Jdi na obsah Jdi na menu
 


Glosy myšlenek jak přicházejí

17. 3. 2021

19. 3. 2021. Smutná je duše má až k smrti, když některé děti slovanské až ksmrti nenávidí obyvatele vlasti svého původu, s kterým již jen podle jazyka, který potvrzuje nejvíci tuto skutečnost, vrhají se s nadšením do rukou "západu", který od dob Sámových neusiluje o nic jiného, než se rozprostřít svou mocí třeba až k Aljašce. Je pravda, že pokrok, tak usnadňující život přicházel především ze "západu," ale jak nyní doba ukazuje, skrývá se za tím z nevolničení po vzoru kdysi mongolskotatarském v Rusku, u nás habsburském a nacistickém, komunistickém a nyní.....

19. 3. 2021. Já v nynější době řeším problém, kdy nám dvěma spoluvlastníků, je vyhrožováno vyvlastněním malé parcelky v souvislosti se stavbou D55. Pověřená firma HBH Projekt společnost s. r. o. řešením po 7 let nehodlá ustoupit od svého naplánovaného řešení, vedení výkopu pro kabel NN od sloupu na této parcele po celé její délce, ačkoliv nabízíme zkrácené vedení omezené jen na nepatrnou část asi 0,39 m².

V té souvislosti vzpomínka na minulý režim v republice, která nesla název Českoslovanská socialistická republika a byla vedená Komunistickou stranou Československa. Rodiče vlastnili asi 70 arů čtyř políček. Byly jim při kolektivizaci odebrány-z kolektivizovány, ponechány sice na katastru nemovitostí v záznamu jako vlastníkům, ale obdělání a užitek z nich bralo již Jednotné zemědělské družstvo. Náhrada byla jen nepatrná část z cizího vinohradu. A takových "vlastníků" bylo asi nesmírné množství.

Je zákonité, že nové generace v souvislosti s technickým a vědeckým pokrokem plánují a uskutečňují nové koncepce uspořádání a řízení společnosti, ale ty nikdy nejsou rovněž ideální a trvalé a přinášejí problémy jako ty minulé, v jiné podobě.

17. 3. 2021 Měla by být universita, kde se vyučuje spravedlnost. Výuka práva je výuka jak přetrumfnout druhého a právo se ze spravedlností nekamarádí. Z mojí zkušenosti právo spravredlnost dokonce nemiluje a kde může tam mu nohu nastaví, jak jsme si to dělávali jako kluci z pomsty. Ale každá výuka, má-li být k užitku, předpokládá od přírody danou soudnost a smysl pro pravdu a spravedlnost.

Níže jsem nadhodil myšlenku voleb do parlamentu. Také do senátu, pokud by měl zůstat, by stačilo volit jen podle krajů, to je 14 senátorů, bylo by to jednodušší na kontrolu a předpoklad na jejich kvalitu. Ovšem jako vždy, záleží na úrovni voličů. Pokud ti jsou málo informovaní a nezajímají se o dění, je každý způsob voleb problematický a nezaručuje kvalitu zvolených.

14. 3. 2021. Pak jsem se zamýšlel nad dvěmi slovy: víno a vina. Ve slovníku je v tom pro mne velká nesrovnalost. Vina a od toho vinník -provinilec, vinný-provinilý, ale pak jen vinen. Víno, ale  od toho vinný keř. Je snad ten keř provinilý? A dále: vinná réva,vinné sklepy. 

Ve smlouvě mezi mnou a firmou HBH Projekt tato trvá na slovech povinný, oprávněný, služebnost, věcné břemeno, aniž tento poslední pojem je přesně definován. Tato diskriminující slova tam, podle mne, nepatří, neboť se jedná o smlouvu a tedy o dva rovnoprávné subjekty a jsou zjevně diskriminující a firma prosazuje i takto svou nadřazenost nad jednotlivcem a zdůrazňuje nerovnoprávnost, je anachronismem slova smlouva. Jsou snesitelná snad v nějakém nařízení a zákoně.

12. 3. 2021 V republice je 78 okresů, tedy každý okres volební obvod. Prahu podělit rovněž na "okresy", volební obvody tak, aby počet byl celkově lichý. Tedy jen tolik poslanců, a bez politických stran. Předpoklad je, že zvolení budou více pod tlakem a kontrolou svých voličů. Pokud by měly být zachovány kluby, bylo by na poslancích jak si je ustanoví a v jakých počtech na klub. Důležitou částí by byla odvolatelnost stanovená nadpoloviční většinou volitelů poslance. Detaily svěřit právníkům a samotným poslamcům.

11. 11. 2019 .  Již ten "odborně" volený výraz sametová revoluce signalizoval, že neni něco v pořádku. Studené horko, tekutý kámen - asi tak! Autoři dobře volili, věděli o co jde. O obrovskou blamáž a podraz , jako vždy. Havel, Charta, mistrně připravená parta! A nikdy se nedovíme kým!!!!

Jakešové jen zírali co se děje. Nechápali a snad dodnes nechápou odkud ten vítr přišel, kdo jej rozpoutál.

Ale autor je známý! Je to kapitál, peníze. Soudruzi, málo jste asi věšeli, ti bohem nadaní finančníci, bezkrupulozní bytosti jsou nezlikvidovatelní. To říká historie. Věřit na spravedlnost, rovnost je pěkná blbost. Příroda to nezná a znát nebude, nechce, nepotřebuje.

