Jdi na obsah Jdi na menu

Heidi Janků roztleskala Smetanovy sady

3. 7. 2011

 

Heidi Janků roztleskala Smetanovy sady

Prostějov - Série letních kulturních akcí „Prostějovské léto 9+1" byla ve čtvrtek slavnostně zahájena. Na „pirátské noci" vystoupila i známá zpěvačka Heidi Janků.

Na organizaci prvního čtvrtku se podílelo dětské oddělení Městské knihovny v Prostějově a oddělení Kulturního klubu Duha. V knihovně se četly pohádky a příběhy pro děti, následně se soutěžilo o pizzu. Zlatým bodem programu však byla „Pirátská noc s Heidi Janků".

Ještě několik dní před konáním akce nebylo jasné, kde se uskuteční. Ve Smetanových sadech zely rozkopané cesty. Naštěstí se ty rozpracované stihly opravit, na jiných ještě nezačaly práce.

Aby se děti nenudily, byly pro ně připraveny Pirátské hry s Ekocentrem Iris. „Dnes tu máme nachystaných pět aktivit, mezi něž patří pozorování dalekohledem, kdy děti mají poznat, co je na pirátských vlajkách, foukání pirátské lodi na pomyslné řece v okapu, měření zručnosti na laně a hmatovou soutěž," vyjmenovala Petra Orálková z Irisu.

Heidi Janků děti obveselila svými hity, jako např. „Když se načančám", „Řádíme" a dalšími.

„Lidé se mohou bavit a děti soutěžit - a to je potřeba i v létě. Je tady krásná atmosféra, jen nám nevyšlo počasí," posteskla si místostarostka Ivana Hemerková, která si akci nenechala ujít.

  • Jakub Čech

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář