Jdi na obsah Jdi na menu
 


paulo-v-prusmyku-st.bernarda.jpg


 

 

 

 

Vítáme Vás na stránce chovatelské stanice FCI s mezinárodně chráněným názvem :


 " z Dobruské stáje"


Zabýváme se chovem plemen psů:

Svatobernardský pes dlouhosrstý a krátkosrstý Foxteriér hladkosrstý

Naše chovatelská stanice vznikla v roce 1999.Před tímto rokem jsme řadu let byli majiteli převážně loveckých plemen psů, protože jsme byli s manželem oba myslivci,mezi ně patřil německý krátkosrstý ohař,malý müsterlandský ohař, jezevčík hrubosrstý a foxterier drsnosrstý.Jako hlídací psi se u nás postupně vystřídali boxer, kolie dlouhosrstá, kříženka německého x belgického ovčáka, poslední před prvním bernardýnem byla německá doga - harlekýn.
Myslivosti jsme zanechali a rozhodli se pro výstavy a chov. Hledali jsme mezi plemeny, možná k tomu trochu napomohl i film Beethoven a bylo rozhodnuto. Svatobernardský pes nás přímo nadchl, nejen svým impozantním vzhledem, ale i pro svůj nezaměnitelný charakter.Obrazek

Prvního bernardýna jsem si pořídila roku 1998 v měsíci březnu.Byla to dlouhosrstá fenka Aranka Přepyšský dvůr,která se narodila 31.12.1997, její matkou byla Lusi z Drahonic od Helfenburku a otcem Bary Svatojánských lesů. Aranka byla zakladatelkou naší chovatelské stanice a chovu svatobernardského psa.Přivedla na svět 25 štěňat ze tří vrhů, otci vrhů postupně byli pes Buller (Dánsko), Ajax z Kamenné kolonie a Dorian Fi-It (krátkosrstý pes).V roce 2002 jsme rozšířili naší chovatelskou stanici o další plemeno a tím byl foxteriér hladkosrstý a první fenka Mily ze Šilfova dolu.

 

   

Obrazek

ARANKA PŘEPYŠSKÝ DVŮR  s prvním odchovem štěňat

p1030424.jpg
ICH. PAULO Z DOBRUSKÉ STÁJE

edb86079995998f56348383c6ebf1d51-220923-logo-eminent-partner.jpg