Jdi na obsah Jdi na menu

Veřejné WC? Málo dostupný víkendový „luxus“

31. 8. 2012

Veřejné WC? Málo dostupný víkendový „luxus“

Prostějov - Pro turisty, kteří v sobotu odpoledne nebo v neděli zavítají do města, je možnost ulevit si málo dostupným „luxusem". Jediné veřejné WC v provozu je tou dobou na hlavním nádraží, což je z centra trochu z ruky. A navíc bývá často kvůli vandalům v otřesném stavu.

„Hledala jsem veřejné toalety, jedny jsem našla (pozn.red.: veřejné WC v Knihařské ulici), ale byly zavřené," pokrčila rameny Ivana Šimůnková z Prahy.

Zajímalo nás, jaké možnosti veřejných záchodů v Prostějově jsou. Seznam na webu radnice počítá se dvěma - v Knihařské ulici a na vlakovém nádraží. Ulevit si je možné i na prostějovské radnici, ovšem pouze v otevírací době magistrátu v pracovní dny.

Možnost otevření záchodů v Knihařské ulici i v neděli nebo opravení toalet na Vápenici stojí za zvážení. „WC v Knihařské zatím dle mých informací provozní dobu měnit nebude. Naproti tomu o jisté formě obnovení WC ve Smetanových sadech se uvažuje, a to v souvislosti s jejich rekonstrukcí," odpověděla na náš dotaz tisková mluvčí magistrátu Jana Gáborová.

Otevírací doba WC v Knihařské:

Pondělí až pátek: 7 - 19

Sobota: 8 - 12

Provozní doba magistrátu:

Úřední hodiny:

Pondělí 8 - 17

Úterý 8 - 16

Středa 8 - 17

Čtvrtek 8 - 16

Pátek 8 - 14

Placení:

Knihařská... 5 Kč

Janáčkova (vlakové nádraží)... 5 Kč

magistrát... zdarma

přilehlé restaurace...cca 10 Kč

  • Jakub Čech
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář