Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jarní Rakousko - prodloužený vodácký víkend na Salze

9. 5. 2011

Takže termín této dlouho očekávané akce je již jasný:

Odjíždíme z Krhanic ve čtvrtek, 26.5. odpoledne - směr Rakousko, Salza, Wildalpen.

V plánu je tréninkové splutí minimálně dvou úseků Rakouské řeky Salza, možná i spodní soutěsky - to podle toho, jak se budeme cítit a jak si všichni povedou na jednodušších horních úsecích. Podle nálady můžeme dát některý úsek dvakrát, nebo přejet na některý z přítoků Salzy či třeba zkusit větší řeku Enns - úsek Gessausee od pyramidy pod ostrovem. Anebo něco jiného, možností je dost - rozhodne počasí, nálada a samozřejmě stav vody v řekách.

Pokud zbyde čas, můžeme se smočit také na jednodušší krátké části středního toku říčky Lammer a především omrknout oblíbený vodácký terén ve spodním kańonu této řeky, jehož splutí je považováno za jistý druh vodácké maturity. Opravdu inspirativní výhledy do hlubin vodákovi duše - až na dno strachu - to ovšem z pohledu od hladiny nahoru, kde se stěny kaňonu zavírají tak, že místy není vidět nebe. Pohled od hladiny nahoru si ale zatím necháme na jindy, je to prozatím o mnoho úrovní nad schopnostmi mladších účastníků zájezdu. Zatím tedy jen případná procházka a prohlídka překrásného kańonu shora.

Návrat plánujeme v pondělí, 30.6. večer.

S sebou - spacáky, karimatky, stany, vlastní proviant na celou dobu výpravy, nějaké pití, přiměřené finanční prostředky v Evropské superměně. Neoprény, přilby a botky do vody jsou naprosto nezbytné. Pod neoprén teddy prádlo - voda je studená. Na spaní i nasebe něco teplejšího, budeme se čtyři dny pohybovat v horách - může tam být chladněji než tady, může pršet atd. Nezapomeńte cestovní připojištění!!

Ostatní info na schůzce.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář