Vepřová játra ĺa Alcron, Česnekové kousky, Božské kostky
Vepřová játra '
játra,asi 6 stroužků česneku,2 lž vorčestru,3 lž jemného kečupu,sůl,pepř
Špalíčky jater opepřím a zprudka orestuju, vyndám, na pánev hodím plátky česneku,orestuju
( ale jen chvilinku, aby nezhnědl a nezhořkl), pak tam přidám vorčestr s kečupem a po promíchání vrátím dodělat játra, osolím.Děti k tomu milovaly hranolky, dneska byly s rýží.
Česnekové kousky
4 kuřecí stehenní řízky,1 vejce,1 dl mléka, 10 dkg hl. mouky,10 dkg strouh. eidamu,4 stroužky prolis. česneku
- z uvedených surovin umíchám husté těstíčko, ve kterém pak obaluji osolené špalíčky masa a smažím dozlatova. Jsou dobré i studené, třeba k večeři a jen se salátem.
BOŽSKÉ KOSTKY
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
4 vejce, špetka soli, 100 g cukru, 1 l mléka, 3 vanilkové cukry, 25 g kukuřičné škrobové moučky, 100 g hladké mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, 3 balíčky vanilkového pudinku, 1 sklenice kompotovaných meruněk,
400 ml ricotty (italský sýr), 1 čokoládová poleva, čokoládové hobliny,
100 ml smetany ke šlehání
POSTUP PŘÍPRAVY
I.Žloutky oddělíme od bílků.K bílkům přidáme sůl a vyšleháme tuhý sníh.Žloutky utřeme do pěny spolu s cukrem a jedním sáčkem vanilkového cukru.Mouku,škrobovou moučku a prášek do pečiva smísíme a přimícháme ke žloutkům.Nakonec do těsta lehce vmícháme tuhý sníh.
II.Do formy(pekáče) vyložené pečícím papírem rozetřeme rovnoměrně těsto a formu vložíme do trouby předehřáté na 200°C.Pečeme přibližně 15 minut dorůžova.
III.Z pudinkového prášku,mléka a dvou sáčků vanilkového cukru uvaříme pudink,který necháme vychladnout.Riccotu našleháme a pudink do ní po částech vmícháme.Korpus poklademe dobře okapanými meruňkami,potřeme silnou vrstvou pudinkové hmoty a dáme přibližně na dvě hodiny do ledničky ztuhnout.Nakonec dozdobíme čokoládovou polevou,ušlehanou šlehačkou a také čokoládovými hoblinkami.