9. 3. 2021. Byla doba všelijaká, řádili tu otrokáři, císařové, králové, knížata, presidenti, diktátoři Hitler, Stalin a teď nastala doba nová, doba  Kovidova. Přišel vhod všem druhům diktatur, nebylo pro ně dosud lepšího pomocníka. Nepotřebuje, tanky, letadla, zbraně, ale jen se vyřkne Kovid, skoro každý zvedne ruce, že se vzdává. Málokdo ho viděl, ale to mu nevadí, skoro každého si podmaní. Dobře je vyzbrojen a přesvědčen, že mu nikdo neodolá. Je bez zábran, plný čerstvé síly, pod záštitou líbivých hesel, třeba jako chráním, sloužím, pěkně tě zmlátím v zájmu tvého zdraví a do rakve nás vpraví.

A ty naše včely jako by podělit se chtěly s tím naším údělem dávno před tím kovidem potýkají se s neodbytným prevítem. Migrant, taky kdo ví odkud, kde se vzal, tu se vzal, domov si u nich udělal. Vystěhovat se již nedá, myslí si, že on je tu nyní doma.

Snad taky tam neskončíme, že se toho kovida již nezbavíme a on nám bude diktovat, jak, žít, pracovat, milovat, co myslet si a co ne, zapomenout nás naučí na časy minulé, zavede nové pořádky, život prý bude jak z pohádky. Však to se uvidí, ale ne mýma starýma očima.

Však nástupci naši se dožijí a té slasti si jistě užijí.

8. 3. 2021. Tak prý kovid již běhá volně po ulicích. Já mám od ulice jen drátěnou branku, to je jisté, že mně zaběhl i dvůr a při otevření dveří do domu je již jistě zabydlený v domě. Doma roušky nenosím, takže nač mě je poctivé rouškování mimo dům? A soused tvrdí, že jej viděl běhat i po lese!

3. 3. 2021. Všechny zákony jsou jen lidské, to boží dodali autoři pro zdůraznění jejich výjimečnosti. Zákony podstatné jsou ty přírodní, ale i ty, jak dnešní doba ukazuje, jsou velmi, velmi sofistikované a v mnohém neskutečně „šalamounské“ a i překročitelné.

27. 2. 2021. V Česku zemřelo za prvních devět měsíců roku 2020 téměř 85.000 lidí, přibližně o 1000 víc než za stejné období loni. Počet narozených dětí naopak klesl, a to o 2600 na 83.300.

Již dávno jsem se dopátral o co jde. Lidstvo je přemnožené, to je nepopiratelný fakt. Dochází zdroje na obživu i výrobu  a jsou u vládnoucích obavy, že pochybí brzy i pro ně. Proto chtějí populaci omezit. Jak? Vir je unikátní prostředek. Ten se dá těžko popřít, jeho existence je očividná. Sami již dávno pro sebe mají preventivní ochranu a léčbu. Na ostatních, ještě než pomřou, se dá vydělat. Že jsou k smrti vystrašení, přistoupí na vše, co se jim podá jako záchrana.

Asi tak.

24. 2. 2021. Ve vzduchu je 21% kyslíku, 28% dusíku, 1% jiné látky.

Takže přes roušky a respirátory se vše ředí a devastuje kvalita. Především toho pro organismus tolik potřebného kyslíku.

I u mladíků, kteří nyní nepozorují žádnou újmu, nakonec se to zákonitě projeví na jejich zdravotním stavu. Prostě je to nepřirozené a je to pomalá otrava organismu. I ti policajti, tak namyšlení, poznají za čas, že je rouška neochránila, ale naopak, dlouhodobě jim poškodila zdraví. Příroda má své zákony a ty se nedají dlouhodobě beztrestně obcházet.

21. 1. 2021. Nařízení není zákon, je to neústavní a nezákonné. Vlády se mění jak prádlo!Nařízení není zákon, je to neústavní a nezákonné. A s tím kovidem je pravda, že se na něj i umírá, ale na co se neumírá?

17. 1. 2021. Pravda jen krátce, jak dívka rozkvete a lid jak včely stoleté na desítky let se nasytí nektarem krásných nadějí. Ale jak Kain zabil Abela, tak lež pravdu udolá a mrtvá leží pravda zas, dívka ubohá. Taková lidu je daná úloha, těšit se nadějí, že po zimě květy se zaskvějí a že ta naděje přemnohá nasytí naše srdce ubohá na dlouhá léta, předlouhá.

6. 1. 2021. K článku na Seznamu.cz jsem uveřejnil vaši zprávu: že za rok 2015 zemřelo v Česku 113000 občanů a v roce 2020 do konce listopadu 114000. Tedy o jakou „hroznou“ pandemii se jedná? Byl jsem za toto zablokován vyjadřovat další názor, Prosím laskavě o vysvětlení proč. Přestávám chápat, co se tedy může za názor považovat a co ne. Navíc je podivné, že tyto zablokované přispěvatele již nezveřejňujete.  Navíc si představuji, jak by naše existence vypadala, kdyby všechny organizace a instituce používaly obdobné praktiky. Mně to blokování naprosto nevadí, já to k životu nepotřebuji, jen nechápu, k čemu vám taková činnost slouží a jaký z ní máte užitek (pro peníze? Asi). Jen jsem předpokládal, že o ty názory máte skutečný zájem. A že selektujete, to je váš problém.

Jinak jsem předpokládal, že když cituji přímo z vašeho serveru, je vše v rámci smluvních podmínek. V něčem je zmatek. Kde asi?

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář