Whisky omácka
Potrebujeme:
1/4 l nízkotucné smetany
po 1/2 lzicce soli, pepre, karry a sladké papriky
1 lzicka mletého rozmarýnu
1 dl barbecue omácky (co se pouzívá na grilování)
2 - 5 lzic whisky (doporucuji 4)
1 kostka hovezího bujónu
popr. trosku bramborové moucky na dohustení
Příprava:
Vsechny ingredience (krome bramborové moucky) smícháme v malém kastrulku dohromady, privedeme k varu a necháme probublat.
Místo smetany muzeme pouzít mléko, ale to je omácka rídká a potrebuje dohustit bramborovou mouckou rozmíchanou v trosce vody.
Barbecue omácku lze nahradit kecupem, ale v tom prípade pouzijeme více korení a mozno navíc pridat 1/2lzicky pálivé papriky.
Omácku podáváme ke steaku, v podstate se hodí k jakékoliv hovezí a nebo veprové minutce. Jako prílohu volíme jakékoliv brambory - smazené, pecené, hranolky ......a pokud chceme mermomocí jíst zdrave tak muzeme doplnit i zeleninou - fazolky, hrásek ..... A samozrejme cervené víno.