Jdi na obsah Jdi na menu
 


Třetí pohár z Mutyněvsi

6. 7. 2013

TŘETÍ POHÁR Z MUTYNĚVSI

Jak si Radlice proklestily cestu do finále

tri-pohary-z-mutynevsi.jpg

Fotbalový klub SKZ Radlice slaví 20 LET NA SCÉNĚ! Ale nečiní tak v hospodě, ale na kolbišti. A jak! Do jednadvacátého léta vstupují Zoufalci – tak jako poslední roky už tradičně – v Mutyněvsi.
Na V. ročník Jatka Cupu se v soboru 6. července 2013 sjíždí zdaleka největší konkurence v dějinách, v níž nechybí ani týmy, které se věnují mistrovskému fotbalu po celý rok. Ale jak barcelonsky oděný FK Jindřichův Hradec, tak rok od roku statnější Motorlet Praha nechají Zoufalci za sebou a v klání osmi pečlivě vybraných mužstev vybojují při třetí účasti třetí pohár!

skz-radlice.jpg

TÝM PRO MUTYNĚVES 2013: zdola a zleva gólman Majkl, Robin, David, Michal. Nahoře kustod Páťa, Petr, Bonda, Peťa a vedoucí mužstva a největší ze Zoufalců Pepa.
 
 
Kolenní jobovky a návrat Majkla
Tvorba sestavy pro turnaj v Mutyněvsi 2013, to je lepení jako vždycky: z různých důvodů se omluví několik hrdinů z minula, ale noví se opět ukážou ve skvělém světle!
Za první rány do sestavy mohou kolena. Opora z obou zlatých Jatka Cupů 2011 a 2012 Martin Šťastný už od zimy spřádá plány na zlatý hattrick. Jenže sedm týdnů před výkopem přistává od Marťase v mailech špatná zpráva: „Bohužel letos se turnaje v Mutyněvsi nezúčastním. Přetrhnul jsem si přední zkříženej vaz a poškodil meniskus a chrupavku. Mám dva dny po artroskopii a začínám rehabilitovat. Výhledově půjdu na plastiku vazu, jinak bych na fotbal mohl úplně zapomenout,“  píše 18. května.
Aby snad nebylo kolenních jobovek málo, ze stejného důvodu se musí coby aktivní hráč omluvit loňský hrdina Petr Snížek. „Stejné zranění, stejný zákrok, jen tu plastiku si odpustím. Přijedu se ale určitě podívat, jestli Majkl nepokazí gólmanské radlické škole jméno,“  škádlí Sněhulák.
Ano, Majkl. Brankář zlatého týmu z roku 2011 slíbil účast hned, jak mu v půlce února přistála na stůl nominace: Tento rok se ženit nebudu, takže se moc rád zúčastním. Doufám, že si během jara najdu i trochu času na nějaký ten sport, abych nebyl za lemru, co bude úplně v háji s plícema po prvním rychlejším pohybu,“  sděluje 14. února.
golmani-turnaje-2012-snehulak-a-2013-majkl.jpgAť tehdy psal pravdu, nebo přikrášloval, první červencový víkend předvede v Mutyněvsi výborný výkon. V sedmi z osmi poločasů nepustí do branky ani jeden míč a naváže na rok staré výkony svého bratránka Sněhuláka. A i on bude organizátory vyhlášen nejlepším brankářem turnaje. Posádka v zelené káře tak poveze po pátém Jatka Cupu hodně slavnou posádku Majkl & Sněhulák. Ale nepředbíhejme...
 
Tři (skoro)nováčci
Kdo ze Zoufalců byl v Mutyněvsi oba předchozí ročníky, musel uznat, že se turnaj organizačně (nejen skvělým pivním stanem či účastí starosty) výrazně zvedl. Proto se většina týmu těší.
Jenže nový termín ne hned den po vysvědčení, ale až na prodloužený červencový víkend zkříží plány dvěma zlatým hochům. Roman Tomšů sice už v půlce února jásá: „Ahoj chlapi, rád se zúčastním. Jen bych prosil organizátory z Mutyněvsi, jestli by mohla být o něco menší teplota než těch loňských 40 °C ve stínu:-).“ Jenže v červnu píše jinak: „Je to snad hříčka osudu, ale 6. 7. budu mít problém. Dal jsem totiž rodičům k narozeninám výlet do Salzburgu s průvodcem, což budu já, jenže vyhovuje právě jen prodloužený víkend 6. 7. Co je pro jednoho dar boží, může být pro jiného dar danajský... :-) Krucipísek. Svoji účast jsem pokládal za naprostou jistotu,“ smutní.
Dovolenkové plány své nyní už šestičlenné rodiny (ke čtyřem ženským konečně budoucí fotbalista SKZ Radlice 2030!) kazí naděje na další zářez pro nejlepšího hráče SKZ z Mutyněvsi 2011 a velkého Radličáka Erika Doležela. 14. června píše: „Zdarec, zlaťáci! Pro tentokrát se musím omluvit, boť budu v tomto termínu na dovolené, takže držím palec, aby ty oslavy stály opravdu z(L)a to!!! Er33.“
Naštěstí další tři zlaťáci z loňska Bonda Novák, Peťa Holoubek, David Šprincl jsou připraveni. S jistotou Majkla v zádech jim zbývá namísto Romana, Erika a Martina sehnat tři jiné koně do tradiční týmové sedmičky. Postará se o to zapálený Peťa. V půlce června nejprve slibuje: „Samozřejmě nebudu chybět a budu se v radlickém dresu rvát do skonání těla! Doufám, že nedopadnu jako na Velikonočním turnaji v hokejbale v Nové Včelnici, kde mi psychopatický protihráč ve finále turnaje zlomil, posunul a zkřivil nos a poslal mě do nemocnice na operaci při celkové anestézii s dobou léčení měsíc a půl. Už jsem ale fit, nos mám sice trochu jinam, ale aspoň vypadám jako rváč a soupeři se mě budou bát!“ Po omluvách Erika a Romana přivádí do týmu tři nováčky, z nichž jeden se o SKZ otřel jménem, jeden zlehka osobně loni a třetí před dlouhými šestnácti lety!

