Jdi na obsah Jdi na menu

odchov Q-cidabro

en.gif

O pejskovi pro Elinku jsme dlouho přemýšleli.  Při výběru pro nás bylo nejdůležitější jeho zdraví, původ, povaha a aby se nám líbil. Nakonec jsme se rozhodli pro toho nejlepšího a nejúžasnějšího pejska nejen v Evropě, ale i ve světě World Winner 2009 a 2010, 2012 !, který splňuje úplně vše.

   Díky souhlasu jeho majitelky a skvělé chovatelky uznávané v celé Evropě paní Zuzany Behne, jsme mohli vyjet na krytí za Kingem do ch.st. Va Bene www.australian-cattledogs.com/ . Velice moc si  vážíme toho, že jsme mohli navštívit farmu paní Zuzany Behne, vidět její nádhernou psí smečku, kde každý pejsek je svým původem unikát, a poznat i ji samotnou. King prozatím nemá mnoho potomků, neboť jeho majitelka si skutečně pečlivě vybírá feny, které King připustí.

 

 

 

 Multich.Heelersridge Emublu King

 

Obrazek

 

Je to nádherný mohutný pes pevné konstituce s krásnou hlavou a neskutečným pohybem. Jeho majitelka ho nazvala . "dreams come true" .

 

 

 

 

 

 

king_stand_3737.jpg

 


 

 

   ch_-20heelersridge-20emublu-20king2.jpg

 

  

 

  

 

 

 

          King je v současnosti jedním z neúspěšnějších a nejoceňovanějších psů v Evropě. Je přímým importem z Austrálie, s velmi kvalitním původem. Jeho rodokmen je uznávaný největšími znalci tohoto plemene www.australian-cattledogs.com/australian-cattle-dog/boys,ch.-heelersridge-emublu-king-world-winner-09,12,0.htm#12

 

 

 

Otcem Kinga je skvělý australský grand šampion Bangeeri Aussie Alchemist

 

 

Obrazek

  blucalypt.webs.com/currentacds.htm

 

 

 

 

   

 

 

 Matkou Kinga je krásná Heelersridge RiverinaObrazek

www.heelersridge.asn.au/River.htm

 

 

 

 

 

 

    King získal neskutečné množství výstavních ocenění jednak ještě ve své původní domovině v Austrálii, jednak i v Evropě.

 

World Winner  2009 Světová výstava v Bratislavě a na nejprestižnější výstavě světa Crufts dog show 2010 získal ocenění Crufts Ex.3  crufts.fossedata.co.uk/Breed.asp  

 

08.05.2010 -  "European Winner  2010"- Dortmund

24.6. 2010- "World Winner 2010 a BOB"  Světová výstava psů Heming (DK), paní Zuzaně Behne, majitelce Kinga, moc gratulujeme !!!

 

 

 

Obrazek

 

 

 

    

 

 

 

 

18.7.2010 - ACDCD- Club Winner 2010, Bruchköbel, Německo   

 

 

 

15.10. 2010- Dortmund,  German Winner 2010

 

Z dalších úspěchů -Německý šampion, Junioršampion Německa, VDH – Evropský vítěz, Spolkový vítěz mladých, Belgický vítěz, Vítěz Lipska, Vítěz Bavorska, aj.

    Zdravotní testy: prcd PRA A, BEAR clear, CERF O.K., HD B1, ED free, plnochrupý

 

 Z tohoto vrhu očekáváme exteriérově i povahově vynikající štěňátka. Ve 3 generacích budou mít 5 Světových vítězů!!!! Také pro tento unikátní a velmi zajímavý rodokmen budou vhodná na výstavy a perspektivní do chovu, ale současně s předpoklady pro nejrůznější kynologické sporty.

 

 

  Naše první štěňátka budou zapsána jako vrh Q pod chovatelskou stanicí CIDABRO

 

 

 

2.5. 2010  se El narodily dvě krásné holčičky. Obě fenečky jsou rezervované.


2 dny stará štěňátka       

fenka 1

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

fenka 2

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

 




13.5. obě holčičky mají otevřené oči, takže bude nové focení . Mají se čile k světu a začínají nebojácně opouštět Elinčin pelíšek, aby prozkoumávaly zákoutí porodní bedýnky.

15.5. jsme provedli první odčervení a ostříhání drápků, holčičky už na nás koukají, obě váží cca 1800g

fenka 1
 

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

fenka 2

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

V sobotu 22.5. se počasí trošku smilovalo a my jsme mohli holčičky konečně poprvé vytáhnout z pelíšku na zahradu.

 

Obrazek

  

 Obrazek

 

 

 

 

 

 

  

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

30.5. naše australčí holčičky mají 4 týdny.  Podruhé jsme je odčervili, váží      kolem 3,4 kg (není už žádná legrace je zvážit ). Už mezi nimi začínají první psí šarvátky, často se zapojuje i jejich mamina Elinka.

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6.6. holčičky mají 5 týdnů, protože byl víkend bez deště mohli jsme je zase fotit. S oblibou se kočkují a když jde do tuhého zasáhne mezi ně mamina Elinka

 

 

Obrazek

 

13.6. holky mají 6 týdnů. Provedli jsme první očkování, další odčervení a jsou už obě čipované, váží necelých 5 kg. Všechny veterinární zákroky přečkaly celkem statečně . Holčičky už baští konzervy i granulky, a piškotky ty jim moooc chutnají. Na piškotky nebo jakoukoli  psí dobrůtku zvládnou už i přivolání. Už také pochopily, že se chodí na záchod ven, takže nám dělají jen radost.

 

Quoin Princess "Vendy"- zůstane doma

ObrazekObrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Quite a Blue Quake "Giny"- export Finsko

 

Obrazek

 

 

 

 

 

  

 

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Dne 1.7. mají obě holčičky provedený BAER-test a jsou oboustranně plně slyšící. Vendy zůstane s námi a Giny už půjde brzy do světa. Bude nám po ní moc smutno.

 

Obrazek

 

 

17.7. naše malé australandy oslavily 11. týden od svého narození. Díky letním horkým dnům ožijí stejně jako my jen ráno a večer.... to se pak ale nemohou vejít do kůže. Přes největší vedra jsou schovaná na verandě a ven na zahradu vylezou jen na to nejnutnější. Jejich oblíbeným místem jsou rybářské skládací židličky.

 

 

Obrazek

 

 

 

28.8.- naše holky brzy oslaví 4. měsíc. Odjezd Ginynky už se nenávratně blíží a tak si ji snažíme ještě co nejvíce užít. Podnikáme už trošku delší procházky. Všechny včetně El si moc oblíbily výlety k vodnímu brodu Balinky.

 

 

 

18.9. - jsme naposledy zamávali naší malé Ginince. Přejeme ji šťastnou cestu, krásný psí život, ty nejhodnější páníčky a doufáme, že ji někdy uvidíme na návštěvě Česka.

 

 

 

quake-4m-3.jpg