Jdi na obsah Jdi na menu
 


Satanismus jako čelní hnutí zaměřené proti křesťanství tu

existuje již velmi dlouho. Na vrcholu se ocitl například ve Francii za vlády Ludvíka XIV, ale šlo spíše o takové neorganizované šlechtické spolky, jakousi tehdejší zábavu mocných. Novodobý satanismus je spojen s "nejzkaženějším mužem světa", básníkem a autorem knih o magii a okultismu Aleisterem Crowleym (1875 - 1947). Vedle něj je dalším velkým představitelem tohoto hnutí Anton Szandor La Vey, který o Valpružině noci roku 1966 založil Církev Satanovu, mající ústředí v kalifornském San Francisku, a který je rovněž autorem proslulé Satanské bible.

Hebrejské slovo "sátán" znamená něco jako nepřítel, odpůrce či žalobce. V řeckém textu Nového zákona je potom Satan překládán jako Diabolos, ďábel. Svými vyznavači je chápán jako přírodní temná síla, duch revolty a neporazitelný prazáklad zla. V tom se samozřejmě rozchází s křesťanskou vírou, která sice uznává Satanovu moc a sílu, ale věří, že již byl Ježíšem Kristem poražen.

Symboly hnutím používané jsou myslím v obecné známosti. Jedná se o převrácený kříž, svastiku, pentagram, do nějž bývá občas vkreslena hlava kozla (pět cípů vyplňují rohy, uši a bradka) a vedle toho také číslo 666. S tím se setkáváme už v poslední knize Nového zákona. Staří vykladači Písma za ním viděli (hebrejské číslovky jsou vlastně písmena) jméno římského vládce Nerona, krutého pronásledovatele křesťanů.   

Satanisté jsou považování za služebníky ďábla a za největší nepřátele boží, takže je satanismus přímým protikladem křesťanství. Ale Satanismus na sebe může brát mnoho podob. Jeho základní principy lze nalézt v díle Antona Szandora LaVeye, jehož Satanská bible vysvětluje, co znamená být Satanistou.

Satanisté jasně rozlišují mezi svou vírou a uctíváním Ďábla. V satanistické víře je satanova podoba považována za pouhý archetyp, zatímco uctívači Ďábla se soustřeďují na skutečnou, zbožštěnou postavu Satana. Ať se Satanisté od uctívačů Ďábla jakkoliv distancují a jakkoliv zdůrazňují, že jejich víra má filozofičtější charakter, nemohou uniknout podezření a zlobě světa kolem sebe a jsou obviňováni za všeho možného od morálního úpadku společnosti až po rituální vraždy nemluvňat.

Jestliže křesťanství se nazývá "Náboženství duše", tak satanismus je náboženstvím těla. Sám sem zjistil, že cesta k uspokojení duše, vede i přes tělesné požitky. Jedno bez druhého prostě nejde, buď máme oboje nebo nic. O to abysme to měli, musíme bojovat, celý život je vlastně nekonečná válka, kterou válčíme sami se sebou. Rozpor mezi našimi touhami a skutečností- pokud je tato propast moc veliká tak se trápíme a cítíme se špatně, což ničí, díky naší psychice i naše tělo.
Takže dopřávejme našemu tělu všechny rozkoše, které si žádá a které mu můžeme dát, pokud tím neubližujeme někomu, koho máme rádi, to si pak musíme rozmyslet co je pro nás důležitější..

My sami musíme být vždy na prvním místě, kašlete na soucit k těm na kterých vám nezáleží!

Buďte sobečtí k těm na kterých vám nezáleží!

Nenáviďte své nepřátele z celé své duše!

Staňte se těmi silnými co vládnou pokryteckým slabochům!

Život je příliš krátký tak si užívejte každou chvíli jako by byla tou poslední!

Učení satanismu navazuje na myšlenky asi nejvýznamnějšího mága 20.století Aleistra Crowleyho(1875-1947)!

