Jdi na obsah Jdi na menu
 


Umělecká šestka 2013

18. 3. 2013

Umělecká šestka, celostátní soutěž vlčat a světlušek, se koná jednou za dva roky. Soutěží se v kategorii výtvarné, literární, fotografické, zpěvácké a divadelní.

Sestra Čilli zaslala své příspěvky do literární a fotografické kategorie a v obou slavně zvítězila. Blahopřejeme a děkujeme za skvělou reprezentaci oddílu!

 

Vyhlášení výsledků se konalo v severních Čechách, čehož jsme se z důvodu velké vzdálenosti nezúčastnili. Nicméně můžete si přečíst aspoň krátkou reportáž z Děčínského deníku.

Celkové výsledky najdete zde.

 

A na závěr to hlavní samotné oceněné výtvory: fotka z pololetních prázdnin a kronikový zápis o loňské táborové pokladovce:

 

cilli-umelecka-sestka.jpg

 

Pokladovka aneb záhadně ztraceni

Začalo to všechno tím že nám Zuzka řekla: „Jdeme z vody! Osušte se a přijďte vysvětlím vám pravidla pokladovky s velkým P! První vzkaz je ve vodě.“ Načež jsme zjistili že jsme se sušili marně. Skočili jsme do vody a našli plastovou flašku. Na ni stálo: „Tři velké borovice za odpadovkou.“ Nejdříve jsme našli obrázek kašpárka. Potom ten pravý a na něm stálo: „Když půjdete stále po pěšince narazíte na kamenný most který vede přes řeku.“

Tak jdeme, jdeme už dlouho a most nikde. A hele kemp! Hádejte: co jsme udělali? Čilli šla a zeptala se: „Nevíte kde je tady kamenný most?“ S pomocí velice hodného pána jsme našli směr k mostu.

U mostu ležela křižovka která všechno zavinila! Stálo na ní: „Tis za srubem.“ Nikde tam však nebyl srub! Teď se šel zeptat Tygr.

Lidé nám však řekli že tu žádný srub není a to nás odradilo. Šli jsme tedy přes kemp k chatkám kde jsme se ptali na srub a tam jsme zabloudili.

Asi po hodině jsme to vzdali a vrátili se do tábora. Čekal na nás Šyška: „Našli jste?“ „Ne!“ Odpověděl mu Tygr: „Nenašli jsme tis za srubem.“

Šyška se rozesmál: „A my bydlíme kde? Pod mostem že?“ zeptal se Šyška. Našli jsme tedy s Šyškovou pomocí další vzkaz v něm stálo: „Lípa sv. Anežky.“

U lípy sv. Anežky jsme našli vzkaz: „Rybářová chata.“ Běželi jsme tedy k rybářově chatě, kde byla mapa ukazující že máme hledat směrem na Sklené žlutou cykloznačku. Šli jsme, šli šli a šli. A hele značka u ní byl vzkaz.

Tygr řekl: „Ale je to přivázaný ach jó.“ V tom vytáhl Tygr z kapsy nůžky a šmik a bylo to. Dlouho jsme nad tím uvažovali. Nakonec nám vyšlo most u tábora, došli jsme tam a našli poklad!