Jdi na obsah Jdi na menu

Prostějovský umělec vystavuje v Senátu

4. 6. 2011

Prostějovský umělec vystavuje v Senátu

Prostějovský umělec vystavuje v Senátu

Prostějov / Praha - Část prostějovské veřejnosti se v úterý zúčastnila výletu do české metropole. Společnost ArtMoravia a Okrašlovací spolek města Prostějova jim pod záštitou Boženy Sekaninové zajistily účast na vernisáži výstavy Stanislava Kašpara v budově Senátu.

„Výstavní plán v Senátu se řídí zásadou, že každý senátor si vybere jednoho výtvarníka ze svého volebního obvodu a ten zde zorganizuje výstavu," vysvětlil Miroslav Švancara, kurátor výstav v prostějovské kavárně Národního domu. „Když jsem zvažoval nabídku paní Sekaninové, zvolil jsem Stanislava Kašpara, protože se věnuje umění celý život, skromně a celkem nenápadně. Myslím, že si zaslouží propagaci," pokračoval.

„Z vystavování v Senátu mám dobré pocity. Je zde příjemné prostředí i atmosféra - má své kouzlo," odpověděl na naši otázku Kašpar, který kreslí pocity duše. „Kreslím srdcem to, co cítím, a mým cílem je, aby to zanechalo pocity i u těch, kteří obrazy sledují," nechal se slyšet umělec.

Účastníci zájezdu využili příležitost projít se Prahou. „Myslela jsem, že den před otevřením Zlaté uličky po rekonstrukci nás tam už pustí, ale nepustili," kroutila hlavou Blanka Sedláčková. „Jsem nadmíru spokojená. Udělala jsem si nádhernou procházku přes Karlův i Mánesův most a další památky. Vezu si domů zážitek navýšený o prohlídku Valdštejnského paláce a zahrad," řekla Martina Šimáčková.

Výlet do Prahy se konal za podpory Okrašlovacího spolku města Prostějova. „Cílem výstavy je představení regionálních umělců veřejnosti, která možnost se s prací méně známých autorů seznámit tak často nemá," vysvětlila Milada Sokolová, proč se Okrašlovací spolek rozhodl na akci podílet.


  • Autor textu i fotografie: Jakub Čech
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář