. Jenže jeho první i opakovaný pokus mířil přímo na vprostřed branky stojícího brankáře Tempa. Při druhém zákroku se brankář domácích zranil a hra byla na více jak pět minut přerušena. Nakonec nemohl pokračovat ve hře, a proto jej nahradil jeden z hráčů v poli. Pokračovali jsme v tlaku a po spolupráci Káji Houhy a Tomáše Vacka tentokrát centroval druhý jmenovaný zprava. Sám před brankářem stál opět Tomáš Eckhardt, situaci řešil střelou z první, ale ta šla nad branku Tempa. Když už se zdálo, že začínáme mít zápas pod kontrolou, přišel nevinný faul na půlce hřiště. Z trestného kopu letěl dlouhý prudký míč na branku, Martin Lisičan jej nezkrotil, a Kája Houha, který měl k němu nejblíže a mohl jej odkopnout do bezpečí chtěl hokejovým zákrokem o hlavu většího soupeře odstavit tělem. Protihráč se však přes Káju dostal k zakončení a Tempo k celkem lacinému vedení 2:1. Obdržená branka nás utlumila a soupeř mohl zvýšit, naštěstí šla další střela těsně vedle vzdálenější tyče. Chtěli jsme s výsledkem ještě do přestávky něco udělat, ale rozhodčí nás i přes „sjednocení času“ během ošetřování brankáře domácích ošidil hned o více jak tři ! minuty.

V kabinách jsme klukům zdůrazňovali, aby se nepouštěli do zbytečných osobních soubojů, a aby se snažili zejména rychlejšími přihrávkami přehrát o hlavu vyšší hráče Tempa. Ale zůstalo jen u slov. Hned v úvodu se totiž opakovala situace před první brankou. Martin měl opět problém stáhnout míč po střele soupeře, a protože jsme otáleli s důrazným odkopem, soupeř dával prakticky do prázdné – 3:1. To byla těžká rána. Od té chvíle jsme téměř úplně přestali hrát kolektivně a většinou jsme při útočení dlouho vodili míč, o který jsme přicházeli v osobních soubojích. Velkou šanci měl po rozehrávce Martina Amblera a centru Fandy Vondráka Matyáš Kozák, ale míč měl přece jen na dlouhou nohu a na zadní tyči byl o zlomek vteřiny později. Po našem rohu pak Matyáš Kozák napálil břevno! Dočkali jsme se až při další šanci, když nejprve Tomáš Vacek vystřelil, brankář střelu vyrazil k Matyášovi Kozákovi, který opět trefil přesně do brankáře, ale napotřetí přece jen dostal míč do sítě Tomáš Vacek – 3:2. Zbývalo dost času ještě výsledek srovnat. V závěru se hrálo téměř výhradně na polovině Tempa, ale nebyli jsme schopni vymyslet nějakou kloudnou akci. Soupeř už viditelně nikam nespěchal a získával čas kde se dalo. Rozhodčí však ani ve druhé půli nenastavil ani vteřinu, a tak jsme opět odcházeli se svěšenými hlavami.

Nezbývá než se prát o body v dalších kolech. Už to příští bude opět velmi náročné, protože jedeme na hřiště dosud neporažené Sparty Krč.

Sestava: Lisičan – Vološin, M.Houška, Hora, Breza, Krejčí – Houha, Kalabis, Jelínek, Lehner, V.Houška, Ambler – Kozák, Vondrák, Eckhardt, Vacek

Branky: Vondrák, Vacek