Uctívání temného boha se táhne s lidstvem, už velmi dlouho. Většina jeho uctívačů v dějinách skončila na popravištích, díky zaslepenosti,strachu a nenávisti křesťanů. První kdo postavili temného na roveň křesťanského Boha, byli asi bogomilové, kteří žili v Bulharsku a Bosně kousek od budoucí Draculovi země od Karpat, ale i tam se brzy jejich hnutí rozšířilo, někdy v 10.století. Uctívali oba protiklady, věřili v Boha i Satana. Bůh byl symbolem duše a Satan těla. Sami přiznávali, že člověk tíhne spíš ve své pozemském životě k tělu a nepovažovali to za nic špatného, právě naopak. Tento kult se ve 12.století rozšířil do Francie a jeho příslušníci si začali říkat Kataři(čistí), jejich učení se, ale také velmi rychle znelíbila církvi a právě díky nim vznikla inkvizice... Kataři byli zatýkaní a vraždění i přes svojí velkou statečnost byli po mnoha letech bojů nakonec poraženi, vražděni, mučeni a upalováni. Tmářství opět zvítězilo, ale odkaz zůstal.

 

Satanské devatero

1.SATAN znamená ukájení choutek nikoli odříkání!

2.SATAN znamená živoucí existenci,nikoli vymyšlené spirituální báchorky!

3.SATAN znamená neposkvrněnou moudrost,nikoli pokrytecký sebeklam!

4.SATAN znamená laskavost k těm,kdo ji zasluhují,nikoli lásku,vyplýtvanou na nevděčníky!

5.SATAN znamená pomstu,nikoli nastavení druhé tváře!

6.SATAN znamená odpovědnost vůči odpovědným,nikoli péči o psychycké upíry! 

7.SATAN znamená člověka jako pouhé zvíře,někdy lepšího,mnohem častěji však horšího než ti,co kráčejí po čtyřech,člověka,jenž se díky božskému duchovnímu a intelektuálnímu vývoji stal nejzkaženějším zvířetem!

8.SATAN znamená všechny tzv.hříchy,jelikož vedou k fyzickému,mentálnímu nebo emočnímu uspokojení!

9.SATAN je nejlepším přítelem,jakého kdy církev měla,jelikož jo po celá ta léta pomáhal udržovat v chodu!

 

Satanická bible

 

Satanistická bible je kniha napsaná Antonem LaVey v roce 1969. To obsahuje sbírku esejů, pozorování a základních satanských rituálů a obrysy LaVey je jedinečná satanská filozofie (ačkoli autor prohlašuje, že je ovlivňován Machiavelli, Aleister Crowley, Friedrich Nietzsche, Ragnar Redbeard, a Ayn Randová mezi ostatními). Kniha slouží hlavně sjednotit někteří univerzálních principů satanské myšlenky, a je ne (a velký) zvážil to být přísný satanský dogmatický kód. Poněkud, to je LaVey je osobní filozofické založení, které tvoří jeho osobní ideologii Satanism.

 

9 satanických hříchů

 

9. NEDOSTATEK ESTETIKY

Estetika je hlavní satanský nástroj a musí být používán, aby mHLOUPOST

Hlavní hřích satanismu. Nevědomost je jedna věc, ale rozvoj naší společnosti stále víc staví na hlouposti. Spočívá to v lidech, kteří souhlasí se vším, co je jim předkládáno. Masové sdělovací prostředky podporují zkultivovanou hloupost jako stav, který je nejen přijatelný, ale dokonce chvályhodný. Satanisté se musí naučit prokouknout podvody a nemohou si dovolit být hloupí.


2. OKÁZALOST

Okázalost i hloupost mají stejný základ, díky němuž je v současnosti udržován koloběh peněz. Každý se snaží cítit se jako velké zvíře a dosáhnout úspěchů za každou cenu


3. SOLIPSISMUS

Solipsismus může být velice nebezpečný pro satanisty. Promítáš své reakce, odezvy a soucítění na někoho, kdo je pravděpodobně na daleko nižší úrovni než ty. Je mylné se domnívat, že ti lidé budou oplácet tou samou protislužbou, zdvořilostí a respektem, které ty jim zcela přirozeně poskytuješ. Ne, nebudou. Namísto toho se musí satanisté snažit dodržovat příkaz "Čiň jiným to, co činí oni tobě". Pro většinu z nás je to dřina a vyžaduje to neustálou bdělost, abychom neupadli do příjemné iluze, že je každý jako my.


4. SEBEKLAM

Další hlavní hřích. Nesmíme skládat hold žádným posvátným kravám, které jsou nám předkládány. Hrají totiž role, které můžeme zaujmout my sami. Pouze na chvíli se dá vkročit do sebeklamu, ale jen když je to zábava, avšak vědomá. Ale potom už to není sebeklam.


5. PODŘÍZENOST STÁDU

Je v pořádku přizpůsobit se osobním přáním jestli že ti to na konci přinese úspěch. Ale jenom blázen se může připojit k stádu a přijmout roli, jaká je mu diktována. Klíčem je osvojit si mistrovskou moudrost a nenechat se zotročovat vrtochy většiny


6. NEDOSTATEK PERSPEKTIVITY

Nikdy nesmíš ztratit názor na to, co a kdo vlastně jsi a co by mohlo přímo ohrozit tvou existenci. Tvoříme historii právě teď, každý den. Vždy měj na paměti historický a sociální obraz. Jestliže chceš, aby kousky mozaiky zapadly na své místo, musíš chápat podstatu věcí, které skládáš dohromady. Nenech se ovládat nátlakem stáda. Pamatuj, že pracuješ na zcela jiné úrovni než zbytek světa


7. ZAPOMNĚTLIVOST NA MINULÉ ORTODOXIE

Nezapomeň, že toto je jeden z klíčů k vymývání mozků lidí, aby přijímali něco, co vypadá "nové" a "odlišné", i když to tu dávno všechno bylo, ale nyní je to prezentováno v novém balení. Očekává se od nás, že budeme blouznit o duchu "stvořitele" a zapomeneme, co bylo na počátku. To nahrává potřebám společnosti.


8. NEPLODNÁ PÝCHA

Pýcha je ohromná věc až do chvíle, kdy dojde k vylévání vaničky i s dítětem. Zásada satanismu zní: Jestliže to pracuje pro tebe, je to v pořádku. Když dojde k tomu, že to pro tebe pracovat přestane, jestliže ses vlastní silou dostal do slepé uličky a nezbývá ti než říct: " Promiňte, udělal jsem chybu, byl bych rád, kdyby jsme mohli dojít k nějakému kompromisu," učiň tak.


agie byla účinná. Estetika je vysoce osobní záležitostí, odráží naši vlastní povahu, ale jsou zde všeobecné příjemné a harmonické tvary, které nesmí být odmítány

 

6 satanických cností

LÁSKA

Láska je jeden z největších darů jaký můžeš někomu dát. Proto si pečlivě vyber komu ji věnuješ. Akt lásky si vyžaduje otevření se, odhalení vnitra tomu druhému, láska k osobě, která je jí hodna tě udělá silnějším. Láska je poctivou, když patří jen těm, kteří jsou v tvých očích vyvolenými. Milovat všechny je nesmyslné, protiřečí to principu moci. Největší zvráceností je "Miluj svého nepřítele".

NENÁVIST

Nenávist je jednou z nejsilnějších projevů vůle. Satan nenávidí Boha - v nenávisti je rozkoš. Je to destruktivní síla, destruktivní pro tvého nepřítele, tebe dělá silnějším. Potlačení nenávisti a hněvu je boj proti sobě samému - boj se zničujícími následky. Nenávist je vůle, její moc musí dát smysl a cíl, jinak tě může ovládnout a oslabit tě. Tak jako lásku i nenávist musíš mít pod kontrolou. Jestliže někoho nenávidíš a chceš ho zničit, udělej to uváženě.

ROZKOŠ

 

Vyhledávat rozkoš a nebránit se jí, jestliže se nabízí je jedním ze základních etických kodexů satanisty. Rozkoš má mnoho podob - estetickou, sexuální, emocionální, fyzickou. Uspokojuj každou touhu tvého těla a ducha, jestliže tě jedna rozkoš omrzí, najdi si novou - odříkání je degenerace, pocit viny z uspokojení je smrt! Askeze slouží jen k tomu aby následující rozkoš byla silnější - sama o sobě je nesmyslná.

UMĚNÍ

 

Schopenhauerova estetická cesta svobody od Vůle - umění je nejvyšší forma rozkoše.

MOUDROST

 

Poznání je jedním ze smyslů života satanisty, kde cesta přináší větší rozkoš než samotný cíl. Vědomosti jsou moc. Náboženské dogma, slepá víra, přijetí něčeho bez výhrad tě přivádí do otroctví mysli. Ke všemu přistupuj kriticky, všechno přehodnoť!

MOC

 

Moc je Dobrem, oslabení je zlo. Satanistovým cílem je vzrůst jeho Moci - fyzické, sociální, intelektuální. Neexistuje nějaké vyšší dobro ani zlo, které by tě odměňovalo a nebo trestalo - si jen ty a ostatní, stejně jako ty používají svojí moc. Jestliže je neporazíš ty, zanedlouho porazí oni tebe. Pokora znamená: v boji odhodit meč a štít a odhalit svoji hruď protivníkovi.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář