Jdi na obsah Jdi na menu

Zdeněk Vychodil přednášel minulý týden v Galerii u Hanáka

19. 2. 2011

Zdeněk Vychodil přednášel minulý týden v Galerii u Hanáka.

 

Ve velmi přátelské atmosféře proběhla minulé úterý přednáška sportovce a cestovatele Zdeňka Vychodila v prostorách prostějovské Galerie u Hanáka.

Přednáška nesla název Letem světem všemi světadíly a přednášející Zdeněk Vychodil popsal zážitky z několika expedicí, které se uskutečnily v posledních devíti letech. „Expedice jsou od slova experiment. Výpravy jsou plánované. My jsme ale chtěli jsme poznat něco nového“ popsal rozdíl mezi expedicí a výpravou Vychodil. Dodal, že při expedici člověk nemůže vědět, co ho tam čeká. „Cesta do neznáma“ ho spolu s dalšími účastníky lákala.

Účastníci expedicí také chtěli donést co nejvíce informací pro veřejnost a do škol, což je podle Zdeňka Vychodila motivací, aby lidé chtěli cestovat.

Besedu doplnily fotografie promítané na diapozitivech, fotografie na nich umístěné ve většině případů vyfotografoval sám přednášející. Zájemci na diapozitivech viděli fotografie od zvířat až po největší a nejstarší stromy na světě. Vychodil mimo jiné upozornil, že Američané mají nepořádek v mapách.

 

 

Řeč byla také o mrakodrapech, Hollywoodu, zkamenělých přesličkách či ledovcových jeskyní ve Šýcarsku. Účastníci expedice zažili také polární den kvůli kterému cestovali nonstop a zapsali se do Guinessovy knihy rekordů. Zdeněk Vychodil je povoláním externí pracovník různých organizací, převážně sportovních.

„Sportuji celý život, dělal jsem bojové sporty, běžecké, lyžařské až po lezení. Nejvíce se však věnuji horským sportům“ nechal se slyšet Vychodil.

Jakub Čech

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář