Jdi na obsah Jdi na menu
 

Fretka - jak si nás ochočila

1. 3. 2010

Chvilku na to jsem si uvědomila, že jsem o Alfi psala článek a zapomněla na něj.

Takže jsem k němu opět sedla a vracím se k psaní, abych jej konečně zveřejnila.. pokud nezapomenu :-)

Nevím jak to děláme, ale poslední roky se nám tak daří, že si vždy vybereme veskrze revoluční mazlíčky.. :-) Nezbývá než dalšímu takovému stvoření v naší domácnosti věnovat další článek.

Než přišla tahle obleva, tak jsem po dlouhé době venčila na zahrádce naši Alfinku. Byli by jsme to dělali častěji, ale venku teď býval strašný mráz a tak jsme měli strach.. Tehdy naopak nádherně svítilo sluníčko, takže jsem jí dala kšíry a hurá na zahradu.
 

Obrazek

V půlce cesty se zlatíčku přestalo chtít jít a tak se vehementně jala šplhat po mých riflích nahoru, jako že ji asi ponesu. Jenže já ji na ty ruce nevezmu a nevezmu a ona když se nehýbe.. ouha.. je jí nějaká zima! Přešla tudíž k plánu B. a vehementně se mi začala tlačit do nohavice, protože tam bylo větší teplo. Jenže udržte se v nohavici, když ta vaše panička pořád někam jdeeeeeeeee..   

Když jsem popošla a vodítko už jaksi nebylo delší a z procházky tudíž úniku, uvolila se Alfi k nějaké té chůzi.. co noha nohu mine. To vám byl pohled! Zadek ve vzduchu, zadníma nohama se odrážela, přední táhla a krkem a čumákem jela po zemi .. :-D

Ryla čumákem tak že sníh který se jí nahrnul před, ji nakonec přepadl přes hlavu a bylo vidět jen vodítko.. :-)

Nakonec, aniž by zvedla hlavu, zase ze sněhu vycouvala a zade se jí totálně bez nadšení zhroutil na zem..    

Obrazek
 

Když jsme přišli domů, první co ji upoutalo bylo balení papírových kapesníků.. okamžitě si ho ukradla a vítězoslavně ho tahala někam do ústraní.. Byla ale tak uondaná procházkou že jí to nadšené dlouho nevydrželo a brzy se rozvalila na gauč (na svůj přidělený muchlací svetr) jako stará Blažková a usnula.Už je u nás doma nějaký ten pátek, takže si už zvykla. No a nevěřili by jste jak rychle přišla na to, kde se spí.  Když večer zaleze na své obvyklé místo - pod sokl od skříně - nikdo už ji nevytahuje, prostě jdeme spát. Asi do týdne si zapamatovala že na gauči v obýváku se spí.. takže když v noci vzbudí, první cesta míří do Míšovy misky napít se a následuje vyškrábat se na gauč a z něj přelézt na druhý do peřin.

Měli jste vidět když to zkoušela přes houpací křeslo :-D  

  Obrazek

Cokoli třpytivého a šustivého je povelem k útoku a jakákoliv otevřená skříň, volný prostor či výklenek je impulsem k neuvěřitelnému vykulení očí a okamžitého zkoumání jak se tam jen dostat. Okno, to je teprve zázrak.. ze země se vyškrábe na gauč, ze sedáku se vydrápe po polštářích na opěrák, tam chvíli dumá jak se dostat přes žebra radiátoru… skok plavmo a visí na parapetu :-D

A to jste neviděli když to zkoušela z houpacího křesla..

Obrazek

Takže naše domácnost zkoušená všetečností a rychlostí naší malé smraďošky Alfy se pomalu přizpůsobuje pravidlům.. 
 

  1. Co se dá ukrást, ukradu (..vezmu, odnesu a až mi to budete rvát z huby.. stejně už to bylo moje :-)
  2. Kam se dá vlézt, vlezu (což není problém do doby, než kolem trubek vlezu pod vanu a všichni pak nadávají že mně nemůžou dostat ven :-)
  3. Co se válí na zemi, je moje (zvlášť teda nohy, nemusí se ani válet, stačí když jdou :-) .. jak na ně skočí a zatne dráp… uááááááááááááááá..
  4. Včera bylo včera a dnes je dnes (..včera jsem měla dobrou náladu a dneska je to běs.. )
  5. Malý pes, velký pes.. ser to pes.. (..kam můžu vás hryznu, kam můžu vám vlezu a nikdy vám nedám pokoj. :-) Psům už to tak vtipné nepřipadás
  6. S fretkou na věčné časy ( v dobrém i ve zlém.. je jedno že jsem vám roztrhala tašku, někam zatáhla hadřík na lcd monitor a chtěla jsem se místo do rohového záchodku upotřebit v rohu pokoje..roh jako roh:-).. No, opravdu jen chtěla.. :-)
  7. Kam čert nemůže, tam najdeš fretku  (Třeba v prádle do pračky, to by asi pro paničku šok, pro mně byl šok že by mně tam strčila ani by si nevšimla.. a pak se mi líbí po vanou, v košíku, ale nejvíc v šuplíku..)
  8. Miluju schody.. ( stačí chvilka otevřených dvěří a už letím.. mám schody jako posilovnu. Nejradši chodím nahoru, za babičkou.. ta už ovšem takovou radost nemá :-D.. a děda říká že jsem "rychlá jak sračka" :-)
  9. Zahradník je vrah.. ( jsem vášnivá zahradnice, bohužel má péče o cokoli zasazeného je smrtelná :-) ..kdo chce mít pooráno, kupte si fretku
  10. Maminka už není IN (..maminka spadla z piedestalu, na který jsem se vyšplhala JÁ fretka.. Maminka se na to místo dřela léta, já tam byla za pár vteřin! :-) 

Obrazek

 

Náhledy fotografií ze složky Fretka Alfa

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

nooo pěkný:)))

Mirek,1. 3. 2010 17:01

noooo koukám že máte s Alfinkou jen samou radost:)))a teď jsem zvědavý co provede příště:))