Jdi na obsah Jdi na menu
 

výtvarný obor

Příspěvky

Výtvarný obor

4. 5. 2021

Výtvarný obor

Rozvrh hodin pro tento školní rok naleznete zde.

dsc_6331a.jpg

Nově přijatí žáci ve věku do 7 let jsou zařazeni do přípravné výtvarné tvorby (PVT). Při zahájení docházky do 3. třídy základní školy přecházejí žáci do 1. ročníku I. stupně základního studia.

Nově přijatí žáci starší 8 let jsou zařazováni do ročníku podle věku.

Organizace výuky:

 

Přípravné studium: pro děti 6 - 8 leté (výjimečně i mladší)
Základní studium I. stupně: 1. až 7. ročník od 8 let
Základní studium II. stupně: 1. až 4. ročník od 15 let

V průběhu studia se žáci seznámí se základy kresby, malby, grafiky, modelování z keramické hlíny, glazování a pálení keramiky, kombinované techniky, velkoformátové realizace.

Cílem výuky je rozvíjet výtvarné cítění a myšlení žáků, které je základem výtvarné komunikace, osvojení výtvarných technik a orientace ve výtvarném umění.

Žáci se zájmem o další studium na výtvarných školách jsou připravováni na talentovou zkoušku podle typu a požadavků příslušné školy.

Nejlepší práce jsou celoročně umístěny v sále ZUŠ a v prostorách školy. Žáci výtvarného oboru přispěli svými pracemi k výzdobě radnice v Jablonném nad Orlicí a k výzdobě Léčebny dlouhodobě nemocných v Červené Vodě.

Pravidelně pořádáme v dvouletých intervalech rozsáhlou výstavu prací žáků výtvarného oboru ve výstavních prostorách Kulturního a informačního centra v Jablonném nad Orlicí. Výtvarný obor aktivně spolupracuje s hudebním oborem - navrhuje, realizuje a instaluje sály pro koncerty a vystoupení.

Každoročně vychází z dílny výtvarného oboru i novoroční přání.

pf-2018-jablonne-nad-orlici-page-2.jpg