Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jezerní závod dvojic - Nebesák 2019

14. 11. 2019

cc.jpgMezinárodní jezerní závod o Pohár Knápek-Hooks 2019

 

 

 

Dne 19.10. 2019 se konal prestižní mezinárodní muškařský závod dvojic na soukromém revíru „jezero Nebesák“ v Horní Suché u Havířova.

bb.jpgJedná se o jediný jezerní pohárový závod konaný na území Severní Moravy. Sponzorem tohoto tradičního závodu je náš bývalý dlouholetý závodník reprezentující MO ČRS PŘÍBOR Jindřich Knápek. Závod byl velice kvalitně obsazen zástupci Slovenska, Polska a České republiky včetně českých seniorských a juniorských reprezentantů. Kapacita závodu byla plně obsazena počtem 42 dvojic. V krásném slunečném počasí se od začátku prvního kola bojovalo o každý záběr a každou rybu, protože aktivita nasazených pstruhů duhových byla velice nízká už od zahájení prvního ranního kola a ani odpoledne se aktivita ryb nezvýšila. V počtu 84 závodníků (42 dvojic) se ulovilo pouze 276 ryb, ale podmínky byly díky dostatečně dlouhým závodním úsekům pro všechny stejné a spravedlivé. Závodu se úspěšně zúčastnilo i několik zástupců MO ČRS Příbor.

aa.jpgV tomto náročném závodě se s těžkými podmínkami nejlépe popasovala a zvítězila rodinná dvojice Tomáš a František Adamovi, na druhém místě se umístila příborská dvojice Lukáš Střalka a Tomáš Pěnčík a třetí místo obsadila česko-slovenská dvojice Michal Nikl a Imrich Ingácz. Ani další příborští závodníci se v tomto závodě neztratili v těžké konkurenci, na osmém místě skončil Lukáš Jahn a Tomáš Cieslar, na 22. místě Jindřich Knápek s Rosťou Olivou a další náš týmový kolega z MO ČRS Příbor Vladimír Schwarz s Petrem Kurcem obsadil 33. pozici.

Děkujeme generálnímu sponzorovi Jindrovi Knápkovi (firma Knápek Hooks) za krásné ceny a pořadatelům Tomášovi Cieslarovi a jeho rodině za uspořádání tohoto pohodového jezerního závodu, na jehož konci bylo zajímavým bonusem losování o jezerní muškařský prut. Šťastným vylosovaným a výhercem se stal Jirka Pejchar. Budeme věřit ve větší aktivitu ryb v příštím roce a doufáme, že tradice tohoto mezinárodního závodu bude i nadále pokračovat v dalších letech.

 Petrův Zdar

Lukáš Sřalka