intermezzo-na-kamenech.jpg

Tím prvním je Michal Blažek, jehož přezdívka „Bláža“ připomíná Zoufalcům nezapomenutelného trenéra HC Vajgar Jindřichův Hradec, který byl ze všech hokejových bossů nejvíc vidět ve velkých bitvách radlic s Klepákem na konci devadesátých let. S ním ho ale spojuje jen Michalovo příjmení.
Druhým, co se otřel o SKZ zlehka, je Petr Němec – trenér Sokolnic, jenž přes druhého Peťu tak trochu radil Zoufalcům „Jak hrát na ňadra“ na loňském zlatém turnaji v Hradišťku.
A třetím Robin Sehner, který za SKZ Radlice odehrál nespočet zápasů v jejich hokejbalovém dresu ve slavných sezonách 1997 a 1998. Teď bude mít premiéru i ve fotbalovém týmu. Takže hoši, jsme komplet – a jdeme na to! 
 
Nový formát turnaje
Pořadatelé to plánovali už loni, došlo na to ale až letos – do Mutyněvsi se sjíždí osm týmů, pro něž připravili domácí nový herní systém. O pátý ročník je i díky bohatému prostoru v médiích velký zájem, tři týmy musí organizátoři odmítnout.
V harmonogramu je totiž místo právě jen pro osmičku rozlosovanou do dvou skupin. V nich se hraje bez šance na reparát: do velkého finále totiž postupují pouze vítězové. Týmy na druhých místech čeká „jen“ duel o bronz a další už mohou na medaile úplně zapomenout. Jak krutý systém to může být, ukáže sobota 6. července 2013 domácímu SK Jatka Mutyněves: neprohrají ani jeden zápas, přesto skončí se dvěma výhrami a dvěma remízami až pátí.
SKZ Radlice staví los do cesty dva týmy, s nimiž se nikdy nesetkali, a pak tradičního soka: pražský Motorlet. Prokoušou se z ošemetné skupiny až do velkého finále? O tom se začíná rozhodovat horkou červencovou sobotu čtvrthodinku před polednem proti celku Pati a Mati Kardašova Řečice.
 
SKZ RADLICE – KARDAŠOVA ŘEČICE 2:0 [1:0]
skz---kardasova-recice-aneb-majkl-bez-prace.jpgRadlická mašina se rozjíždí v Mutyněvsi ztěžka a klopotně – na to už si diváci za ty roky asi zvykli. Vzpomeňme na předloňskou v diskuzích tak rozebíranou porážku v úvodním zápase s Motorletem i loňskou zahajovací bitvu, v níž SKZ dlouho ztrácel 0:1 a tři body urval až v závěru. Výhru kvůli zmíněnému systému, v němž se neodpouští žádné zaváhání, nutně potřebuje i letos. Proti Patům & Matům má převahu, Majkl se v brance spíš nudí, jenže šance Zoufalci zahazují jak na běžícím pásu. Peťovi chybí dvacet čísel, Davidovi pět, Michal trefuje tyč. Tlak zužitkuje až na samotném konci poločasu Bonda, jemuž výlety z obrany náramně svědčí, zatímco soupeř neví, jak na ně. Vedení 1:0 je ošemetné, takže úkol při poločasové poradě zní jasně: přidat pojistku. Po krásném vysunutí ji má na noze Peťa, obchází i gólmana, ale prázdnou branku, do níž mohl klidně jen dojít, ze dvou kroků míjí. „Sorry, chlapi. To zas bude na webu keciček o odlétajících holoubátkách,“ zlobí se na sebe Petr. Nakonec dostane šanci na reparát, když mu po kombinaci David – Bonda přistává u nohy balon podruhé metr od prázdné branky a tentokrát už to dopadne. „Body dobrý, ale hra nic moc. S takovýmhle fotbalem bychom daleko nedošli,“ uvědomují si navzdory výhře Zoufalci.
Branky: Bonda Novák, Petr Holoubek
 
Intermezzo #1: To je fičák!
pepa-zoufalec-je-spokojen.jpgMise č. 1 splněna, tři body jsou doma. Snad největší radost z toho má Majkl. Na trávě louky „Nad Martínkovými“ parkuje se svou zelenou károu už před desátou ráno, ač jde s Radlicemi na řadu až coby poslední dvojice prvního kola v 11:45. Vidí tak neskutečný rozjezd dvou profi-týmů mladých. FK Jindřichův Hradec oděný do fialových dresů Barcelony vlétne na domácí SK Jatka jako velká voda, za chvíli se v mutyněvské síti třepetají tři góly. Zápas ale nakonec končí remízou 3:3, o bod víc získávají díky penaltám přece jen barcelonští. Ještě brutálněji vlétne do turnaje Motorlet. Oranžové Nonstop Nábřeží Jindřichův Hradec, kde nechybí SKZ dobře známý bývalý hokejista Vajgaru, ale i hokejbalistů Radlic Aleš Skokan, smete 6:2. „To byl fičák. S Motorletem nás čeká pořádná dřina,“ dumá Majkl. „Předloni mi poslal tři fíky, pamatuješ, Pepo?,“ obrací se na vedoucího týmu. „Tak pořádně braňte!“ vyzývají pak společně Bondu, Robina, Davida a oba Petry s Michalem. Motorlet ale čeká SKZ až na závěr skupiny. Teď je v půl druhé odpoledne na řadě jindřichohradecké Nonstop nábřeží.
 

skz-nonstop-3-0--3-0-.jpg

NONSTOP J. HRADEC – SKZ RADLICE 0:3 [0:3]
Letošek je v Mutyněvsi celý oranžový. V zářivé barvě, která dříve patřila jen SKZ, letos dorazily i oba nové týmy: SK Leštiči a právě Nonstop nábřeží. Radlice coby podle rozpisu tým hostí si oblékají červená rozliška, což jim ale nevadí. Vždyť je propotily v loňských tropech ve zlaté kapky. Zoufalci hrají lépe než proti Kardašce a už po pár sekundách předkládá David před prázdnou branku Němýmu – 1:0 pro Radlice. Utečou jen tři minutky a Bondův výlet končí druhou trefou. Nádražáci, notně posilnění thiaminem, riboflavinem, pyridoxinem a niacinem, nestíhají a Robin po skvostné přihrávce Bondy přes půlku šířky hřiště od levého rohového praporku Zoufalce definitivně uklidňuje – 3:0. Druhý poločas už Radlice přepínají na nižší rychlostní stupeň, přesto šancí neubývá. David před zívající bránou o chodidlo nedosahuje na přihrávku Robina, vzápětí z křídla nachází u vzdálenější tyčky Němýho, který dokonale vymetá růžek branky. Sudí ale vidí zvonění břevno, tyčka, ven. „Bylo to sice vevnitř, ale nevadí. Osud ti to vrátí s Motorletem,“ prorokuje Petrovi David.
Branky: Petr Němec, Bonda Novák, Robin Sehner
 
Intermezzo #2: Počty u klobásek
Pamatujete na složité předloňské matematické intermezzo, kdy Radlice celý den vypadaly na páté, šesté místo, aby se ve spleti ostatních výsledků nakonec vydrápaly až ke zlatu? Letos nic takového nehrozí. Systém každý s každým platí jen pro skupiny, díky penaltovým řešením remíz prakticky zmizel i význam výše skóre a pohled do tabulky vyvěšené na stanu hned vedle klobás je už po dvou kolech všeříkající. Motorlet i Radlice šest bodů, Hradec a Řečice na nule. Poslední zápas skupiny tak bude přímou bitvou o postup do finále. To že se Motorlet po šesti fících Nonstopu nepáral ani s Řečicí a nadělil jí 5:0, nehraje roli. Druhá skupina je zamotanější. Jatka remizují s Leštiči 0:0 a podruhé selžou v penaltách. Barcelonský FK si s Ratmírovem poradí 2:1. Skupina se tak rýsuje před posledním kolem do podoby: FK Jindřichův Hradec 5 bodů, Leštiči navzdory jedinému vstřelenému gólu taky 5, Jatka 2 a Ratmírov po dvou těsných porážkách 0. Aby nebylo motání málo, Jatka na prahu třetího kola od 14:00 obracejí zápas s Ratmírovem na 3:2 a poskakují taky na 5 bodů. To už ale sledují SKZ Radlice od lajny. Hned po domácích nastupují před půl třetí na rozhodující zápas skupiny s Motorletem Praha. A vědí, že ve světle prvních dvou zápasů obou uchazečů o finále musejí Zoufalci výrazně přidat.
 skz-motorlet-2-0.jpgSKZ RADLICE – MOTORLET PRAHA 2:0 [1:0]
Byli malí, Radlice porazili 3:1, přesto získali s 11 body jen bronz, zatímco SKZ se 12 zlato. Tak dopadlo poměřování s nadějemi Motorletu předloni. Vyrostli, prohráli 1:2 a znovu brali jen bronz, zatímco Radlice podruhé zlato – tak skončil duel SKZ a Motorletu loni. Souboj č. 3 z července 2013 vypadá nejvypjatěji. Mladí kluci Motorletu jak své dospělé spoluhráče na beku či v brance, tak mnohé protihráče Radlic na výšku přerostli. Navíc po zkušenosti s loni slabší lavičkou posílili a i díky suverénnímu vstupu do turnaje se skóre 11:2 si na SKZ bezmezně věří. Radlice ale hrají chytře a hlavně bez výčitek tvrdě na tělo. „Třicet kilo navíc se musí sakra projevit,“ burcuje spoluhráče Michal a vzápětí to tvrdou stopkou modrobílému útoku jasně demonstruje. Tu a tam ale sudí hvízdne, takže přímákům, které tradičně rozehrává matador s číslem 18, Radlice neuniknou. První z pumelic zázračně vytahuje z branky Majkl a supí bolestí. Až večerní rentgen vysvětlí proč: „Naštíplá kost zápěstí,“ vzkáže Majkl z nemocnice. SKZ spoléhá na rychlé protiútoky a jeden z nich technickou ranou zakončuje Petr a Radlice mají v poločase k velkému finále blíž. Pro Motorlet čas druhé půle ubíhá pekelným tempem. Zoufalci skvěle brání, zešikovaná obrana přesto jeden míč propustí: Majkl ale vytahuje jistý gól patou na tyč, od níž se odráží ven do pole. Uff! Motorlet musí hrát vabank a při atacích Davida a obou Petrů nechává často všechno na gólmanovi. Nejzkušenější z Motorleťáků ve fešném růžovém dresu jeden z nich neustojí, namaže přesně na nohu Petrovi a ten svým druhým gólem pečetí postup Radlic do finále. „Když mladí turnaj začali dvěma přesvědčivými výhrami, stali se horkými favority na celkové vítězství. Všichni začali respektovat, že za ty čtyři roky, co jezdí, chlapci povyrostli a něco se naučili. Možná jim to trochu stouplo do hlavy a tak se v rozhodujícím zápase o prvenství ve skupině s vítězem posledních dvou ročníků mládežníci zasekli. Dostali hloupý gól, Zoufalci to přirozeně trochu zavřeli, Motorlet sice chvíli bušil, ale záhy znervózněl, zapomněl správně střídat, pohybovat se, někteří hráči to chtěli urvat sami, a to byl konec. Po zásluze prohráli, skončili druzí ve skupině a sen o vítězství se rozplynul,“ zhodnotil jeden z nejočekávanějších zápasů turnaje Michal Bedrna z pořadatelského týmu Jatek.
Branky: Petr Němec 2

skz-motorlet-2-0--1-0-.jpg

 
 
SKUPINA A
Jatka – FK J. Hradec 3:4 po penaltách, Leštiči – Ratmírov 1:0, Jatka – Leštiči 0:1 po penaltách, FK J. Hradec – Ratmírov 2:1, Jatka – Ratmírov 3:2, FK J. Hradec – Leštiči 1:2
1.
SK Leštiči
4:1
8
2.
FK Jindřichův Hradec
7:6
5
3.
SK Jatka Mutyněves
6:7
5
4.
Malý Ratmírov
3:6
0
 
SKUPINA B
Motorlet – Nonstop 6:2, SKZ Radlice – K. Řečice 2:0, Motorlet – K. Řečice 5:0, Nonstop – SKZ Radlice 0:3, SKZ Radlice – Motorlet 2:0, Nonstop – K. Řečice 0:1.
1.
SKZ RADLICE
7:0
9
2.
Motorlet Praha
11:4
6
3.
Pati a Mati K. Řečice
1:7
3
4.
Nonstop J. Hradec
2:10
0
 
 
Intermezzo #3: Už vás nepozvem!
majkl-a-jeho-tri-nuly.jpgNejsou ještě tři odpoledne a na Zoufalce čeká dlouhá pauza. Zbývá dohrát poslední zápasy obou skupin, pak duely o umístění na 3. až 8. příčce. Teprve před půl šestou dojde na velké finále. Kdo se v něm Radlicím postaví? O tom rozhoduje přetahovaná jindřichohradecké Barcelony a nenápadného týmu Leštičů. Ti hrají hodně podobně jako SKZ, favorizovaný tým FK udolají 2:1 a navzdory pouhým čtyřem vstřeleným gólům ve třech zápasech postupují do finále. Radlice se ale nemusí bát: vždyť žádná z Majklových obav z rána se nepotvrdila a radlický gólman se může vyfotit s hned třemi čistými konty ve statistice skupin. U tabule s výsledky je vůbec živo: Motorlet vypadá hodně zdrceně, těšil se jak na skalp Radlic, tak na finále. „Jestli to tu i potřetí celé vyhrajete, už vás nepozveme,“ zkouší to Martina Bedrnová, manželka tahouna SK Jatka a zároveň maminka šutéra Motorletu. „Vždyť vy mi tu každý rok berete veškerou radost fanynky,“ dodává. Následné diskuze Zoufalců na tradičních kamenech u staré boudy vzadu se tak točí hlavně kolem osudového rozhodnutí. Završit zlatý hattrick a z Mutyňky zmizet, nebo si potěžkat stříbro a dostat pozvánku i za rok?
 
 
ZÁPAS O 7. MÍSTO
Malý Ratmírov – Nonstop nábřeží Jindřichův Hradec 5:0
 
ZÁPAS O 5. MÍSTO
SK Jatka Mutyněves – Pati a Mati Kardašova Řečice 8:0
 
ZÁPAS O 3. MÍSTO
FK Jindřichův Hradec – Motorlet Praha 4:1

domaci-fan-klub.jpg

FINÁLE JATKA CUPU 2013

LEŠTIČI – SKZ RADLICE 2:1 [0:1]
Finále začíná šokem. Jako domácí jsou uvedení Leštiči, parta kolem Bohdana Hroníčka – a další z oranžových týmů. Radlice se smiřují, že znovu obléknou červené zlaťáky z loňska, jenže pořadatelé narychlo přinášejí zelené rozlišováky. „Zelenou ne!“ gestikuluje David. Dobře si totiž pamatuje, jak dopadly poslední dva vrcholy Jatka Cupů. V roce 2011 oranžové Radlice rozsekaly zelený Veselý mix 4:1 a získaly první zlato. Loni pro změnu zelenou Sqvadru 1:0 a zlato obhájily. Jenže to si ostatní Zoufalci nespojí a než to David vysvětlí, pět už jich je v zeleném. „Beztak si myslím, že nám domácí agresivně vnutili ty jejich brčálnické rozlišováky úmyslně,“ vrací se pak k osudnému okamžiku Peťa.

finale--skz-lestici.jpg

Jinak finále připomíná loňskou bitvu se Sqvadrou se vším všudy. Je to hodně opatrné, devět a půl minuty se ani jedna z obran nedopustí sebemenší chybičky. Ta přijde až těsně před přestávkou. Když Peťa začne místo přihrávky Davidovi ladit kopačky ke střele, sbíhají se k němu oba beci Leštičů a na druhou stranu zapomínají. Petrovu střelu sice gólman vyráží, ale David je u míče, který už už letí do autu první a levačkou posílá tak jako loni se Sqvadrou Radlice do vedení. „Takovej gólovej skluz jsem za SKZ předvedl naposledy v devětadevadesátém,“ raduje se kápo, když si plácá se spoluhráči na lavičce. Zbývá poslední, osmý poločas turnaje. Obrana SKZ a Majkl v brance se chlubí neskutečnou bilancí: pořád nedostali gól. Majkl ale už necítí ruku a tuší, že v pořádku nebude. Navíc to není jediná ruka, která zasáhne do děje finále. Brzy po přestávce nastřelují Leštiči tu Robinovu, sudí ukazuje přímý kop, ale ještě než pískne, soupeř posílá míč do sítě. Marné jsou protesty Radlic, branka bez píšťalky a dostavěné zdi platí. Zoufalci se ještě nestačí z podivného okamžiku vzpamatovat a soupeř skóruje podruhé. Zbývá ale dost času, SKZ znovu zapíná na plný plyn a na konci má dvě obrovské šance na vyrovnání. Bonda si to nejprve rozrazí středem a rázem jdou Zoufalci tři na jednoho. Petr u pravé tyčky už má nastavenou nohu přímo na vyrovnání, Bonda si ale nejprve vybírá Robina nalevo a ten už míč přes vracející se obranu neprostrčí. Chybí dvacet sekund, když vezme rozhodnutí na kopačku Bonda, jeho jedovka ale o pár milimetrů míjí levou tyč a sudí píská konec.
skz-lestici-1-2--1-0-.jpg„Chybělo fakt málo. Když si ale přeberu tu nucenku s rozlišováky, fakt, že nám ve finále chytal Majkl se zlomenou rukou, že nám vyjma Velkého Zoufalce a Sněhuláka vůbec nikdo nefandil a že jinak naprosto skvělý rozhodčí poprvé a naposledy na turnaji chyboval zrovna při zahrávání přímého kopu proti nám, musíme to brát jako řízení osudu. Asi by nás za rok fakt nepozvali. Takhle se můžeme na skvělý Jatka Cup 2014 těšit zas,“ vystihl náladu Zoufalců po turnaji Peťa Holoubek. „Stříbro je krásný výsledek, aspoň bude za rok motivace! Hlavně jasné vítězství nad nevyzpytatelným Motorletem zaslouží poklonu. Už se na vás těším 3. srpna v Hradišťku, vicemistři!“ vzkázal bezprostředně po finále u Jadranu rehabilitující Martin Šťastný, který turnaj prožíval díky on-line zpravodajství a Zoufalce podporoval povzbudivými SMS.
Branka: David Šprincl

potlesk-pro-radlice.jpg

 
KONEČNÉ POŘADÍ
V. ročníku Jatka Cupu 2013
 
1. Leštiči
2. SKZ RADLICE
3. FK Jindřichův Hradec
4. Motorlet Praha
5. SK Jatka Mutyněves
6. Pati a Mati Kardašova Řečice
7. Malý Ratmírov
8. Nonstop nábřeží Jindřichův Hradec
 
dalsi-pohar-a-diplom-do-sbirky....jpg  oranzova--cerna--bila-aneb-tri-barvy-zoufalcu.jpg
 
Turnajové ohlasy:
Radlice v pravý okamžik opět zabraly
Zoufalci z Radlic přijeli letos zcela zjevně ve slabší sestavě než v předcházejících letech a jejich první dva zápasy byly po fotbalové stránce doslova zoufalé. Při jejich sledování bych nevěřil, že s nimi mohou mít chlapci z Motorletu sebemenší problém. Fotbalovou kvalitu bych u nich v té chvíli, zvláště v jejich prvním zápase, hledal obtížně - věřím, že se Zoufalci neurazí. V pravý okamžik však zabrali, k tomu se přidalo i trochu štěstí a byli zase ve finále. Zápas o první místo ve skupině zvládli nejen dobře takticky, ale i po fotbalové stránce šli hodně nahoru a samozřejmě makali. Finále bylo velmi napínavé. Radlice se ujaly vedení a již málokdo věřil, že to Leštiči dokážou otočit. Diváci se však nechtěli smířit s nudou v podobě třetího vítězství Zoufalců na turnaji a svým povzbuzováním vybudili soupeře k famóznímu závěru a konečnému vítězství. Leštiči pak po turnaji velmi hezky slavili a myslím, že paní Hroníčková, která pro ně přijela, se nestačila divit. Ale kupodivu se usmívala. V našem stanu jsme pak strávili i příjemný večer a ráno jsme ho zbourali, uklidili a zase příští rok. Budu rád, když mužstva, kterým se to líbilo, se včas přihlásí na příští ročník.
Michal Bedrna, SK Jatka Mutyněves
 
Náležitě si to užít, tak to má být :-)
Vážení finalisté, gratuluju k poháru! Podle zápisu na stránkách jste si to náležitě užili a tak to má být :-). Škoda jen toho podvodu se zelenými dresy, všem musí být jasné, že to byla jediná možnost, jak vás zastavit a sebrat rozjeté mašině jménem SKZ zlatý pohár.
Roman Tomšů, člen vítězného týmu 2012
 
Parta skvělých kluků, kteří hrají fotbal pro radost
Když mi Petr Holoubek nabídl, jestli bych nechtěl hrát malý fotbal za SKZ Radlice, přiznám, že jsem nebyl zcela přesvědčen, zda jít. Nechal jsem si týden fóra na rozmyšlenou. Pak jsem si řekl, proč ne? Domluvil jsem se ještě s kamarádem Michalem – a šli na to! Teď jsem moc rád, že jsem se mohl zapojit do party skvělých kluků, kteří hrají fotbal pro radost, nehádají se kvůli zbytečnostem a podporují jeden druhého, když mu to zrovna nejde. Proto i do budoucna, pokud budou Zoufalci potřebovat a můj zdravotní stav mi to dovolí, jsem připraven SKZ reprezentovat a nechat na hřišti celou svoji duši. Bylo mi ctí hájit barvy Radlic a doufám, že při svém premiérovém tažení jsem jako nováček v očích Zoufalců zanechal kladný obrázek.
Petr Němec, nejlepší střelec SKZ v Mutyněvsi 2013
 
Týmový duch vládne SKZ i ve třetím desetiletí existence
Jak napsal po loňském zlatém Hradišťku Roman Tomšů, v málokterém týmu panuje tak pohodová atmosféra jako v SKZ Radlice. Ač se letošní sestava především ze zdravotních příčin hodně obměnila, takže předloňské prvenství z Mutyňky jsme obhajovali pouze my s Majklem a loňské zlato jen trojka Bonda, Petr a já, pátý ročník Jatka Cupu zase dokázal, že se nám opakovaně daří až neskutečně skládat mužstvo výhradně z takových typů hráčů, kteří ctí především kolektiv. Jsem moc rád, že si toho všiml i nováček Peťa Němec – typický příklad muže, pro něhož je duch týmu nade vše. Navzdory klopotnějšímu rozjezdu letošního turnaje proti Kardašově Řečici či výhradám některých diváků k naší defenzivní hře proti Motorletu jsem hrdý na to, že nově poskládané mužstvo mělo opět tvář radlických týmů z minulosti a skvěle navázalo na tradici Sportovního Klubu Zoufalců, který začal Mutyněvsí 2013 psát už třetí desetiletí své existence.
David Šprincl, kapitán týmu
 
Hledáme srdce a morální kvalitu
Když mi kapitán SKZ David koncem června sdělil, že obhajoba prvenství je lehce v ohrožení, neboť vítězný tým z roku 2012 dost omarodil a účast na Jatka Cupu 2013 potvrdili pouze čtyři staří Zoufalci: Dave, Majkl, Bonda a já, doslova mě zamrazilo. Vždyť hrozilo fiasko, že se turnaje ani nezúčastníme! On by nebyl problém doplnit mužstvo o nové kvalitní hráče. Jenže u Radlic jde o něco důležitějšího: aby noví měli správné týmové srdce a morální kvalitu. To znamená, že veškeré své úsilí podřídí kolektivu, nehoní osobní statistiky, nevztekají se, nehádají a jsou hlavně kamarádští pohodáři, kteří kopou pro radost a požitek ze hry ve prospěch SKZ. Právě takové vlastnosti vždy zdobily Zoufalce z Radlic. Jsem proto velice rád, že se podařilo sehnat tři fotbalově kvalitní, ale především prima kluky, kteří svými vlastnostmi do prestižního a úspěšného radlického mužstva zapadli jako nůž do másla. Peťa Němec, Michal „Bláža“ a „Boban“ Robin, stejně jako jeho bratr a v Mutyněvsi náš kustod Páťa si svým příkladným přístupem řekli o to, že se s nimi na další akci, které se SKZ zúčastní, může v radlickém dresu počítat! Ke služebně starším Zoufalcům se nemusím blíže vyjadřovat, to bych jen a jen chválil. Prostě jsme na Jatka Cupu 2013 opět ukázali, že jsme tým a hlavně super parta, která má kromě lidské i fotbalovou kvalitu!
Petr Holoubek, člen tří zlatých a dvou stříbrných týmů 1997-2013
 
Rozumný a promyšlený krok radný pravých Zoufalců
Kamarádi, Zoufalci! I já se přidávám s vřelou, Jaderským mořem ovoněnou gratulací k senzačnímu druhému místu v Mutyňce. O průběžných výsledcích jsem byl informován Davidem a do poslední chvíle věřil ve zlatý hattrick. Ve stínu informací z kuloárů domácích se však konečná druhá příčka ukázala býti rozumným, perspektivním a naprosto promyšleným krokem radným pravých Zoufalců, vždyť se v roce 2014 díky letošnímu umístění budou moci SKZ Radlice ucházet o další, v pořadí již čtvrtý pohár, který má rok od roku díky viditelně rostoucí kvalitě zúčastněných týmů stále větší váhu. S obrovskou chutí jsem si pročetl podrobnou reportáž z průběhu turnaje a navazující komentáře na webu SKZ a můžu říci jen: Bravo, Davide a hlavně velké díky! Především díky tobě je tradice SKZ po třetí desetiletí stále živá a věřím, že bude i nadále. Pevně doufám, že se na začátku srpna se všemi vámi Zoufalci a fanoušky potkám v Hradišťku, kde sice určitě nebudu moci podpořit své kamarády přímo na hřišti, ale jak už psali ostatní dříve, u SKZ to není jen o výsledcích, ale především o parádní a příkladné partě fajn lidí. Jelikož mám k Hradišťku velmi blízko, mohu předem prorokovat, že vzájemné střetnutí nebude z nejjednodušších, vždyť nedávný turnaj v Hřišici dokonce SK Hradišťko vyhrálo – a to zcela zaslouženě. Stejně tak tým z Budíškovic a další budou mít obrovskou motivaci sesadit Zoufalce, poslední roky lovící ta nejlepší umístění, z pomyslného trůnu. Toto vše zaručuje kvalitní fotbalové okamžiky a příjemné setkání, na které se už nyní moc těším!
Martin Šťastný, vítěz z Mutyněvsi 2011 a 2012, letos zraněný
david-a-majkl-20-a-18-let-kopou-za-skz-radlice.jpg

Jeden za osmnáct, druhej za dvacet. Kamarádi, pamětníci: David to táhne v dresu SKZ Radlice od roku 1993, Majkl od třetí sezony 1995.

 
 
Článek z Jindřichohradeckého deníku

Pátek 19. července 2013 

jindrichohradecky-denik.jpg

 
 
Článek na Hradec žije ZDE

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Žebříček čtenosti

(webmaster, 30. 7. 2013 13:21)

Článku Třetí pohár z Mutyněvsi patří bronz v čtenosti na našich stránkách. Díky!

1. Mutyněves 2012 (1252 návštěv)
2. Oranžová sezona 1995 (1027 návštěv)
3. Mutyněves 2013 (805 návštěv)
4. Mutyněves 2011 (675 návštěv)
5. Výsledky 1993-2013 (616 návštěv)
6. Hradišťko 2012 (544 návštěv)
7. Vyklepnutý Klepák 1996 (540 návštěv)
8. Pionýři 1993 (483 návštěv)
9. Stovkaři! 1997 (444 návštěv)
10. Sezona 1998 (430 návštěv)
11. Mušketýři 1994 (400 návštěv)
12. Benefice 2008 (376 návštěv)
13. Vyklepnutý Klepák II 2000 (371 návštěv)
14. Sezona 2002 (283 návštěv)
15. Restart! 2010 (275 návštěv)

Jasně nejprohlíženějším fotoalbem jsou hokejbalové odbočky (přes 820 rozbalení).

HRADIŠŤKO SE BLÍŽÍ A MY JSME PŘIPRAVENÝ

(Honza from Budíškovice, 12. 7. 2013 14:24)

AHOJ ZOUFALCI, TAK JAK SE TĚŠÍTE NA HRADIŠŤKO? JSME NA VÁS S DOMÁCÍMI PŘIPRAVENÝ A NIC VÁM NEDÁME ZADARMO. JESTLI CHCETE OBHÁJIT, TAK UŽ TRÉNUJTE, PROTOŽE TO NEBUDETE MÍT JEDNODUCHÝ. LOŇSKOU PORÁŽKU VÁM MUSÍME OPLATIT. A MOŽNÁ SE I MY DOČKÁME WIKIPEDIE! JINAK GRATULUJU K ÚSPĚCHU V MUTYNĚVSI.

Re: Hradišťko se blíží...

(Spartakus, 26. 7. 2013 10:33)

Nevím, nevím, Hradišťko a Budíšky - po tom včerejším výprasku ve Švédsku to prej balí ve Spartě pět hráčů a dva z nich už mají Zoufalci v kapse na příští víkend.

Re: Spartakus

(David, 26. 7. 2013 20:04)

Soupeři, fanoušci, či kdo: kam na ty fámy chodíte?

Turnaj - Hradišťko

(Fanda z východu JČ, 16. 7. 2013 11:02)

Hoši z Radlic, doufám, že v Hradišťku obhájíte, aby jste ty domácí vrátili zpátky na zem. Strašně moc si věřej. Často od nich slyším, že první dvě místa jsou jasná (oni první, Budíškovicím přenechaj druhej flek jako sousedům) a o třetí se prý poperete vy se zbytkem. Tak jsem na vás zvědavej.

Re: Turnaj - Hradišťko

(David, 16. 7. 2013 22:27)

Díky, FANDO z východního Jihu! Budeme se snažit, i když je jasné, že loňský moment překvapení už se opakovat nedá - letos si na nás dává po dvacáté sezoně 2012 samé zlato každý majzla. To jsme si bohatě prožili v Mutyněvsi. Ale to je holt osud. Jak říká můj parťák Martin: Břemeno vítězů bývá těžké...

Re: Břemeno vítězů...

(Fanda Zoufalců, 25. 7. 2013 17:30)

Jo, taky jsem slyšel, že domácí Hradišťko staví nejlepší tým svých dějin, a to jen kvůli Radlicím. Ani po roce se nesmířili s tím, že jste jim to loni na turnaji úplně vyplenili. Držte se a makejte, Zoufalci!

ZOUFALCI V TV

(Šupina, 23. 7. 2013 20:25)

Zdárek, zoufalci, dneska ve 21.45 na dvojce bude film o vás. Snad se tam najdete. Ten film se jmenuje Zoufalci, takže to nezmeškejte. Sportu, fotbalu a hlavně zoufalcům zdar.

RE: Zoufalci v TV

(SKZ, 23. 7. 2013 21:53)

Film o nás tak na půl: až fantaskní prvky – O.K., to jsme rozhodně! Generační sonda ze života současných třicátníků – v nynější kariéře SKZ taky pravda. Bujaré flámy z minulosti rovněž známe, stejně jako život na venkovském statku. Ale ta bezradnost, falešné iluze a hlavně nepoctivé kamarádství – kdepak, to my nejsme. Film je to však parádní.

SKZ Radlice v dnešních novinách

(David, 19. 7. 2013 13:22)

Fotku SKZ Radlice a článek o Jatka Cupu 2013 dnes uveřejnily Listy Jindřichohradecka.

Re: noviny

(SKZ, 19. 7. 2013 15:08)

V dobře čitelné formě najdete článek ve fotogalerii.

Re: SKZ Radlice

(Fanynka z Neratovic, 19. 7. 2013 18:21)

Váš vedoucí je fešák! Moc hezky napsaný, ale Leštiči byli malinko zákeřní.

Re: DENÍK 19/7

(JH, 19. 7. 2013 19:59)

Radlice, Radlice, noviny si jich všímaj velice!

Re: DENÍK 19/7

(Laso, 21. 7. 2013 9:46)

A to je dobře. Radlice jsou totiž skvělá banda! Doufám, že to v Hradišťku zase všem natřou.

Re: SKZ Radlice v dnešních novinách

(vajgar fans, 21. 7. 2013 13:37)

dobrej článek zoufalci. at se daří.

Internetové šílenství na www.skzradlice...

(David, 15. 7. 2013 9:59)

To, co se děje na těchto stránkách po Mutyněvsi, nemá obdoby. Kromě toho, že dostáváme pozvánky na další a další turnaje, že kdosi založil heslo SKZ Radlice na Wikipedii, láme především návštěvnost našeho oficiálního webu všechny historické rekordy. Denní návštěvnost se blíží den co den stovce, počet denních zobrazení 400. Neskutečné! V červenci už sem zavítalo na 1000 hostí, a to jsme teprve v polovině měsíce. Díky moc za zájem!

Re: Internetové šílenství

(webmaster, 19. 7. 2013 18:16)

Článek Třetí pohár z Mutyněvsi už patří mezi pět nejčtenějších v dějinách těchto stránek.
1. Mutyněves 2012 (1230 návštěv)
2. Sezona 1995 (1010 návštěv)
3. Mutyněves 2011 (666 návštěv)
4. Výsledky 1993-2013 (600 návštěv)
5. Mutyněves 2013 (590 návštěv)

Odveta bude sladká!

(leštič, 13. 7. 2013 20:09)

TAk se mě doneslo, že to na stránkách vašeho klubu žije a koukám,že to je pravda.Až ted nám dochází koho, že to jsme vůbec ve finále porazili.kdyby jsme o vašem klubu věděli dřív a podívali se na vaše stránky s kým máme tu čest, asi by jsme před finále nebyli tak v klidu a ta nervozita by nás svazovala.ještě, že jsme se o vás dozvěděli až po turnaji. Uff, to máme teda pořádnej skalp - porazit takovej klub jako Radlice!Asi nám to budete chtít vrátit,ale my ještě posílíme a vítězství v Mutyněvsi obhájíme.

Re: Odveta bude sladká!

(Anty.P, 19. 7. 2013 9:07)

Zdravím Radlice,pěkně zpracovaný stránky klobouk dolu.Tak detailní zpracování se jen tak nevidí.Ohledně odvety co tu zazněla,budu rád hrát za starou partu ať budem vyhrávat či prohrávat i bez posil.Složení týmu bylo perfektní a ne jen po fotbalové stránce.
Díky Bogi,Brácho,Velflis,Dříči,Jiřino,Ondro a Masérko.
Doufám že příští rok stejná sestava a pohoda Anty.P
Jo a jedno velké díky Jiřce za odvoz asi se snama nenudila.

Re: Odveta bude sladká!

(Petr H. z SKZ, 13. 7. 2013 22:25)

Leštiči, máš pravdu, že odveta bude sladká, ale ujišťuju tě, že pro nás!!! Musím také jménem všech Zoufalců pochválit básnické nadání fanoušků SKZ, které je obdivuhodné! Jen tak dál...