Řezy LAMBADA
Na těsto:
4 vajíčka
250 g cukru
1 vanilkový cukr
1/8 l oleje
1/8 l vody
250 g mouky
½ prášku do pečení
Krém:
2 vanilkové pudingy
1 l pomerančové šťávy
5 pol. lžic cukru
½ l šlehačky
2 ztučovače do šlehačky
¼ l pomerančové šťávy
trochu rumu
50 piškotů, když jsou ty delší, je jich potřeba méně a lépe to vypadá
Poleva:
200 g čokolády na vaření
Těsto:
Vajíčka, cukr a vanilkový cukr utřeme, přidáme olej, vodu a mouku s kypřícím práškem, promícháme do hladkého těsta. Plech vymažeme, těsto dáme na plech a pečeme při 200 °C 15 – 20 min. Necháme vychladnout.
Krém:
Puding uvaříme dle návodu, ale v pomerančové šťávě, necháme vychladnout – během chlazení promícháme. Vychlazený puding natřeme na upečený vychlazená podklad. Ušleháme šlehačku se ztužovačem a natřeme na puding. Mezitím smícháme pom. šťávu s rumem, piškoty namáčíme v této směsi a pokládáme na moučník.
Nakonec polijeme čokoládovou polevou – teda poštrejchujeme.