Jdi na obsah Jdi na menu

Jiskra Domažlice - Čechie Příkosice 20.4.2014

 Příkosice otočily zápas a odvezly si z Domažlic dva body

Zkušenost a touha po vyrovnání zvítězili nad dravostí mládí.

 Doslova Aprílové počasí přivítalo hráče Čechie Příkosice na trávníku Jiskry Domažlice.

Příkosickým chyběli v kádru zdravotně indisponovaní Kotnauer a Marek. S výjimkou brouska Filipa Šlajcha nejel na lavičku ani nikdo ze záložního týmu. Do základní sestavy se naopak po delší přestávce vrátil hrající trenér Jan Pleticha. Mladý kádr domažlické rezervy s věkovým průměrem 20 let převyšoval jednoznačně hostující tým rychlostí. V závěru zápasu mu ale chyběla potřebná zkušenost.

 

Jiskra Domažlice B - Čechie Příkosice    2:0    (1:0)   PK   2:3

 Po vlažném začátku zchladil hráče na trávníku silný déšť provázený bouřkou, který se strhl v osmé minutě zápasu. V prvních 30. minutách zahodili hosté dvě slibné šance. Ve 40. minutě rozjásal stovku přihlížejících diváků Jakub Šot. Domácí kapitán Lukáš Waldmann mu prostrčil přihrávku mezi dvěma příkosickými obránci do šestnáctky, Vaník vyběhl proti, ale Šot ho dokázal prostřelit ke vzdálenější tyči. Domácí vedli 1:0. Další obrovskou šanci měli domácí v poslední minutě prvního poločasu, ale Vaník výběhem na hranici pokutového území znemožnil Waldmannovi vystřelit. Přitom ale nechtěně srazil vlastního spoluhráče Pavla Komance. Waldmann stihl přihrát na volného Hoška, ale ten dohonil míč až u brankové čáry. Mezitím se Vaník stihl vrátit do brány. Hošek poslal míč přes vápno Bláhovi, ale tomu příkosická obrana hlavičkovat nedovolila. Do šatny si domácí odnášeli jen hubený jednobrankový náskok.

Do druhého poločasu Jiskra vystřídala Kohouta za Šinála. Hra začala ze strany domácích bojovněji a před brankovým nášupem zachránil příkosické pouze výborný výkon Pavla Vaníka, kterého lze jednoznačně označit jako nejlepšího hráče hostí. Vaník svými zákroky, při kterých v rozmezí 56. až 68. minuty zlikvidoval desítku střel směřujících do brány,  připravil infarktovou podívanou pro fanoušky obou týmů. V 70. minutě protáhl domácího brankáře Houdka svojí střelou Kohout. Ale Houdek předvedl ukázkovou robinsonádu a střelu směřující do brány vytáhl. Svůj výkon korunoval Vaník o dvě minuty později. Nejprve vyrazil střelu Šota z rohu velkého vápna, potom i dorážku domácího kapitána. Míč se dostal znovu k Šotovi, ale toho vzali do presu Lisý a Šefl a hlavní sudí Lhoták nařídil pokutový kop ve prospěch Jiskry. Vaník ale dokázal Šinálův pokus vyrazit do pole a Komanec míč odklidil za brankovou čáru. Při následném rohovém kopu vyškrábl Vaník další střelu směřující neomylně do jeho brány. Při dalším rohu zachránil příkosickou bránu odkopem Hodaň, schovaný u bližší tyče. Následoval Pražákův faul na  Šinála, oceněný žlutou kartou. V 77. minutě se do hry v týmu Příkosic dostal Filip Šlajch (známá bruska záložního týmu), který vystřídal  Šefla. V 79. minutě Vaníka štěstí na chvíli opustilo. Dokázal sice vyrazit střelu Leška, ale Lešek byl u odraženého míče první a napodruhé příkosického brankáře pokořil. Domácí vedli 2:0.

V 80. minutě zahrávali hosté rohový kop. Houdek vyběhl proti Jandošovi, ten vypálil z voleje a na brakové čáře zasáhl rukou domácí Šimůnek. Dostal červenou kartu a musel trávník opustit. Na značku pokutového kopu se postavil Pražák. Položil si brankáře na druhou stranu ale minul bránu. Radost domácích fanoušků v tu chvíli neznala mezí.

Jenže v posledních sedmi minutách základní hrací doby nastal obrat. Domažličtí, upokojení dvoubrankovým náskokem ztratili na ostražitosti. Nejprve v 86. minutě napravil své předchozí zaváhání Pražák, který snížil na 2:1. Hosté nasadili k závěrečnému finiši. Po Pražákově dlouhém autu v 89. minutě postrčil míč na střed malého vápna  Jandoš a Lisý v pádu překonal Houdka a bylo vyrovnáno. Cennou remízu už si hráči Příkosic nenechali sebrat ani v nastavení. Následoval penaltový rozstřel. Začínali hosté. V první sérii proměnil neomylně Votípka a domácí Tumpach přestřelil vysoko nad. Ve druhé sérii vychytal Houdek Jandoše a na druhé straně proměnil Lešek. Ve třetí sérii uspěli Papáček i Waldmann. Potom Spěváček mířil nad břevno a domácí brankář nastřelil pouze tyč. V páté sérii Lisý o břevno poslal hosty do vedení a Vaník vytáhl střelu Stróže. Tím bylo rozhodnuto. Prémiový bod si odvezli hosté do Příkosic.

 

Sestava Příkosic: Vaník - Pleticha (51. Jandoš), Hodaň, Papáček, Pražák,  Komanec, Lisý, Kohout (80. Votípka), Marek Jedlička, Spěváček, Šefl (76. Šlajch)

 

Sestava Domažlic: Houdek - Šimůnek, Stróž, Buršík, Kohout (46. Šinál), Waldmann, Visner, Šot (80. Tumpach), Bláha (68. Lešek), Hošek, Kubr. 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

kumpová - Krajský přebor mužů

proč v popisu zápasu krajského přeboru mužů používáte na tmavém podkladě červené písmo ?

Poslední fotografie

Statistiky

Online: 1
Celkem: 733640
Měsíc: 21640
Den: 868