Uzení ryb
Uzení ryb
Nálev : na každý 1 litr vody 10 dkg soli
na každý 2 litr vody 1 citrón (vymačkat ) dle chuti
1 větší palička česneku rozmačkat - dle chuti
Nechat v nálevu 14 - 18 hodin
Po té opláchnout pod tekoucí vodou a položit na utěrku a druhou utěrkou osušit ( dle chuti můžeme lehce posypat grilovacím kořením - nezkoušel jsem ) a dát do předem vyhřáté udírny , udit 4 - 5 hodin dle velikosti podkov
1 hodinu na 80 stupňů Celsia a potom 2 - 5 hodinu na 60 stupňů Celsia .
1. října 2006 jsme udili , bohužel nic moc počásko - pár foto na chuť
Komentáře
Přehled komentářů
Ahoj ,
nedá mi to nesložit poklonu ! Taky udíme , klobásky, sýr (vynikající) a rybičky a každý další "udič" :) je mi předem sympatický .. Uzení zdar a krásné léto !
makrely vs kapr
(alby, 25. 3. 2009 21:32)je to dáno asi velikostí ryb , většinou se udí větší ryby ( tučnější )a nevím jak by jsi to potom porcoval ? Trvalo by to i podstaně dýl , jinak cejny ,sumečky , úhoře běžně udíme vcelku
Je to nádhera
(Radek, 17. 12. 2008 17:18)
Blíží se Vánoce a tak taky udím,udím vše přez uzený a klobásy a td. Taky ryby a tak jsem našel
tento návod zkusím a dám vědět.
To vypadá Mňamózně
(Lucie, 19. 9. 2007 16:07)Teda klobouk dolů,to vypadá nádherně.Dala bych si říct...mňam
Uzená rybička
(Salome, 3. 6. 2009 14:09)