Jdi na obsah Jdi na menu
 


Desky 2012

11. 1. 2012

Desky 2012 

 

V souhrnu informací o minulém a letošním roku jsem se zmínil o pár deskách, které nás tento rok čekají. Po důkladném brouzdání světem internetu jsem ale zjistil, že těch opravdu očekávaných desek je pro rok 2012 o hodně více a některé jsou očekávanější než ty, které jsem zmiňoval. Pojďme si to tedy společně projít.

Když se podíváme na ženské osazenstvo hudebního průmyslu, tak svou již pátou desku by měla vydat Avril Lavigne a čeká se, jestli naváže na úspěšnou Goodbay Lullaby. Na přelomu jara a léta se tuší příchod novinky Christiny Aguilery a v květnu by měla vydat své druhé album Kesha. Pozadu nezůstává ani Madonna, jenž v lednu vydává singl a v březnu svou novou desku. 14.února vychází deska i Nicky Mihaj a čeká se i na desky Alanis Morissette, Amy MacDonald,  Lany Del Ray nebo Mariah Carey. V létě se na nás usměje novinka Nelly Furtado, čeká se i deska Janet Jackson, novinka Lady Gaga a Paris Hilton. Ta se dokonce nechala slyšet, že její nová deska bude houseová. 

V mužském hudební světě nás čekají novinky od Marilyna Mansona či Robbieho Williamse. Nejzajímavější je ale pohled do desek hudebních skupin. V plánu jsou comebacky Outkast, Van Hallena, Garbage, Block Party nebo už v březnu se vracejících No Doubt. Další nové desky ohlásily např. MGMT, Air, The XX, Travis či matadoři The Offspring. Novinku přislíbil i Dave Grohl z Foo Fighters, s odlišným albem prý přijdou Billy Talent, v nové složení hrající Paramore a nový materiál by měla na svět přivéct Mettalica či Linkin Park. 

U nás se tešíme hlavně na desku Charlie Straight spolupracujících s britským producentem Guyem Fixenem, novinku Please The Trees produkovanou spolupracovníkem Nirvany, desku raperů WWW či novinku Lucie Bílé. Zajímavé bude asi i pokračující spojení Václava Neckáře a Umakartu nebo výběrovka Mňágy a Žďorp, která na apríla vydá desku coverů svých písní na kterých se podílejí např. Tata Bojs, Kryštof, WWW, Prago Union či Tři Sestry.

Každopádně je více než jasné, že tenhle rok bude hudební velmi zajímavý a každý z nás si asi přijde na své. Já tedy určitě :-) 

PS: Sorry za neustále opakování slova desky ;-)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář