Jdi na obsah Jdi na menu
 


Gulášovka

18. 2. 2011

HOSPODSKÁ KLASIKA - GULÁŠOVKA Z MLETÉHO MASA

Na žádost Bely zde uvádím svou perlu...(Vláďa Š.)

Koupím balíček mletého a dám ho rozpustit na osmahnutou cibulku. Rozpustím si máslo a z polohrubé mouky si udělám jíšku. Zároveň vařím v konvici aspoň litr vody a oškrábu přiměřeně brambor(kolik váhy masa, tolik váhy brambor).  Když je maso rozpuštěné a tuk vylezl z ulity, zapráším paprikou, prosolím a přileju horkou vodu, aby nezhořkla paprika. Pak vložím rozkrájené kostičky brambor a přiměřeně opět doleju vodní hladinu. Brambory nechám cca 20 minut vařit. Pak dochutím majoránkou, česnekem, pepřem, naloženými paprikami, uzeninou a kečupem. Na závěr přidám jíšku a podle chuti ještě doladím.

Podávám s křupavým pečivem - Dobrou chuť!!!