Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vánoce

20. 12. 2014

Tak už je to tady zase ! Rok se s rokem sešel a opět jsou tu svátky klidu a míru, tzn. svátky vánoční. Pro někoho je to jen hektické lítání z práce do krámu, z krámu domů k plotně, od plotny do postele a ráno zase z postele do práce, ale někdo si tyhle svátky dokáže užít v klidu, míru a v pohodě. 

Na jednu stranu chápu ty, kteří se na tohle všechno vykašlou a neudělají vánoční úklid, neupečou žádné cukroví a nepověsí žádné svítící ozdoby na okna. Nemají na to čas a nebo spíše chuť, ale zároveň obdivuju všechny ty, kteří se na tohle všechno nevykašlou a i přes všechny těžkosti, co život přináší si prostě ty svátky udělají krásné. 

Patří mezi ně i má snoubenka, která zas a znovu stojí u plotny a ve zběsilém tempu tvoří sladké dobroty, myje okna a pere záclony, aby mohla na skla dát vánoční dekorace a v potu tváře dělá z našeho bytu vzorně uklizenou klícku. Někdo možná namítne, že o tom vánoce nejsou. Že je to o tom být s rodinou či přáteli. Popíjet svařák či grog, dívat se v televizi na pohádky a mít prostě ten kousek klidu a pohody, který nám ve zbytku roku schází. Ano není to o tom, ale tohle všechhno se přece lépe dělá v uklizeném bytě než ve squattu. 

Tenhle rok si prostě svátky užívám v trošku jiném stylu než jsem byl zvyklí. Nějak po několika letech cítím trochu víc té pohody. Netrápí mě sníh, který nikde není. Neštvou mě ani lidé v obchodech, protože letos jsem dárky nakoupil zázračně v klidu. A ani přesto, že jsem měl poslední týden v práci celodenní směnu, tak jsem neměl nějakou větší chuť někoho zabít. Asi se měním, stárnu. Nakonec to možná skončí tak, že si i pustím v televizi nějakou tu pohádku, i když je nemám rád. I to je možné. Každopádně jsem rád, že tentokrát mám hlavně klid. Vám ho přeji taky ! Užijte si svátky jak nejlépe můžete. Buďte s těmi,které máte rádi. Dělejte jim radost a nechte je, ať oni dělají radost Vám. Myslete na to, že život je třeba si užít !

Krásné vánoce všem :-)

 

vanoce_20111204_20.jpg