Jdi na obsah Jdi na menu
 


URNA válcuje soupeře, Bumbes se baví

5. 1. 2012

fana.jpgŠipkové lize opět vládne suverénní URNA, druzí jsou se čtyřbodovou ztrátou Frajeri. Třetí příčka patří po jedenácti kolech Zelnicám.

Víkendové večery patří v Ratíškovicích šipkám. Zaplněné hospody a restaurace, postávají lidé kolem terče, vzrušené debaty, trefy do černého. Šipkařská liga už druhým rokem baví ve čtyřtisícové obci mladé i staré.Navíc úroveň soutěže šla nahoru. „Troufám si říct, že druhý ročník je mnohem kvalitnější. Ve srovnání s první, pilotní sezonu se úroveň zvedla několikanásobně. O tom svědčí souboje v zápasech, které jsou naprosto vyrovnané, každý zápas je skutečný boj,“ řekl sekretář ligy a člen výkonného výboru Radek Michenka.

Vyrovnané soutěži kraluje URNA. Tým složený z hráčů, kteří mají ligové zkušenosti je opět ozdobou ratíškovické ligy. „Letos za ně dokonce nastupuje hráč, který hrál českou extraligu. Každopádně si myslím, že se i URNA dá porazit. Snad se toho letos dočkáme, příští ročník je to velice pravděpodobné,“ nabízí svůj pohled Michenka.

Letos měli k výhře nad favoritem nejblíže Poker Stars. „Těm se to málem povedlo. Sám jsem zvědavý, komu se to poprvé podaří,“ uvedl Michenka.

Na opačném konci tabulky je znovu Bumbes. Tým složený z fotbalistů Baníku patří mezi nejoblíbenější týmy ligy. Olin Team hraje hlavně pro radost. „Nehoní body jako jiné týmy. Na rozdíl od jiných mančaftů se dokáží tímto úžasným sportem neskutečně bavit,“ pravil Michenka. „Navíc mají spíše smůlu. Vždy většinou prohrají těsně. Letos Bumbes podává velice solidní výkony, mnohem lepší než v první sezoně,“ doplnil.

Velkým překvapením jsou výsledky Pipe Servisu. Týmu složenému z bývalých hasičů se loni příliš nedařilo, letos ale patří k lepším týmům. Stejně jako Zelnice. „Úplně nový tým je třetí,“ informoval Michenka.

Ten ve druhé polovině sezony výrazné změny v postavení týmů neočekává. I když liga žádného vyloženého outsidera nemá. „Každý tým má své kvality a je rovnocenným soupeřem pro každého,“míní sekretář šipkařské ligy.

Podle Michenky zájem o šipky v Ratíškovicích stoupl. „Projekt ligy je od samotného začátku nastaven tak, že si spolu jednou za týden lidé, kteří by se normálně vůbec nepotkali, spolu sednou, dokáží se pobavit a vytvořit hravou atmosféru,“ pronesl osmadvacetiletý muž.

Ne všem se ale narvaná hospoda líbí. „Určitě je pár hostů, kterým to vadí. Ale to je proti lidem, kteří ligu hrají a sledují, zanedbatelná hrstka,“ mávne rukou Michenka.

Ten má na starosti i stránky šipkařské ligy. „Lidé se mě často ptají, kdo, kde a s kým hraje, kdo vyhrál. Myslím si, že i díky obecnímu infokanálu, kde jsou každé pondělí nové výsledky a aktuální kolo, se o tomto fenoménu ví. Je i veliká návštěvnost oficiálních stránek, které projdou v přestávce velkou rekonstrukcí,“ pronesl Michenka.

Šipkařskou ligu opět hrají pouze domácí týmy. „Ratíškovice se staly šipkařskou velmocí v rámci okresu. Neznám jinou obec či město, kde by hrála tuhle hru taková spousta lidí. U nás hraje šipky sto dvacet lidí,“ řekl Michenka.

Vedení ligy žádné převratné novinky nechystá. „Stejně jako loni bude velký závěrečný turnaj hráčů ligy, který se uskuteční v restauraci Sport. Byl bych moc rád, kdyby se nám podařilo uspořádat velký turnaj i o letních prázdninách. Pokud se to podaří, byla by to skvělá akce,“ uzavřel hodnocení podzimní části Michenka. 

 

Tabulka po polovině soutěže

1. URNA 11 11 0 0 104 : 28 22
2. Frajeri 11 9 0 2 86 : 46 18
3. Zelnice 11 6 1 4 67 : 65 13
4. Fanta Team 11 4 3 4 67 : 65 11
5. Pipe Servis 11 5 1 5 64 : 68 11
6. SMYK 11 5 1 5 64 : 68 11
7. ŠPK 11 5 1 5 62 : 70 11
8. Poker Stars 11 5 0 6 62 : 70 10
9. TŠ Sport 11 5 0 6 61 : 71 10
10. Komplic Team 11 4 0 7 59 : 73 8
11. Démoni 11 2 1 8 51 : 81 5
12. Olin Team Bumbes 11 1 0 10 45 : 87 2

 

Autor:  Libor Kopl  

Hodoninský deník
 
libor.jpg