Jdi na obsah Jdi na menu
 


Přivolávačské hry, brněnské psí dny a plány, které někdy prostě nevychází

8. 8. 2013

 Ahoj,

 

po nějaké době přináším pár informací, co se u nás děje nového. Nejdříve bych chtěla říct, že člověk míní a život mění a o těchto prázdninách jsme se o tom víc než přesvědčili. Naše prázdniny byly plné plánů na výlety a akce, bohužel nepříjemná událost v podobě spadlého stropu a jeho opravování svépomocí nám jich hodně zkazila.

 

Začnu ale nejdříve tím hezkým. Ke konci června jsem se zúčastnila perfektního semináře s Martinou Klimešovou - přivolávačaské hry na základě cviků Susan Garrett (kdyby někdo neznal její bibli - Shaping, doporučuji ;-)). Seminář byl perfektní, jádrem je vztah člověk - pes, který vám nic nenahradí a naučit také pejska kontrole na žrádlo a hračku. Jediná věc, která mě mrzela - měly jsme umět základy pozitivky, čímž jsem si nebyla jistá, jestli by Jackinka zvládla, tak zůstala doma. Při znalostech většiny pejsků si ale myslím, že by nebyl sebemenší problém ;-) Akorát slečna Martina a její borderka předvedly, že existují borderky a ostatní psi...;-) a myslím, že je to pro všechny kynology hozená rukavice, protože předváděly spolu perfektní vztah. Tak třeba někdy na semináři v Psím parku ;-) No a největší poučka z toho semináře je, že nemáme psa zatěžovat více výcvikovými metodami...takže asi chápete, jak mi to v hlavě šrotuje. 

 

13. 7. jsme se zúčastnili Brněnských psích dnů a to konkrétně voříškiády v kategorii maxi fena psů bez papírů. No nebudu předstírat, že jsem čekala i trochu něco jiného ;-) Velké pozitivum toho ovšem je, že i páníčci psů bez papírů jsou schopni své pejsky nějak připravit a svým způsobem to brát vážně. Postoupily jsme do druhého rozběhu a dostaly diplom s krásným hodnocením, což je pro nás velký úspěch a asi mě i motivovalo, že se zúčastníme ještě nějaké ;-) A první místo v kategorii o psa s nejdelším ocasem nám vyfoukl australák, ale tak nevadí ;-) Každopádně to byl den plný zábavy, ukázky umění, perfektní sladění pána a psa - ať už v soutěžích dog frisbee nebo agility. Přišel i páníček s Nikkinkou, takže holky mohly řádit spolu a dokonce se k nim přidala jedna úžasná malá psí kamarádka a předháněly se, kdo toho víc vysomruje ;-) A pak, že fenky spolu neumí vycházet!!! :D Jackinka si vedle diplomu a nějakých drobností dovezla i novou přetahovací fleecovou hračku. Pro názornou ukázku přidávám fotky: http://snoppik.rajce.idnes.cz/Brnenske_psi_dny%2C_13.7.2013/

 

Brněnské psí dny - věřím, že i neděle, se pořadatelům skvěle vydařily, vyšlo i počasí, takže od nás mají jedničku a těšíme se na další rok ;-)

 

No a hned týden na to nás potkalo pár zvratů - nové auto, Ford Focus kombi, takže Jackie má pro sebe obrovský kufr, ale prý by se k tomu hodila ještě černá holka ;-) no a v pondělí ten spadlý strop...a jelikož je to u nás tak, jak to nyní je, tak plním hlavní roli organizátora všech a všeho, takže naše plány na plavání 26. 7. padly a nevyšlo to ani týden na to. Pozitivní je, že jsme si to asi tak z jedné desetiny vynahradily v řece a Jackie předvedla, že umí plavat a nějaký den jsme se v tom parnu, které teď momentálně panuje, zchadily...Bohužel jsme se letos nezúčastnili ani 3. roční benefice na podporu Koňské záchytky opět v Bohuslavicích, tak snad se za paničkou do Kochánova podíváme v září. A jelikož je moc práce a málo volného času, nezbývá mi na cvičení moc času a ani energie...tak snad budeme mít ještě prostor to napravit. 

 

A ten další zvrat, už o mnoho lepší je, že 2. září nám začíná canisterapeutický kurz, který je zakončen zkouškami, které pořádá společnost CANESTEA  Brno, o. s., takže pokud to dobře půjde, mám v listopadu canisterapeutického psa, což by mi udělal ohromnou radost, tak nám držte palce ;-) 

 

R + J

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář