Jdi na obsah Jdi na menu
 


Puberťák

5. 5. 2010

Pomalu jsme se s Jackie překlenuli do druhé poloviny jejího prvního roku života a Jackie nám vstoupila do psí puberty.

 

Je sice pravda, že už tolik nezlobí Betinku, ale vymýšlí různé jiné blbosti, nad kterými zůstává rozum někdy stát. Minulý týden nám ochotně pomáhala se stěhováním pokojů a všechno musela pohlídat a vědět, aby se bez ní nic nestalo;-)

 

Jackince nejvíc vadí černé pytle, které ji doslova provokují a zamilovala se do gymnastického balonu, takže dáme ji balon a na chvíli je Jackinka zabavená a poté většinou padne jak zabitá. Naučila se nám bohužel pár zlozvyků, z nichž jeden nedopadl málem zrovna nejlépe. Je to extrémně zvědavá štěně, takže všechno chce vyzkoušet, všude chce být, a když se něco pohne, Jackie je hnedka tam. Naučila se nám koukat z okna na dění na ulici, nejvíc se jí to líbí v patře, ale vždy s dozorem a jelikož nedosahuje takové výšky, kterou bychom pokládali za nebezpečnou, tak jsem nevěnovali této její zálibě velkou pozornost a nenapadlo nás, že ten svůj těžký "zadek" dokáže uzvednout a mohla by vyskočit. Bohužel jeden den se koukala a sousedův vzteklý labrador (ne Ben od tety) zaštěkal a Jackinka se snažila podívat "až moc" tím stylem, že předníma nohama stála na parapetu a zadníma na topení. Nebýt pohotové reakce mé drahé polovičky, tak si nejsem moc jistá, jestli by Jackie měla všechny nohy, nebo byla tady ještě s námi. Způsobila nám tak trochu malý "infarkt". Od té doby koukat nesmí, jedině v přízemí a se sítem, ale je vidět, že si to onen incident zapamatovala.

 

Potkali se také už s Benem, protože Jackie na ho výšku přerostla, ale do síly má co dohánět ještě. Ben jí zdatně utíkal, ale popravdě byl z ní vyvalený, což jsme nečekali, tak si párkrát oběhli naši zahrádku a Jackie padla jako zabitá. Bohužel jsme zjistili, že buď byla moc uhnaná, nebo při hrátkách, když na ni Ben skočil, jestli ji nějak nenarazil, každopádně nám pajdala na zadní pravou tlapku. Je v pohodě, ale pro jistotu jsme ji koupili přípravek na podporu klobů od Fitminu.

Zatím si ještě nezvykla příliš na holuby, které by ráda lovila, nebo spíš proháněla:D Snaží se hlídat, ale pořád je to takový umazlený medvídek, který má každý večer tu svou "chvilku" a potřebuje pohladit;-) Byl u nás pán na nový internet, s kterým si hrála, ale jak vylezl na střechu, tak zdatně vrčela.

S posloucháním je to v lepším průměru, nejvíc despektu má u ní mamka, která se snaží většinou marně. Občas je ale tvrdohlavá a prostě nepůjde, nebo se na vás kouká tím pohledem, jestli jste normální...:D Na vodítku netahá, za ostatními psy nechce a štěkaj spíše oni na ni.

 

Nyní kríme granulemi Fitmin pro štěňata velkých plemen od 5 do 18 měsíců a jinak drůběžím, hovězím nebo kombinací masa pro psy. Máme rádi také rajčata a zjistili jsme, že nepohrdne ani hrozny.

 

Máme i radostnou zprávu a to, že Jackie bude mít i letos sourozence, proto přejeme mámě Nele hodně zdraví a klidný průběh a ať štěňátka nezlobí tak, jak zlobila určitě naše Jackie;-)

 

Pac

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář