Jdi na obsah Jdi na menu
 


Krajský přebor

14. 11. 2019

Krajský Přebor LRU-Muška ÚS Severní Morava 2018

 

Ve dnech 8.9.9.2018 se konal prestižní závod, na řece Bečvě v Teplicích n. Bečvou a Hranicích, o přeborníka severomoravského kraje, kterého se pravidelně účastní 30 nejlepších závodníků severní Moravy podle pořadí umístění v celorepublikovém žebříčku za minulý rok. Závod probíhal v náhradním termínu a to ovlivnilo obsazení tohoto závodu, který kolidovat s jiným pohárovým závodem (Svratecký lipan) a několik závodníků účast v zářiovém termínu odřeklo. Kromě nižší bonifikace závodu to nemělo na přátelský průběh závodu vliv a oba víkendové dny se chytalo velké množství ryb. Závodu se zúčastnilo 20 muškařů včetně 4 zástupců MO ČRS PŘÍBOR.

Tento dvoudenní závod se velice vydařil a celkem se ulovilo 1322 ks ryb. Hlavní lovenou rybou byl jelec tloušť, jelec proudník, podoustev, ostroretka, ouklej a ostatní bílá ryba. Největší ulovenou rybou byla Parma (395mm), kterou ulovil Rostislav Kříž (MO ČRS Zábřeh-Hends).

 Vítězem se stal Jaroslav Adam (MO ČRS Zábřeh - Hends), před druhým Jakubem Adamem(MO ČRS Zubří - Hends) a třetím Tomášem Adamem (MO ČRS Zábřeb - Hends), z příborských závodníků se nejlépe umístil Lukáš Střalka (4. místo), Lukáš Jahn (6. místo), Tomáš Pěnčík (11.místo), Vladimír Schwarz (18.místo).

Děkujeme předsedovi LRU-muška ÚS Sev. Morava Jardovi Adamovi a organizátorům za uspořádání skvělého závodu a těšíme se na další příjemné setkání muškařů v příštím roce v Autokempu Hranice na řece Bečvě.

 Petrův Zdar

Lukáš Sřalka