Jdi na obsah Jdi na menu
 


REIKI

Co znamená REIKI: 

REIKI - REI je univerzální životní energie a KI je klíč.


Reiki je bezpečná, jemná a nenásilná metoda praktického uzdravování. Zvyšuje energii, zmírňuje bolest, umožňuje hlubokou reiki-001.jpgrelaxaci a navozuje pocit harmonie. Aktivuje samoléčebný mechanismus člověka a zlepšuje též mimosmyslové vnímání. Reiki působí nejen na fyzické úrovni, ale i na úrovni duševní a duchovní.

Můžeme tedy říci, že Reiki je univerzální sílá obnovující a posilující životní energií.

Reiki znamená v japonštině vesmírná energie, a tak používání Reiki je využívání neomezeného energetického potenciálu.

Energie stejně jako voda ve spojených nádobách vyrovnávající své hladiny na stejnou úroveň naplňuje nejdříve místa v těle s největším deficitem, a pak postupně naplní celé tělo svojí životadárnou silou. Tím je uzdravuje, neboť všechny nemoce jsou totiž způsobeny nedostatkem energie v organizmu.

ObrazekK tomuto energetickému deficitu dochází vinou egoismu a jeho disharmonickým, negativním projevům, jako je např. závist a nespokojenost, hněv, sklíčenost apod., který přirozený tok energie blokují.

Dostatek energie a zdraví přináší do života naopak pozitivní emoce a myšlení, jako je radost ze života, láska k ostatním lidem a celému velkému univerzu, naděje a víra apod. Proto nám Reiki pomáhá pochopit, že jsou to právě naše myšlenky a pocity, které určují náš zdravotní stav a formují náš život, a náš svět. Můžeme tedy závěrem říci, že Reiki je z těchto důvodu univerzální léčebný systém.

 

 

 reiki-002.jpg

 

 

reiki-003.jpgPrincip a hlavní účel Reiki:

→pozice rukou při reiki léčení

→práce s reiki na dálku 

→harmonizace čaker

→reiki dýchání

 

 

Doporučená délka masáže: 30 min, 45 min, 60 min.

Fotogalerie k tomuto článku je zde.