Jdi na obsah Jdi na menu
 


Něco jako komedie (recenze)

14. 12. 2011

Něco jako komedie (It's Kind of a Funny Story) 

 

Craig je 16 letý teenager. Studuje na prestižní škole, která vychovává největší naděje národa a tajně miluje holku svého nejlepšího kamaráda. Není to ale tak úplně normální teenager. Mívá deprese a při jedné své myšlence na srmt se rozhodne nechat zavřít na psychiatrickém oddělení místní nemocnice, kde potkává např. tak trochu vyšinutého Bobbyho nebo krásnou Noell, kterou výborným způsobem stvárnila okouzlující Emma Roberts.

 

Něco jako komedie je film, který kombinuje prvky komedie, dramatu a psychologického filmu. Je v něm vidět to, co se klidně dnešnímu teenagerovi může přihodit. Kam se může v životě dostat a co má dělat, když už neví jak dál. Je sice fakt, že podnět k sebevraždě je tady až druhotným problémem, ale dá se říct, že film v sobě skrývá tzv. návod jak na život. Je pravdou, že v některých momentech si řeknete, že to šlo udělat lépe, ale celkově jde o kvalitní příběh plný roztomilých scén Craiga a Noell s výstižným citátem:

 Pane, dej mi sílu změnit věci které změnit mohu, odvahu přijmout                  věci, které nemohu a moudrost, abych je od sebe rozpoznal. 

 

Hodnocení:    78 %

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář