2. recept - Telecí roláda, která mi nevoněla
Hned ráno jsme vyrazili do Holešovické tržnice a nakoupili čerstvou zeleninu. Měla jsem radost, že se mi povedlo sehnat krásnou karotku, ještě trošku špinavou od hlíny, petržel, česnek paličák a červenou řepu. I český pórek, byl krásný a voňavý. Neuspěla jsem jen s mátou, zato tymián, ten voní za všechny bylinky světa. Povedlo se mi sehnat slaďoučké malé jahody ze skleníku, v což jsem ani nedoufala. Ovšem cena byla nekřesťanská... Vůně ale všechno vynahradila, nebyla vůbec chemická.
Zastavili jsme se i u řezníka na Tylově náměstí pro vynikajícíc šunku od kosti a v prodejně sýrů. Ačkoliv přítel sýry nejí, chtěl vidět, jak to tam funguje. Dopřála jsem si vynikající červený čedar, na který mě paní nalákala jen ochutnávkou a jemný švýcarský edamm (pro cordon bleue).
A ještě jsme si dali chlebíčky a větrníky z lahůdkárny v Dejvicích. Mňam!
Bohužel telecí na roládu, kterou jsem chtěla večer dělat, jsem sehnala jedině v Globusu (překvapivě...). Trošku mě mrzel pohled přítele, který se mazlivě koukal na klobásky a uzené, které běželo na páse zákazníkovi, který stál hned za námi.
Moc se mi nelíbila typická vůně telecího, navíc jsem z něj skoro polovinu na tuku a odřezcích odkrájela. Masíčko jsem naplnila (u nádivky by mi nevadilo, kdyby nebyla tak suchá) a dala upéct. Štáva byla moc příjemná a všechno nakonec dobře chutnalo. Než se upeklo, připravila jsem bramborový salát, na který mám už dobrý měsíc díky reklamám na "vánoční" majonézu chuť, a budapešťskou pomazánku na ranní snídani.
Zvládla jsem si připravit cukrový rozvar na Jahody sabayone a a naložit červenou řepu na ravioly. Myslím, že gurmánská sobota proběhla poměrně úspěšně!