Jdi na obsah Jdi na menu
 


Alex Aralakis :GENOCIDA PO ČESKU

 

Spojme síly a běžme se podívat na jednání Ústavně-právního výboru PS! Jinak bude potřebovat pomoc daleko více lidí. Již dnes je evidovaných přes 2 milióny exekucí, z nichž jsou vyjmuty exekuce probíhající přes soudy, ze státní správy apod. Do Poslanecké sněmovny dorazil vládní návrh novely zákonů upravujících exekuce (sněmovní tisk č. 537). Nejdůležitější navrženou

 změnou je zavedení monopolu pro soukromé exekutory na výkon rozhodnutí. V současné době si totiž může věřitel vybrat, zda svou pohledávku bude vymáhat prostřednictvím soudu anebo prostřednictvím soukromého exekutora. Soudní výkon rozhodnutí je podstatně levnější, neboť soudní poplatek činí 2% z vymáhané částky (nejméně 300 Kč), zatímco odměna soukromého exekutora činí 15% z vymáhané částky (minimálně 3.500 Kč). Zhruba třetina věřitelů volí stále cestu přes soudy, a to navzdory faktu, že soukromí exekutoři mají vyšší pravomoci než soudní vykonavatelé. Vláda nyní navrhuje soudní cestu až na drobné výjimky (např. odebírání nezletilých dětí, výživné aj.) zrušit a to dokonce i pro řízení, která již nyní probíhají: soudy budou muset všechna neskončená řízení předat soukromým exekutorům. Dojde tím k dramatickému prodražení vymáhání dluhů (a to i pro věřitele) a k prohloubení negativních sociálních dopadů celého dluhového byznysu, včetně hojně kritizované lichvy, a to zejména mezi sociálně slabými vrstvami.

 

 

Alex Aralakis Tady ale opravdu není čas na nějaké filozofické kecy ,o demokracii, tady jde o životy milionu lidí !!! Je potřeba dát ten lid dohromady a opět -bez filozofů a sameťáků ,to udělat pořádně !!!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Hodne stare a nic se od te doby nezmenilo,tedy k lepsimu !

Alex Antiexekuce, 29. 9. 2014 2:59

Musim zacit davat k tem clankum datumy, aby ctenar vedel,jak jet o stare a co se od tech dob zmenilo !?