Jdi na obsah Jdi na menu

Deset let ICM: pestrá paleta informací, akcí a služeb

21. 10. 2011

Deset let ICM: pestrá paleta informací, akcí a služeb

Deset let ICM: pestrá paleta informací, akcí a služeb

Prostějov - Už deset let provozu slaví Informační centrum mládeže (ICM) při Cyrilometodějském gymnáziu. Funguje jako studnice informací, místo setkávání a workshopů. Každý rok navíc hostí dobrovolníka z jiné země Evropy v rámci Evropské dobrovolné služby. Letos to bude Islanďan.

Vzdělávání, práce a cestování v ČR a v zahraničí, volný čas, sociálně patologické jevy, občan a společnost, mládež a EU, informace z regionu - to vše jsou oblasti, o kterých radí nejen mladým v prostějovském informačním centru mládeže. Součástí je i studovna plná materiálů.

Centrum také pořádá různé kurzy a workshopy. Každý rok hostí dobrovolníka v rámci Evropské dobrovolné služby. „Můžete si přijít zdarma vyzkoušet své jazykové znalosti," zve Kateřina Opatrná z ICM.

Kdokoliv si rovněž může do centra zajít na veřejný internet nebo využít základních služeb: kopírování, tisknutí, laminování, skenování, svázaní dokumentu do kroužkové a drátěné vazby. Koupit lze i slevovou kartu ISIC.

„ICM funguje už deset let. Narozeniny jsme slavili například uspořádáním akce Dobrovolnictví od začátku do konce, ale budeme slavit v průběhu celého letošního školního roku," vysvětluje Kateřina Opatrná. „Největší zájem je o práci na počítači a internetu," dodává.

„Chodím sem jednou až dvakrát týdně. Na internetu si přečtu zprávy, podívám se, co je nového, nebo si něco přečtu do školy. Jsem rád, že centrum existuje," říká student kvinty.

  • Jakub Čech
  • Foto: iProstejov.cz
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář